RECEPTY

Nepečený jablkový dort s mascarpone

Nepečený jablkový dort s mascarpone

Mimořádně chutný, šťavnatý dortík.

recept,fotorecept,jablka,mascarpone,Dorty,Nepečené,Sezónní recepty

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

vysoká

 

Ingredience

Ingredience

citronová šťáva20mililitrů
cukr krystalový80gramů
cukr moučkový80gramů
cukrářské zdobení - čokoládové80gramů
jablka800gramů
jogurt bílý 3,5% tuku50gramů
kakao - prášek-
mascarpone300gramů
máslo150gramů
olej kokosový30gramů
pudink vanilkový74gramů
skořice mletá1čajová lžička
sušenky máslové250gramů
tvaroh jemný nízkotučný250gramů
voda400mililitrů

 

Recept

1. Korpus

sušenky máslové 250 gramů

Sušenky najemno umeleme nebo nadrtíme.

2. 

máslo 150 gramů

Rozpustíme máslo a přilijeme do sušenek.

3. 

olej kokosový 30 gramů

Přidáme kokosový olej a dobře rukou prohněteme.

4. 

Sušenkovou drť vložíme do dortové formy a dobře utlačíme. Uložíme do chladničky.

5. Jablečná náplň

jablka 800 gramů  cukr krystalový 80 gramů  skořice mletá 1 čajová lžička  voda 100 mililitrů

Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do hrnce, přidáme cukr, skořici a vodu. 10 minut povaříme.

6. 

voda 300 mililitrů  pudink vanilkový 74 gramů

Pudinkový prášek rozmícháme ve vodě ...

7. 

... přilijeme do jablek a vaříme do zhoustnutí. Mícháme jemně, aby jablka zůstala celá. Necháme částečně vychladnout.

8. 

citronová šťáva 20 mililitrů

Přimícháme čerstvou citronovou šťávu.

9. 

Jablečnou náplň rovnoměrně rozložíme na korpus a uhladíme. Necháme vychladnout.

10. Mascarpone-tvarohový krém

mascarpone 300 gramů  tvaroh jemný nízkotučný 250 gramů  cukr moučkový 80 gramů  jogurt bílý 3,5% tuku 50 gramů

Mascarpone utřeme s tvarohem, cukrem a jogurtem.

11. 

cukrářské zdobení - čokoládové 80 gramů

Do krému vmícháme drobné kousky čokolády - cukrářského čokoládového zdobení.

12. 

Krém natřeme na jablkovou náplň a uhladíme.

13. Tip na zdobení

Na pečící papír nakreslíme jablko, papír několikrát přeložíme a vystřihneme nakreslené jablko. Díky poskládanému papíru nám vznikne více šablon jablek.

14. 

Papírová jablka položíme na dort.

15. 

kakao - prášek

Posypeme prosátým kakaem a papírové šablony opatrně odstraníme.

16. 

Dort necháme v chladu tuhnout alespoň 4 hodiny do podávání. Před podáváním nakrájíme na větší či menší porce podle chuti, nebo podle počtu hostů.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie