Nepečený jablkový dort s mascarpone
Mimořádně chutný, šťavnatý dortík.
recept,fotorecept,jablka,mascarpone,Dorty,Nepečené,Sezónní recepty
Dorty
Kategorie
Dorty Nepečené Sezónní recepty Nepečené dorty Dezerty z jablek Sezona - Jablka (zima) Sezona - Jablka (podzim)
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 20 | mililitrů | |
cukr krystalový | 80 | gramů | |
cukr moučkový | 80 | gramů | |
cukrářské zdobení - čokoládové | 80 | gramů | |
jablka | 800 | gramů | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 50 | gramů | |
kakao - prášek | - | ||
mascarpone | 300 | gramů | |
máslo | 150 | gramů | |
olej kokosový | 30 | gramů | |
pudink vanilkový | 74 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
sušenky máslové | 250 | gramů | |
tvaroh jemný nízkotučný | 250 | gramů | |
voda | 400 | mililitrů |
Recept
4.
Sušenkovou drť vložíme do dortové formy a dobře utlačíme. Uložíme do chladničky.
5. Jablečná náplň
jablka 800 gramů • cukr krystalový 80 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička • voda 100 mililitrů
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do hrnce, přidáme cukr, skořici a vodu. 10 minut povaříme.
7.
... přilijeme do jablek a vaříme do zhoustnutí. Mícháme jemně, aby jablka zůstala celá. Necháme částečně vychladnout.
9.
Jablečnou náplň rovnoměrně rozložíme na korpus a uhladíme. Necháme vychladnout.
10. Mascarpone-tvarohový krém
mascarpone 300 gramů • tvaroh jemný nízkotučný 250 gramů • cukr moučkový 80 gramů • jogurt bílý 3,5% tuku 50 gramů
Mascarpone utřeme s tvarohem, cukrem a jogurtem.
11.
cukrářské zdobení - čokoládové 80 gramů
Do krému vmícháme drobné kousky čokolády - cukrářského čokoládového zdobení.
12.
Krém natřeme na jablkovou náplň a uhladíme.
13. Tip na zdobení
Na pečící papír nakreslíme jablko, papír několikrát přeložíme a vystřihneme nakreslené jablko. Díky poskládanému papíru nám vznikne více šablon jablek.
14.
Papírová jablka položíme na dort.
16.
Dort necháme v chladu tuhnout alespoň 4 hodiny do podávání. Před podáváním nakrájíme na větší či menší porce podle chuti, nebo podle počtu hostů.
Dobrou chuť!