RECEPTY

Nepečený pudinkový zákusek s banány

Nepečený pudinkový zákusek s banány

Něco pro milovníky pudinku! Vyzkoušejte tento nepečený dezert z sušenek, piškotů, pudinku, banánů, šlehačky a tvarohu! Nezapomeňte! Nejlépe chutná, když je dobře vychlazený!

recept,fotorecept,sušenka pšeničná kakao,piškoty dlouhé,banán,Zákusky,Nepečené

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

banán1kilogram
cukr krupice120gramů
cukr moučkový100gramů
kakao - prášek-
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%-
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%1200mililitrů
mouka hladká50gramů
piškoty dlouhé28
pudink vanilkový37gramů
pudink čokoládový BB37gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
sušenka pšeničná kakao40
tvaroh jemný hrudkový250gramů

 

Recept

1. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%  sušenka pšeničná kakao 40 ks

Sušenku lehce namočíme do mléka a střídavě...

2. 

piškoty dlouhé 28 ks

... s lehce namočenými piškoty klademe do vyššího plechu.

3. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 600 mililitrů  cukr krupice 60 gramů  mouka hladká 25 gramů  pudink vanilkový 37 gramů

Polovinu mléka s cukrem přivedeme do varu. Ve druhé polovině rozmícháme mouku a pudinkový prášek. Přilijeme do vroucího mléka a uvaříme pudink.

4. 

Uvařený pudink naneseme na piškoty (mezi sušenky).

5. 

banán 1 kilogram

Banány oloupeme, překrojíme podélně na poloviny a poklademe na vanilkový pudink.

6. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 600 mililitrů  cukr krupice 60 gramů  mouka hladká 25 gramů  pudink čokoládový BB 37 gramů

Polovinu mléka s cukrem přivedeme do varu. Ve druhé polovině rozmícháme mouku a pudinkový prášek. Přilijeme do vroucího mléka a uvaříme pudink.

7. 

Banány zalijeme čokoládovým pudinkem. Necháme vychladnout.

8. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  cukr moučkový 100 gramů  tvaroh jemný hrudkový 250 gramů

Smetanu na šlehání vyšleháme, vmícháme do ní cukr a tvaroh. Na zákusek můžete použít i jen vyšlehanou smetanu.

9. 

Tvarohovou šlehačku natřeme na zákusek.

10. 

kakao - prášek

Na zákusek poklademe papírové proužky ve stejných rozestupech. Posypeme prosátým kakaem. Opatrným překládáním papírových proužků...

11. 

... a posypáním prosátým kakaem...

12. 

... vytvoříme na zákusku ozdobnou mřížku.

13. 

Necháme ztuhnout v chladu. Nakrájíme na porce podle chuti.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie