Jablečné palačinky

Silnější jablečné palačinky podáváme neplněné. Jsou syté a chutnají lehce posypané moučkovým cukrem či potřené meruňkovou marmeládou.
recept,fotorecept,jablka,mouka polohrubá,Palačinky
Palačinky
Ukuchtil
Počet porcí
20
Hmotnost porce
113 g
Energie porce
156 kcal
Čas přípravy
1 h. 30 min.
Obtížnost
nízká
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 21 | čajová lžička kcal | |
cukr vanilkový | 20 73 | gramů kcal | |
droždí čerstvé | 20 21 | gramů kcal | |
jablka | 600 366 | gramů kcal | |
mléko | 1 480 | litr kcal | |
mouka polohrubá | 500 1780 | gramů kcal | |
vločky ovesné | 100 366 | gramů kcal |
Recept
1. Příprava jablek
jablka 600 gramů
Jablka očistíme, zbavíme je jadřinců a nahrubo nastrouháme na nudličky.

2.
mléko 1 litr • mouka polohrubá 500 gramů • droždí čerstvé 20 gramů • cukr krystalový 1 čajová lžička • cukr vanilkový 20 gramů • vločky ovesné 100 gramů
K jablkům přidáme mléko, polohrubou mouku, cukr, droždí, vanilkový cukr a ovesné vločky. Vše spolu dobře promícháme a necháme půl hodiny odpočívat. Za tento čas nám těsto jemně nakyne.

3. Pečeme palačinky
Palačinky pečeme na pánvi bez přidání tuku, s průměrem palačinky 18-20 cm. Palačinky pečeme tlustší, spíše jako placky a na jednu palačinku potřebujeme cca 100-150 g těsta.

4. Podáváme
Palačinky podáváme posypané práškovým cukrem, nebo jemně potřené marmeládou.
Dobrou chuť!