Nepečený jablkový dort s mascarpone

Mimořádně chutný, šťavnatý dortík.
recept,fotorecept,jablka,mascarpone,Dorty,Nepečené
Dorty
Kategorie
Dorty › Nepečené › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) › Nepečené dorty ›Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 20 5 | mililitrů kcal | |
cukr krystalový | 80 322 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 80 311 | gramů kcal | |
cukrářské zdobení - čokoládové | 80 380 | gramů kcal | |
jablka | 800 488 | gramů kcal | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 50 35 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 0 ?? | kcal | |
mascarpone | 300 1161 | gramů kcal | |
máslo | 150 1101 | gramů kcal | |
olej kokosový | 30 267 | gramů kcal | |
pudink vanilkový | 74 263 | gramů kcal | |
skořice mletá | 1 13 | čajová lžička kcal | |
sušenky máslové | 250 1225 | gramů kcal | |
tvaroh jemný nízkotučný | 250 225 | gramů kcal | |
voda | 400 0 | mililitrů kcal |
Recept



4.
Sušenkovou drť vložíme do dortové formy a dobře utlačíme. Uložíme do chladničky.

5. Jablečná náplň
jablka 800 gramů • cukr krystalový 80 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička • voda 100 mililitrů
Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do hrnce, přidáme cukr, skořici a vodu. 10 minut povaříme.


7.
... přilijeme do jablek a vaříme do zhoustnutí. Mícháme jemně, aby jablka zůstala celá. Necháme částečně vychladnout.


9.
Jablečnou náplň rovnoměrně rozložíme na korpus a uhladíme. Necháme vychladnout.

10. Mascarpone-tvarohový krém
mascarpone 300 gramů • tvaroh jemný nízkotučný 250 gramů • cukr moučkový 80 gramů • jogurt bílý 3,5% tuku 50 gramů
Mascarpone utřeme s tvarohem, cukrem a jogurtem.

11.
cukrářské zdobení - čokoládové 80 gramů
Do krému vmícháme drobné kousky čokolády - cukrářského čokoládového zdobení.

12.
Krém natřeme na jablkovou náplň a uhladíme.

13. Tip na zdobení
Na pečící papír nakreslíme jablko, papír několikrát přeložíme a vystřihneme nakreslené jablko. Díky poskládanému papíru nám vznikne více šablon jablek.

14.
Papírová jablka položíme na dort.


16.
Dort necháme v chladu tuhnout alespoň 4 hodiny do podávání. Před podáváním nakrájíme na větší či menší porce podle chuti, nebo podle počtu hostů.

Dobrou chuť!