RECEPTY

Jablečno-mandlové nepečené řezy

Jablečno-mandlové nepečené řezy

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Jednoduchý zákusek z oblíbených sušenek, plný chutné a lehké jablečno-mandlové náplně, nahoře ozdobený milovanou šlehačkou. :)

recept,fotorecept,jablka,mandle mleté,sušenky máslové,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky,Nepečené,Sezónní recepty

Zákusky

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

citronová šťáva20mililitrů
cukr krystalový160gramů
jablka1.5kilogram
mandle20gramů
mandle mleté80gramů
mléko-
pudink vanilkový74gramů
skořice mletá1čajová lžička
smetana ke šlehání (30-33% tuku)600mililitrů
sušenky máslové460gramů
voda500mililitrů

 

Recept

1. 

jablka 1.5 kilogram

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme.

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme....

2. 

voda 100 mililitrů  cukr krystalový 160 gramů  skořice mletá 1 čajová lžička

Vložíme do hlubokého hrnce, přilijeme vodu, přisypeme cukr a skořici. Promícháme a podusíme asi 10 minut.

Vložíme do hlubokého hrnce, přilijeme vodu,...

3. 

voda 400 mililitrů  pudink vanilkový 74 gramů

Ve vodě rozmícháme pudinkový prášek.

Ve vodě rozmícháme pudinkový prášek....

4. 

citronová šťáva 20 mililitrů

K jablkům přilijeme citronovou šťávu, ...

K jablkům přilijeme citronovou šťávu, ......

5. 

... připravený pudink a uvaříme do zhoustnutí.

... připravený pudink a uvaříme do...

6. 

mandle mleté 80 gramů

Vmícháme mandle. Necháme krátce vychladnout (ne do studena).

Vmícháme mandle. Necháme krátce vychladnout...

7. 

sušenky máslové 460 gramů  mléko

Na plech uložíme rychle namočené sušenky v mléce. Náš zákusek má tři vrstvy sušenek a tři vrstvy jablečné náplně. Sušenky však můžete uložit i na jiný rozměr, třeba na šířku, délku i výšku a podle toho vrstvit náplň. Na sušenky natřeme třetinu teplé náplně ...

Na plech uložíme rychle namočené sušenky v...

8. 

... a opět ukládáme rychle namočené sušenky. Pokračujeme druhou třetinou náplně, sušenkami a poslední třetinou náplně. Necháme vychladnout.

... a opět ukládáme rychle namočené sušenky....

9. 

mandle 20 gramů

Mandle zalijeme horkou vodou, necháme chvíli odstát, scedíme a oloupeme. Rozploupneme je na poloviny.

Mandle zalijeme horkou vodou, necháme chvíli...

10. 

Krátce opražíme na suché pánvi.

Krátce opražíme na suché pánvi....

11. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 600 mililitrů

Ze smetany ušleháme hustou šlehačku, případně s použitím ztužovače do šlehačky.

Ze smetany ušleháme hustou šlehačku,...

12. 

Šlehačku natřeme a zarovnáme na zákusek. Ozdobíme opraženými mandlemi a mandlemi mletými. Necháme nejméně 4 hodiny tuhnout v chladu. Porce můžeme pokrájet přibližně podle velikosti použitých sušenek. Ty se však dostatečně promáčejí a krájení na libovolně velké porce je proto také možné.

Šlehačku natřeme a zarovnáme na zákusek....

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit