Překládaný jablečný dort
Hřejivý podzimní dort plný oblíbených šťavnatých jablek.
recept,fotorecept,skořice mletá,jablka,Dorty,Sezónní recepty
Dorty
Kategorie
Dorty › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) ›
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 70 | gramů | |
cukr moučkový | 1 | polévková lžíce | |
jablka | 1 | kilogram | |
kakao - prášek | 2 | polévkové lžíce | |
kypřicí prášek do pečiva | 3 | čajové lžičky | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 2 | polévkové lžíce | |
mouka hladká | 400 | gramů | |
máslo | 180 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
vaječný bílek | 2 | kusy | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1.
mouka hladká 400 gramů • kypřicí prášek do pečiva 3 čajové lžičky • cukr moučkový 70 gramů • vejce slepičí 2 kusy • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 2 polévkové lžíce • máslo 180 gramů
2.
Těsto rozdělíme na 2 stejné části a necháme 15 minut v chladu.
4.
Kakaové těsto a světlé těsto ještě jednou rozdělíme tak, že nám vzniknou 4 malá těsta - 2 kakaová a 2 světlá. Z papíru na pečení vystřihneme kruh rozměrů kruhové formy, ve které budeme péct.
5.
Na vystřiženém papíře na pečení postupně rozválíme všechna 4 těsta do požadovaného tvaru.
6.
Pomocí papíru těsto přendáme do formy.
8.
skořice mletá 1 čajová lžička
Na kakaové těsto rovnoměrně rozložíme nastrouhaná jablka, posypeme skořicí, zakryjeme světlým těstem, na které navrstvíme další vrstvu jablek. Potom zase zakryjeme kakaovým těstem, na to vrstva jablek a zakryjeme posledním světlým těstem.
9.
Pečeme na 180 °C 40 minut.
10.
vaječný bílek 2 kusy • cukr moučkový 1 polévková lžíce
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr. Sníh rovnoměrně rozetřeme na dort a pečeme dále 10 minut, dokud sníh nezhnědne.
Dobrou chuť!