svetvemne.cz

Kaštanová roláda

    

Nepečená roláda s vařeným pařížským krémem. Kvůli obsahu alkoholu vhodná pouze pro dospělé.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
cukr krystalový80gramů
cukr práškový20gramů
kakao - prášek30gramů
kaštanové pyré750gramů
máslo300gramů
ořechy vlašské100gramů
rum100mililitrů
vejce slepičí2kusy

1. Krém

vejce slepičí 2 kusy  cukr krystalový 80 gramů  kakao - prášek 30 gramů

Nad párou vyšleháme vajíčka, cukr a kakao. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

Krém

2. 

máslo 200 gramů  cukr práškový 20 gramů

Máslo necháme změknout a utřeme ho s cukrem.

3. 

Máslo přidáme do krému a elektrickým šlehačem ho vyšleháme.

4. Kaštanové těsto

ořechy vlašské 100 gramů  máslo 100 gramů

Ořechy umeleme a smícháme je s máslem.

Kaštanové těsto

5. 

rum 100 mililitrů

Vmícháme rum.

6. 

kaštanové pyré 750 gramů

Přimícháme rozmrazené kostky kaštanového pyré.

7. Roláda

Plech vyložíme dvojitým alobalem. Na alobal rozetřeme kaštanové těsto.

Roláda

8. 

Na těsto natřeme pařížský krém.

9. 

Natřený alobal vytáhneme z plechu na pracovní desku. Pomocí alobalu roládu stočíme.

10. 

Pod stočenou roládu vsuneme prkénko a uložíme na 24 hodin do chladničky.

11. 

Ze ztuhlé rolády odstraníme alobal. Krájíme porce o tloušťce asi 0,5-1 cm. Skladujeme v chladu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit