Jablečné palačinky ze špaldové mouky

Chutné palačinky ze zdravější mouky.
recept,fotorecept,jablka,mouka hladká špaldová T630,Palačinky
Palačinky
Ukuchtil
Počet porcí
15
Hmotnost porce
95 g
Energie porce
96 kcal
Čas přípravy
1 h. 40 min.
Obtížnost
nízká
Ingredience
Ingredience
cukr vanilkový | 1 19 | čajová lžička kcal | |
jablka | 3 275 | kusy kcal | |
mléko | ½ 240 | litru kcal | |
mouka hladká špaldová T630 | 250 225 | gramů kcal | |
olej řepkový | 1 135 | polévková lžíce kcal | |
olej řepkový | 30 270 | mililitrů kcal | |
skořice mletá | ½ 7 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal |
Recept

2.
mléko ½ litru • mouka hladká špaldová T630 250 gramů • vejce slepičí 3 kusy • skořice mletá ½ čajové lžičky • cukr vanilkový 1 čajová lžička • olej řepkový 1 polévková lžíce
Uvedené ingredience, spolu s připravenými jablky důkladně rozmixujeme.

3.
olej řepkový 30 mililitrů
Na rozpálenou pánev nalijeme naběračku těsta a pomůžeme mu rozložit se po celém povrchu dna nakláněním pánve. Když těsto přiměřeně zhnědne na spodní straně a po okrajích, přilijeme trochu oleje po okraji, aby se palačinka uvolnila. Po chvíli obrátíme a usmažíme i z druhé strany do zlatohněda.

Dobrou chuť!