RECEPTY

Roláda s vaječným likérem

Roláda s vaječným likérem

Výborná dvoubarevná roláda plněná "opilým" krémem :)

recept,fotorecept,vaječný likér,Rolády

Rolády

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Rolády  

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový140gramů
cukr moučkový1čajová lžička
cukr moučkový-
cukr vanilkový15gramů
džem ovocný2čajové lžičky
džem ovocný2polévkové lžíce
kakao - prášek1polévková lžíce
kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
mandlové lupínky-
mléko400mililitrů
mouka hladká120gramů
máslo180gramů
pudink vanilkový50gramů
vaječný bílek5
vaječný likér150mililitrů
vaječný žloutek5
voda50mililitrů

 

Recept

1. Roládový korpus

vaječný žloutek 5 ks  cukr moučkový 80 gramů

Žloutky utřeme s cukrem.

2. 

voda 50 mililitrů  mouka hladká 120 gramů  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky

Přimícháme vodu a následně mouku s kypřícím práškem.

3. 

vaječný bílek 5 ks

Nakonec vmícháme, nadvakrát, tuhý sníh z bílků.

4. 

Plech (46 x 34 cm) vyložíme pečícím papírem. Polovinu těsta rozetřeme po delší straně plechu asi do poloviny.

5. 

kakao - prášek 1 polévková lžíce

Do druhé poloviny těsta přimícháme kakao a tímto těstem pokryjeme druhou polovinu plechu (těsta se musí spojit).

6. 

Korpus upečeme v rozehřáté troubě při 200 °C asi 10-15 minut. Po vyjmutí z trouby ho srolujeme a zabalíme do mokré utěrky. Necháme vychladnout.

7. Pudinkovo-likérový krém

mléko 400 mililitrů  cukr vanilkový 15 gramů  pudink vanilkový 50 gramů

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

8. 

máslo 180 gramů  cukr moučkový 60 gramů

Máslo utřeme s cukrem do pěny.

9. 

vaječný likér 150 mililitrů

Vmícháme pudink a likér. Dobře vyšleháme a necháme za občasného promíchání, částečně ztuhnout v chladu. Na naplnění rolády musí být krém přiměřeně tuhý, aby se při stáčení nevymáčknul ven.

10. Plnění rolády

Roládu vyjmeme z utěrky. Opatrně ji rozineme a odstraníme papír.

11. 

cukr moučkový  džem ovocný 2 polévkové lžíce

Položíme ji na pracovní desku posypanou cukrem. Potřeme řídkým džemem (nejlépe rybízovým).

12. 

mandlové lupínky

Na džem navrstvíme dvě třetiny nádivky. Roládu od tmavého konce stočíme, potřeme ji zbylým krémem a posypeme mandlemi.

13. Zdobení

džem ovocný 2 čajové lžičky  cukr moučkový 1 čajová lžička

Džem smícháme s cukrem a naplníme jím stříkačku.

14. 

Povrch rolády ozdobíme a roládu dáme ztuhnout nejméně na 2 hodiny do chladničky.

15. 

Před podáváním nakrájíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie