Jablečno-mandlové nepečené řezy
Jednoduchý zákusek z oblíbených sušenek, plný chutné a lehké jablečno-mandlové náplně, nahoře ozdobený milovanou šlehačkou. :)
recept,fotorecept,jablka,mandle mleté,sušenky máslové,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Zákusky,Nepečené,Sezónní recepty
Zákusky
Kategorie
Zákusky › Nepečené › Sezónní recepty › Nepečené zákusky › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) ›
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 20 | mililitrů | |
cukr krystalový | 160 | gramů | |
jablka | 1.5 | kilogram | |
mandle | 20 | gramů | |
mandle mleté | 80 | gramů | |
mléko | - | ||
pudink vanilkový | 74 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 600 | mililitrů | |
sušenky máslové | 460 | gramů | |
voda | 500 | mililitrů |
Recept
2.
voda 100 mililitrů • cukr krystalový 160 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička
Vložíme do hlubokého hrnce, přilijeme vodu, přisypeme cukr a skořici. Promícháme a podusíme asi 10 minut.
5.
... připravený pudink a uvaříme do zhoustnutí.
7.
sušenky máslové 460 gramů • mléko
Na plech uložíme rychle namočené sušenky v mléce. Náš zákusek má tři vrstvy sušenek a tři vrstvy jablečné náplně. Sušenky však můžete uložit i na jiný rozměr, třeba na šířku, délku i výšku a podle toho vrstvit náplň. Na sušenky natřeme třetinu teplé náplně ...
8.
... a opět ukládáme rychle namočené sušenky. Pokračujeme druhou třetinou náplně, sušenkami a poslední třetinou náplně. Necháme vychladnout.
9.
mandle 20 gramů
Mandle zalijeme horkou vodou, necháme chvíli odstát, scedíme a oloupeme. Rozploupneme je na poloviny.
10.
Krátce opražíme na suché pánvi.
11.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 600 mililitrů
Ze smetany ušleháme hustou šlehačku, případně s použitím ztužovače do šlehačky.
12.
Šlehačku natřeme a zarovnáme na zákusek. Ozdobíme opraženými mandlemi a mandlemi mletými. Necháme nejméně 4 hodiny tuhnout v chladu. Porce můžeme pokrájet přibližně podle velikosti použitých sušenek. Ty se však dostatečně promáčejí a krájení na libovolně velké porce je proto také možné.
Dobrou chuť!