Nepečená kokosová roláda

Jednoduchá sladká dobrota na dny sváteční.
recept,fotorecept,sušenky kakaové,piškoty,rum,Rolády,,Nepečené,Vánoční recepty
Rolády
Kategorie
Rolády › Nepečené › Vánoční recepty › Vánoční zákusky › Vánoční nepečené dezerty › Nepečené rolády ›Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
cukr moučkový | 180 699 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 20 62 | gramů kcal | |
kokos strouhaný | 0 ?? | kcal | |
kokos strouhaný | 100 693 | gramů kcal | |
káva černá instantní | 2 29 | čajové lžičky kcal | |
máslo | 150 1101 | gramů kcal | |
piškoty | 250 993 | gramů kcal | |
rum | 2 72 | polévkové lžíce kcal | |
sušenky kakaové | 150 705 | gramů kcal | |
voda | 200 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
sušenky kakaové 150 gramů • piškoty 250 gramů • káva černá instantní 2 čajové lžičky • voda 200 mililitrů
Sušenky najemno umeleme. Nasypeme je do hluboké misky. Pak si umeleme piškoty a necháme si je připravené. Uvaříme 200 ml kávy a necháme ji vychladnout.

2.
máslo 150 gramů • kokos strouhaný 100 gramů
Do druhé misky nasekáme máslo a necháme ho změknout. Mezitím si navážíme kokos a polovinu z něj umeleme na mlýnku na kávu najemno. Pozor, nemeleme dlouho, aby nám kokos nezolejovatěl.

3. Příprava těsta
cukr moučkový 80 gramů • kakao - prášek 20 gramů • rum 2 polévkové lžíce
K mletým sušenkám přidáme cukr, kakao, rum a chladnou kávu. Dobře promícháme.

4.
Přisypeme připravené mleté piškoty a vypracujeme tužší těsto.

5. Kokosová nádivka
cukr moučkový 100 gramů
Máslo utřeme do pěny s cukrem. Přidáme strouhaný a mletý kokos. Dobře promícháme.

6. Tvoříme roládu
Těsto rozválíme na silikonové podložce posypané cukrem na velikost asi 30 x 40 cm (tloušťka asi 1/2 cm). Okraje těsta pomocí válečku vyrovnáme zatlačením okrajů k těstu.


8.
Na těsto položíme alobal (dvojitě přeložený) přiměřené velikosti.

9.
Silikonovou podložku částečně přehneme na delší straně přes alobal.

10.
Těsto s alobalem i podložkou otočíme.

11.
Podložku jednoduše stáhneme. Pokud nemáme silikonovou podložku a pracujeme s prkénkrm bude dobré, pokud nám někdo při otáčení cesta pomůže.

12.
Na těsto rovnoměrně natřeme nádivku.

13.
Pomocí alobalu roládu pevně stočíme.

14.
Zabalíme ji do alobalu, na kterém jsme ji stáčeli a uložíme na několik hodin do lednice ztuhnout.

15.
Ztuhlou roládu nakrájíme asi na 0,5 cm plátky a skladujeme v chladu.

Dobrou chuť!