svetvemne.cz

Nepečený jablkový dort s mascarpone

     

Mimořádně chutný, šťavnatý dortík.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

 

 
 

1. Korpus

sušenky máslové 250 g

Sušenky najemno umeleme nebo nadrtíme.

Korpus

2. 

máslo 150 g

Rozpustíme máslo a přilijeme do sušenek.

3. 

olej kokosový 30 g

Přidáme kokosový olej a dobře rukou prohněteme.

4. 

Sušenkovou drť vložíme do dortové formy a dobře utlačíme. Uložíme do chladničky.

5. Jablečná náplň

jablka 800 g  cukr krystalový 80 g  skořice mletá 1 ČL  voda 100 ml

Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do hrnce, přidáme cukr, skořici a vodu. 10 minut povaříme.

Jablečná náplň

6. 

voda 300 ml  pudink vanilkový 74 g

Pudinkový prášek rozmícháme ve vodě ...

7. 

... přilijeme do jablek a vaříme do zhoustnutí. Mícháme jemně, aby jablka zůstala celá. Necháme částečně vychladnout.

8. 

citronová šťáva 20 ml

Přimícháme čerstvou citronovou šťávu.

9. 

Jablečnou náplň rovnoměrně rozložíme na korpus a uhladíme. Necháme vychladnout.

10. Mascarpone-tvarohový krém

mascarpone 300 g  tvaroh jemný nízkotučný 250 g  cukr práškový 80 g  jogurt bílý 3,5% tuku 50 g

Mascarpone utřeme s tvarohem, cukrem a jogurtem.

Mascarpone-tvarohový krém

11. 

cukrářské zdobení - čokoládové 80 g

Do krému vmícháme drobné kousky čokolády - cukrářského čokoládového zdobení.

12. 

Krém natřeme na jablkovou náplň a uhladíme.

13. Tip na zdobení

Na pečící papír nakreslíme jablko, papír několikrát přeložíme a vystřihneme nakreslené jablko. Díky poskládanému papíru nám vznikne více šablon jablek.

Tip na zdobení

14. 

Papírová jablka položíme na dort.

15. 

kakao - prášek

Posypeme prosátým kakaem a papírové šablony opatrně odstraníme.

16. 

Dort necháme v chladu tuhnout alespoň 4 hodiny do podávání. Před podáváním nakrájíme na větší či menší porce podle chuti, nebo podle počtu hostů.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit