Jablkové muffiny s drobenkou

Oblíbené muffiny, plné jablíček, na kterých si pochutnají nejen děti.
recept,fotorecept,jablka,Muffiny
Muffiny
Ukuchtil
Počet porcí
12
Hmotnost porce
118 g
Energie porce
272 kcal
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 130 523 | gramů kcal | |
jablka | 500 305 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 8 | čajové lžičky kcal | |
mléko acidofilní 3,6% | 250 150 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 270 937 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 60 214 | gramů kcal | |
máslo | 40 294 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 80 720 | mililitrů kcal | |
skořice mletá | 2 25 | čajové lžičky kcal | |
soda bikarbona | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal |
Recept
1.
mouka hladká 270 gramů • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky • soda bikarbona ½ čajové lžičky • skořice mletá 2 čajové lžičky
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Přidáme jedlou sodu a skořici.

2.
vejce slepičí 1 kus • cukr krystalový 100 gramů • olej slunečnicový 80 mililitrů • mléko acidofilní 3,6% 250 mililitrů
Vejce vyšleháme spolu s cukrem, olejem a acidofilním mlékem.


4.
Do vyšlehané směsi vmícháme moučnou směs.

5.
Přidáme nakrájená jablka a promícháme.

6.
mouka polohrubá 60 gramů • máslo 40 gramů • cukr krystalový 30 gramů
Drobenku připravíme smícháním mouky s cukrem a máslem.

7.
Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Těsto rozdělíme do košíčků a posypeme drobenkou.

8.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!