svetvemne.cz

Roláda s vaječným likérem

     

Výborná dvoubarevná roláda plněná "opilým" krémem :)

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 
cukr práškový140gramů
cukr práškový1čajová lžička
cukr práškový0
cukr vanilkový15gramů
džem ovocný2čajové lžičky
džem ovocný2polévkové lžíce
kakao - prášek1polévková lžíce
kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
mandlové lupínky0
mléko400mililitrů
mouka hladká120gramů
máslo180gramů
pudink vanilkový50gramů
vaječný bílek5
vaječný likér150mililitrů
vaječný žloutek5
voda50mililitrů

1. Roládový korpus

vaječný žloutek 5  cukr práškový 80 gramů

Žloutky utřeme s cukrem.

Roládový korpus

2. 

voda 50 mililitrů  mouka hladká 120 gramů  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky

Přimícháme vodu a následně mouku s kypřícím práškem.

3. 

vaječný bílek 5

Nakonec vmícháme, nadvakrát, tuhý sníh z bílků.

4. 

Plech (46 x 34 cm) vyložíme pečícím papírem. Polovinu těsta rozetřeme po delší straně plechu asi do poloviny.

5. 

kakao - prášek 1 polévková lžíce

Do druhé poloviny těsta přimícháme kakao a tímto těstem pokryjeme druhou polovinu plechu (těsta se musí spojit).

6. 

Korpus upečeme v rozehřáté troubě při 200 °C asi 10-15 minut. Po vyjmutí z trouby ho srolujeme a zabalíme do mokré utěrky. Necháme vychladnout.

7. Pudinkovo-likérový krém

mléko 400 mililitrů  cukr vanilkový 15 gramů  pudink vanilkový 50 gramů

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Pudinkovo-likérový krém

8. 

máslo 180 gramů  cukr práškový 60 gramů

Máslo utřeme s cukrem do pěny.

9. 

vaječný likér 150 mililitrů

Vmícháme pudink a likér. Dobře vyšleháme a necháme za občasného promíchání, částečně ztuhnout v chladu. Na naplnění rolády musí být krém přiměřeně tuhý, aby se při stáčení nevymáčknul ven.

10. Plnění rolády

Roládu vyjmeme z utěrky. Opatrně ji rozineme a odstraníme papír.

Plnění rolády

11. 

cukr práškový  džem ovocný 2 polévkové lžíce

Položíme ji na pracovní desku posypanou cukrem. Potřeme řídkým džemem (nejlépe rybízovým).

12. 

mandlové lupínky

Na džem navrstvíme dvě třetiny nádivky. Roládu od tmavého konce stočíme, potřeme ji zbylým krémem a posypeme mandlemi.

13. Zdobení

džem ovocný 2 čajové lžičky  cukr práškový 1 čajová lžička

Džem smícháme s cukrem a naplníme jím stříkačku.

Zdobení

14. 

Povrch rolády ozdobíme a roládu dáme ztuhnout nejméně na 2 hodiny do chladničky.

15. 

Před podáváním nakrájíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit