svetvemne.cz

Nepečený tvarohovo-broskvový dezert

     

Velmi chutný, jednoduchý pamlsek z oblíbených pšeničných kakaových sušenek.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
Broskve kompotované820gramů
Cukr třtinový50gramů
Mléko300mililitrů
Máslo80gramů
Pudink vanilkový37gramů
Rum20mililitrů
Smetana ke šlehání (30-33% tuku)200gramů
Sušenky kakaové360gramů
Tvaroh jemný měkký250gramů

1. 

mléko 300 ml  cukr třtinový 50 g  pudink vanilkový 37 g

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink.

2. 

máslo 80 g

Do téměř vychlazeného pudinku zamícháme máslo ...

3. 

tvaroh jemný měkký 250 g

... a zašleháme tvaroh.

4. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 g

Ušleháme šlehačku...

5. 

... vmícháme ji do krému.

6. 

Část krému odebereme a odložíme na závěrečné zdobení.

7. 

broskve kompotované 820 g  rum 20 ml

Z broskvového kompotu slijeme nálev. Asi polovinu z něj (150 ml) smícháme s rumem.

8. 

Broskve nakrájíme na plátky.

9. 

sušenky kakaové 360 g

Jednu třetinu připravených pšeničných kakaových sušenek zlehka namočíme do kompotové šťávy s rumem a poklademe na plech do tvaru obdélníku.

10. 

Na každou sušenku položíme dva plátky broskví.

11. 

Navrstvíme polovinu krému.

12. 

Opět klademe namočené sušenky, na ně broskve a druhou polovinu krému.

13. 

Položíme poslední třetinu namočených sušenek. Ozdobíme je krémem ...

14. 

... a plátky broskví. Necháme několik hodin, nejlépe přes noc, tuhnout v chladu. Pak nakrájíme podle tvaru sušenek a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit