Nepečený pudinkový zákusek s banány

Něco pro milovníky pudinku! Vyzkoušejte tento nepečený dezert z sušenek, piškotů, pudinku, banánů, šlehačky a tvarohu! Nezapomeňte! Nejlépe chutná, když je dobře vychlazený!
recept,fotorecept,sušenka pšeničná kakao,piškoty dlouhé,banán,Zákusky,Nepečené
Zákusky
Ingredience
Ingredience
banán | 1 950 | kilogram kcal | |
cukr krupice | 120 480 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 100 388 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 0 ?? | kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 0 ?? | kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 1200 768 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 50 174 | gramů kcal | |
piškoty dlouhé | 28 ?? | kcal | |
pudink vanilkový | 37 132 | gramů kcal | |
pudink čokoládový BB | 37 132 | gramů kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 1555 | mililitrů kcal | |
sušenka pšeničná kakao | 40 ?? | kcal | |
tvaroh jemný hrudkový | 250 255 | gramů kcal |
Recept
1.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% • sušenka pšeničná kakao 40 ks
Sušenku lehce namočíme do mléka a střídavě...


3.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 600 mililitrů • cukr krupice 60 gramů • mouka hladká 25 gramů • pudink vanilkový 37 gramů
Polovinu mléka s cukrem přivedeme do varu. Ve druhé polovině rozmícháme mouku a pudinkový prášek. Přilijeme do vroucího mléka a uvaříme pudink.

4.
Uvařený pudink naneseme na piškoty (mezi sušenky).

5.
banán 1 kilogram
Banány oloupeme, překrojíme podélně na poloviny a poklademe na vanilkový pudink.

6.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 600 mililitrů • cukr krupice 60 gramů • mouka hladká 25 gramů • pudink čokoládový BB 37 gramů
Polovinu mléka s cukrem přivedeme do varu. Ve druhé polovině rozmícháme mouku a pudinkový prášek. Přilijeme do vroucího mléka a uvaříme pudink.

7.
Banány zalijeme čokoládovým pudinkem. Necháme vychladnout.

8.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • cukr moučkový 100 gramů • tvaroh jemný hrudkový 250 gramů
Smetanu na šlehání vyšleháme, vmícháme do ní cukr a tvaroh. Na zákusek můžete použít i jen vyšlehanou smetanu.

9.
Tvarohovou šlehačku natřeme na zákusek.

10.
Na zákusek poklademe papírové proužky ve stejných rozestupech. Posypeme prosátým kakaem. Opatrným překládáním papírových proužků...

11.
... a posypáním prosátým kakaem...

12.
... vytvoříme na zákusku ozdobnou mřížku.

13.
Necháme ztuhnout v chladu. Nakrájíme na porce podle chuti.

Dobrou chuť!