Kaštanová roláda

Nepečená roláda s vařeným pařížským krémem. Kvůli obsahu alkoholu vhodná pouze pro dospělé.
recept,fotorecept,ořechy vlašské,rum,kaštanové pyré,Rolády,Nepečené,Bezlepkové
Rolády
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 80 322 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 20 78 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 30 92 | gramů kcal | |
kaštanové pyré | 750 1583 | gramů kcal | |
máslo | 300 2202 | gramů kcal | |
ořechy vlašské | 100 674 | gramů kcal | |
rum | 100 239 | mililitrů kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1. Krém
vejce slepičí 2 kusy • cukr krystalový 80 gramů • kakao - prášek 30 gramů
Nad párou vyšleháme vajíčka, cukr a kakao. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.


3.
Máslo přidáme do krému a elektrickým šlehačem ho vyšleháme.

4. Kaštanové těsto
ořechy vlašské 100 gramů • máslo 100 gramů
Ořechy umeleme a smícháme je s máslem.



7. Roláda
Plech vyložíme dvojitým alobalem. Na alobal rozetřeme kaštanové těsto.

8.
Na těsto natřeme pařížský krém.

9.
Natřený alobal vytáhneme z plechu na pracovní desku. Pomocí alobalu roládu stočíme.

10.
Pod stočenou roládu vsuneme prkénko a uložíme na 24 hodin do chladničky.

11.
Ze ztuhlé rolády odstraníme alobal. Krájíme porce o tloušťce asi 0,5-1 cm. Skladujeme v chladu.

Dobrou chuť!