svetvemne.cz

Jablečno-mandlové nepečené řezy

    

Jednoduchý zákusek z oblíbených sušenek, plný chutné a lehké jablečno-mandlové náplně, nahoře ozdobený milovanou šlehačkou. :)

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 
citronová šťáva20mililitrů
cukr krystalový160gramů
jablka1.5kilogram
mandle20gramů
mandle mleté80gramů
mléko-
pudink vanilkový74gramů
skořice mletá1čajová lžička
smetana ke šlehání (30-33% tuku)600mililitrů
sušenky máslové460gramů
voda500mililitrů

1. 

jablka 1.5 kilogram

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme.

2. 

voda 100 mililitrů  cukr krystalový 160 gramů  skořice mletá 1 čajová lžička

Vložíme do hlubokého hrnce, přilijeme vodu, přisypeme cukr a skořici. Promícháme a podusíme asi 10 minut.

3. 

voda 400 mililitrů  pudink vanilkový 74 gramů

Ve vodě rozmícháme pudinkový prášek.

4. 

citronová šťáva 20 mililitrů

K jablkům přilijeme citronovou šťávu, ...

5. 

... připravený pudink a uvaříme do zhoustnutí.

6. 

mandle mleté 80 gramů

Vmícháme mandle. Necháme krátce vychladnout (ne do studena).

7. 

sušenky máslové 460 gramů  mléko

Na plech uložíme rychle namočené sušenky v mléce. Náš zákusek má tři vrstvy sušenek a tři vrstvy jablečné náplně. Sušenky však můžete uložit i na jiný rozměr, třeba na šířku, délku i výšku a podle toho vrstvit náplň. Na sušenky natřeme třetinu teplé náplně ...

8. 

... a opět ukládáme rychle namočené sušenky. Pokračujeme druhou třetinou náplně, sušenkami a poslední třetinou náplně. Necháme vychladnout.

9. 

mandle 20 gramů

Mandle zalijeme horkou vodou, necháme chvíli odstát, scedíme a oloupeme. Rozploupneme je na poloviny.

10. 

Krátce opražíme na suché pánvi.

11. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 600 mililitrů

Ze smetany ušleháme hustou šlehačku, případně s použitím ztužovače do šlehačky.

12. 

Šlehačku natřeme a zarovnáme na zákusek. Ozdobíme opraženými mandlemi a mandlemi mletými. Necháme nejméně 4 hodiny tuhnout v chladu. Porce můžeme pokrájet přibližně podle velikosti použitých sušenek. Ty se však dostatečně promáčejí a krájení na libovolně velké porce je proto také možné.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit