Jablkové muffiny s drobenkou
Oblíbené muffiny, plné jablíček, na kterých si pochutnají nejen děti.
recept,fotorecept,jablka,Muffiny
Muffiny
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 130 | gramů | |
jablka | 500 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 | čajové lžičky | |
mléko acidofilní 3,6% | 250 | mililitrů | |
mouka hladká | 270 | gramů | |
mouka polohrubá | 60 | gramů | |
máslo | 40 | gramů | |
olej slunečnicový | 80 | mililitrů | |
skořice mletá | 2 | čajové lžičky | |
soda bikarbona | ½ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
mouka hladká 270 gramů • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky • soda bikarbona ½ čajové lžičky • skořice mletá 2 čajové lžičky
V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Přidáme jedlou sodu a skořici.
2.
vejce slepičí 1 kus • cukr krystalový 100 gramů • olej slunečnicový 80 mililitrů • mléko acidofilní 3,6% 250 mililitrů
Vejce vyšleháme spolu s cukrem, olejem a acidofilním mlékem.
4.
Do vyšlehané směsi vmícháme moučnou směs.
5.
Přidáme nakrájená jablka a promícháme.
6.
mouka polohrubá 60 gramů • máslo 40 gramů • cukr krystalový 30 gramů
Drobenku připravíme smícháním mouky s cukrem a máslem.
7.
Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Těsto rozdělíme do košíčků a posypeme drobenkou.
8.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!