RECEPTY

Jablkové muffiny s drobenkou

Jablkové muffiny s drobenkou

Oblíbené muffiny, plné jablíček, na kterých si pochutnají nejen děti.

recept,fotorecept,jablka,Muffiny

Muffiny

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový130gramů
jablka500gramů
kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
mléko acidofilní 3,6%250mililitrů
mouka hladká270gramů
mouka polohrubá60gramů
máslo40gramů
olej slunečnicový80mililitrů
skořice mletá2čajové lžičky
soda bikarbona½čajové lžičky
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. 

mouka hladká 270 gramů  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky  soda bikarbona ½ čajové lžičky  skořice mletá 2 čajové lžičky

V míse smícháme mouku s práškem do pečiva. Přidáme jedlou sodu a skořici.

2. 

vejce slepičí 1 kus  cukr krystalový 100 gramů  olej slunečnicový 80 mililitrů  mléko acidofilní 3,6% 250 mililitrů

Vejce vyšleháme spolu s cukrem, olejem a acidofilním mlékem.

3. 

jablka 500 gramů

Jablka očistíme a nadrobno nakrájíme.

4. 

Do vyšlehané směsi vmícháme moučnou směs.

5. 

Přidáme nakrájená jablka a promícháme.

6. 

mouka polohrubá 60 gramů  máslo 40 gramů  cukr krystalový 30 gramů

Drobenku připravíme smícháním mouky s cukrem a máslem.

7. 

Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Těsto rozdělíme do košíčků a posypeme drobenkou.

8. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie