Jablečno-mandlové nepečené řezy

Jednoduchý zákusek z oblíbených sušenek, plný chutné a lehké jablečno-mandlové náplně, nahoře ozdobený milovanou šlehačkou. :)
recept,fotorecept,jablka,mandle mleté,sušenky máslové,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky,Nepečené
Zákusky
Kategorie
Zákusky › Nepečené › Nepečené zákusky › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Jablka (zima) ›Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 20 5 | mililitrů kcal | |
cukr krystalový | 160 644 | gramů kcal | |
jablka | 1.5 915 | kilogram kcal | |
mandle | 20 116 | gramů kcal | |
mandle mleté | 80 461 | gramů kcal | |
mléko | 0 ?? | kcal | |
pudink vanilkový | 74 263 | gramů kcal | |
skořice mletá | 1 13 | čajová lžička kcal | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 600 1866 | mililitrů kcal | |
sušenky máslové | 460 2254 | gramů kcal | |
voda | 500 0 | mililitrů kcal |
Recept

2.
voda 100 mililitrů • cukr krystalový 160 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička
Vložíme do hlubokého hrnce, přilijeme vodu, přisypeme cukr a skořici. Promícháme a podusíme asi 10 minut.



5.
... připravený pudink a uvaříme do zhoustnutí.


7.
sušenky máslové 460 gramů • mléko
Na plech uložíme rychle namočené sušenky v mléce. Náš zákusek má tři vrstvy sušenek a tři vrstvy jablečné náplně. Sušenky však můžete uložit i na jiný rozměr, třeba na šířku, délku i výšku a podle toho vrstvit náplň. Na sušenky natřeme třetinu teplé náplně ...

8.
... a opět ukládáme rychle namočené sušenky. Pokračujeme druhou třetinou náplně, sušenkami a poslední třetinou náplně. Necháme vychladnout.

9.
mandle 20 gramů
Mandle zalijeme horkou vodou, necháme chvíli odstát, scedíme a oloupeme. Rozploupneme je na poloviny.

10.
Krátce opražíme na suché pánvi.

11.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 600 mililitrů
Ze smetany ušleháme hustou šlehačku, případně s použitím ztužovače do šlehačky.

12.
Šlehačku natřeme a zarovnáme na zákusek. Ozdobíme opraženými mandlemi a mandlemi mletými. Necháme nejméně 4 hodiny tuhnout v chladu. Porce můžeme pokrájet přibližně podle velikosti použitých sušenek. Ty se však dostatečně promáčejí a krájení na libovolně velké porce je proto také možné.

Dobrou chuť!