svetvemne.cz

Kaštanová roláda

     

Nepečená roláda s vařeným pařížským krémem. Kvůli obsahu alkoholu vhodná pouze pro dospělé.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
Cukr krystalový80gramů
Cukr práškový20gramů
Kakao - prášek30gramů
Kaštanové pyré750gramů
Máslo300gramů
Ořechy vlašské100gramů
Rum100mililitrů
Vejce slepičí2kusy

1. Pařížský krém

vejce slepičí 2 ks  cukr krystalový 80 g  kakao - prášek 30 g

Nad párou vyšleháme vajíčka, cukr a kakao. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Pařížský krém

2. 

máslo 200 g  cukr práškový 20 g

Máslo necháme změknout a utřeme ho s cukrem.

3. 

Máslo přidáme do krému a elektrickým šlehačem ho vyšleháme.

4. Kaštanové těsto

ořechy vlašské 100 g  máslo 100 g

Ořechy umeleme a smícháme je s máslem.

Kaštanové těsto

5. 

rum 100 ml

Vmícháme rum.

6. 

kaštanové pyré 750 g

Přimícháme rozmrazené kostky kaštanového pyré.

7. Roláda

Plech vyložíme dvojitým alobalem. Na alobal rozetřeme kaštanové těsto.

Roláda

8. 

Na těsto natřeme pařížský krém.

9. 

Natřený alobal vytáhneme z plechu na pracovní desku. Pomocí alobalu roládu stočíme.

10. 

Pod stočenou roládu vsuneme prkénko a uložíme na 24 hodin do chladničky.

11. 

Ze ztuhlé rolády odstraníme alobal. Krájíme porce o tloušťce asi 0,5-1 cm. Skladujeme v chladu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit