RECEPTY

Kaštanová roláda

Kaštanová roláda

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Nepečená roláda s vařeným pařížským krémem. Kvůli obsahu alkoholu vhodná pouze pro dospělé.

recept,fotorecept,ořechy vlašské,rum,kaštanové pyré,Rolády,Nepečené,Sezónní recepty,Bezlepkové

Rolády

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový80gramů
cukr moučkový20gramů
kakao - prášek30gramů
kaštanové pyré750gramů
máslo300gramů
ořechy vlašské100gramů
rum100mililitrů
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. Krém

vejce slepičí 2 kusy  cukr krystalový 80 gramů  kakao - prášek 30 gramů

Nad párou vyšleháme vajíčka, cukr a kakao. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Nad párou vyšleháme vajíčka, cukr a kakao....

2. 

máslo 200 gramů  cukr moučkový 20 gramů

Máslo necháme změknout a utřeme ho s cukrem.

Máslo necháme změknout a utřeme ho s cukrem....

3. 

Máslo přidáme do krému a elektrickým šlehačem ho vyšleháme.

Máslo přidáme do krému a elektrickým...

4. Kaštanové těsto

ořechy vlašské 100 gramů  máslo 100 gramů

Ořechy umeleme a smícháme je s máslem.

Ořechy umeleme a smícháme je s máslem....

5. 

rum 100 mililitrů

Vmícháme rum.

Vmícháme rum....

6. 

kaštanové pyré 750 gramů

Přimícháme rozmrazené kostky kaštanového pyré.

Přimícháme rozmrazené kostky kaštanového...

7. Roláda

Plech vyložíme dvojitým alobalem. Na alobal rozetřeme kaštanové těsto.

Plech vyložíme dvojitým alobalem. Na alobal...

8. 

Na těsto natřeme pařížský krém.

Na těsto natřeme pařížský krém....

9. 

Natřený alobal vytáhneme z plechu na pracovní desku. Pomocí alobalu roládu stočíme.

Natřený alobal vytáhneme z plechu na pracovní...

10. 

Pod stočenou roládu vsuneme prkénko a uložíme na 24 hodin do chladničky.

Pod stočenou roládu vsuneme prkénko a uložíme...

11. 

Ze ztuhlé rolády odstraníme alobal. Krájíme porce o tloušťce asi 0,5-1 cm. Skladujeme v chladu.

Ze ztuhlé rolády odstraníme alobal. Krájíme...

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit