RECEPTY

Překládaný jablečný dort

Překládaný jablečný dort

Hřejivý podzimní dort plný oblíbených šťavnatých jablek.

recept,fotorecept,skořice mletá,jablka,Dorty

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový70gramů
cukr moučkový1polévková lžíce
jablka1kilogram
kakao - prášek2polévkové lžíce
kypřicí prášek do pečiva3čajové lžičky
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%2polévkové lžíce
mouka hladká400gramů
máslo180gramů
skořice mletá1čajová lžička
vaječný bílek2kusy
vejce slepičí2kusy

 

Recept

1. 

mouka hladká 400 gramů  kypřicí prášek do pečiva 3 čajové lžičky  cukr moučkový 70 gramů  vejce slepičí 2 kusy  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 2 polévkové lžíce  máslo 180 gramů

2. 

Těsto rozdělíme na 2 stejné části a necháme 15 minut v chladu.

3. 

kakao - prášek 2 polévkové lžíce

Do jedné části zapracujeme kakao.

4. 

Kakaové těsto a světlé těsto ještě jednou rozdělíme tak, že nám vzniknou 4 malá těsta - 2 kakaová a 2 světlá. Z papíru na pečení vystřihneme kruh rozměrů kruhové formy, ve které budeme péct.

5. 

Na vystřiženém papíře na pečení postupně rozválíme všechna 4 těsta do požadovaného tvaru.

6. 

Pomocí papíru těsto přendáme do formy.

7. 

jablka 1 kilogram

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme.

8. 

skořice mletá 1 čajová lžička

Na kakaové těsto rovnoměrně rozložíme nastrouhaná jablka, posypeme skořicí, zakryjeme světlým těstem, na které navrstvíme další vrstvu jablek. Potom zase zakryjeme kakaovým těstem, na to vrstva jablek a zakryjeme posledním světlým těstem.

9. 

Pečeme na 180 °C 40 minut.

10. 

vaječný bílek 2 kusy  cukr moučkový 1 polévková lžíce

Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr. Sníh rovnoměrně rozetřeme na dort a pečeme dále 10 minut, dokud sníh nezhnědne.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit