svetvemne.cz

Roláda s vaječným likérem

Výborná dvoubarevná roláda plněná "opilým" krémem :)

 

Počet porcí: 16

Čas přípravy: 1 h. 30 min.

    

Ukuchtil: 

Hodnocení: 

 

Kategorie:   

 

 
 
Cukr práškový140gramů
Cukr práškový1čajová lžička
Cukr práškový
Cukr vanilkový15gramů
Džem ovocný2čajové lžičky
Džem ovocný2polévkové lžíce
Kakao - prášek1polévková lžíce
Kypřící prášek do pečiva2čajové lžičky
Mandlové lupínky
Mléko400mililitrů
Mouka hladká120gramů
Máslo180gramů
Pudink vanilkový50gramů
Vaječný bílek5ks
Vaječný likér150mililitrů
Vaječný žloutek5ks
Voda50mililitrů

1. Roládový korpus

vaječný žloutek 5 ks  cukr práškový 80 g

Žloutky utřeme s cukrem.

Roládový korpus

2. 

voda 50 ml  mouka hladká 120 g  kypřící prášek do pečiva 2 ČL

Přimícháme vodu a následně mouku s kypřícím práškem.

3. 

vaječný bílek 5 ks

Nakonec vmícháme, nadvakrát, tuhý sníh z bílků.

4. 

Plech (46 x 34 cm) vyložíme pečícím papírem. Polovinu těsta rozetřeme po delší straně plechu asi do poloviny.

5. 

kakao - prášek 1 PL

Do druhé poloviny těsta přimícháme kakao a tímto těstem pokryjeme druhou polovinu plechu (těsta se musí spojit).

6. 

Korpus upečeme v rozehřáté troubě při 200 °C asi 10-15 minut. Po vyjmutí z trouby ho srolujeme a zabalíme do mokré utěrky. Necháme vychladnout.

7. Pudinkovo-likérový krém

mléko 400 ml  cukr vanilkový 15 g  pudink vanilkový 50 g

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Pudinkovo-likérový krém

8. 

máslo 180 g  cukr práškový 60 g

Máslo utřeme s cukrem do pěny.

9. 

vaječný likér 150 ml

Vmícháme pudink a likér. Dobře vyšleháme a necháme za občasného promíchání, částečně ztuhnout v chladu. Na naplnění rolády musí být krém přiměřeně tuhý, aby se při stáčení nevymáčknul ven.

10. Plnění rolády

Roládu vyjmeme z utěrky. Opatrně ji rozineme a odstraníme papír.

Plnění rolády

11. 

cukr práškový  džem ovocný 2 PL

Položíme ji na pracovní desku posypanou cukrem. Potřeme řídkým džemem (nejlépe rybízovým).

12. 

mandlové lupínky

Na džem navrstvíme dvě třetiny nádivky. Roládu od tmavého konce stočíme, potřeme ji zbylým krémem a posypeme mandlemi.

13. Zdobení

džem ovocný 2 ČL  cukr práškový 1 ČL

Džem smícháme s cukrem a naplníme jím stříkačku.

Zdobení

14. 

Povrch rolády ozdobíme a roládu dáme ztuhnout nejméně na 2 hodiny do chladničky.

15. 

Před podáváním nakrájíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 7 • Přihlásit