RECEPTY

Jablečné palačinky

Jablečné palačinky

Silnější jablečné palačinky podáváme neplněné. Jsou syté a chutnají lehce posypané moučkovým cukrem či potřené meruňkovou marmeládou.

recept,fotorecept,jablka,mouka polohrubá,Palačinky

Palačinky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový1čajová lžička
cukr vanilkový20gramů
droždí čerstvé20gramů
jablka600gramů
mléko1litr
mouka polohrubá500gramů
vločky ovesné100gramů

 

Recept

1. Příprava jablek

jablka 600 gramů

Jablka očistíme, zbavíme je jadřinců a nahrubo nastrouháme na nudličky.

2. 

mléko 1 litr  mouka polohrubá 500 gramů  droždí čerstvé 20 gramů  cukr krystalový 1 čajová lžička  cukr vanilkový 20 gramů  vločky ovesné 100 gramů

K jablkům přidáme mléko, polohrubou mouku, cukr, droždí, vanilkový cukr a ovesné vločky. Vše spolu dobře promícháme a necháme půl hodiny odpočívat. Za tento čas nám těsto jemně nakyne.

3. Pečeme palačinky

Palačinky pečeme na pánvi bez přidání tuku, s průměrem palačinky 18-20 cm. Palačinky pečeme tlustší, spíše jako placky a na jednu palačinku potřebujeme cca 100-150 g těsta.

4. Podáváme

Palačinky podáváme posypané práškovým cukrem, nebo jemně potřené marmeládou.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit