Překládaný jablečný dort

Hřejivý podzimní dort plný oblíbených šťavnatých jablek.
recept,fotorecept,skořice mletá,jablka,Dorty
Dorty
Ukuchtil
Počet porcí
12
Hmotnost porce
159 g
Energie porce
329 kcal
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 70 272 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 1 39 | polévková lžíce kcal | |
jablka | 1 610 | kilogram kcal | |
kakao - prášek | 2 62 | polévkové lžíce kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 3 12 | čajové lžičky kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 2 20 | polévkové lžíce kcal | |
mouka hladká | 400 1388 | gramů kcal | |
máslo | 180 1322 | gramů kcal | |
skořice mletá | 1 13 | čajová lžička kcal | |
vaječný bílek | 2 34 | kusy kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
mouka hladká 400 gramů • kypřicí prášek do pečiva 3 čajové lžičky • cukr moučkový 70 gramů • vejce slepičí 2 kusy • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 2 polévkové lžíce • máslo 180 gramů

2.
Těsto rozdělíme na 2 stejné části a necháme 15 minut v chladu.


4.
Kakaové těsto a světlé těsto ještě jednou rozdělíme tak, že nám vzniknou 4 malá těsta - 2 kakaová a 2 světlá. Z papíru na pečení vystřihneme kruh rozměrů kruhové formy, ve které budeme péct.

5.
Na vystřiženém papíře na pečení postupně rozválíme všechna 4 těsta do požadovaného tvaru.

6.
Pomocí papíru těsto přendáme do formy.


8.
skořice mletá 1 čajová lžička
Na kakaové těsto rovnoměrně rozložíme nastrouhaná jablka, posypeme skořicí, zakryjeme světlým těstem, na které navrstvíme další vrstvu jablek. Potom zase zakryjeme kakaovým těstem, na to vrstva jablek a zakryjeme posledním světlým těstem.

9.
Pečeme na 180 °C 40 minut.

10.
vaječný bílek 2 kusy • cukr moučkový 1 polévková lžíce
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr. Sníh rovnoměrně rozetřeme na dort a pečeme dále 10 minut, dokud sníh nezhnědne.

Dobrou chuť!