svetvemne.cz

Tvarohový koláč s višněmi

    

Skvělý koláč ze dvou druhů špaldové mouky, plný chutného tvarohu a oblíbených višní.

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

mouka hladká špaldová T630 200 gramů  mouka špaldová celozrnná 150 gramů  soda bikarbona ½ čajové lžičky

V míse smícháme obě špaldové mouky se sodou.

2. 

cukr třtinový 60 gramů  máslo 120 gramů  vejce slepičí 2 kusy  voda 1 polévková lžíce

Třtinový cukr umeleme najemno (nejlépe v mlýnku na kávu). Cukru si umeleme více, budeme ho potřebovat i do tvarohu a na posypání. Cukr v předepsaném množství přidáme k mouce spolu s nakrájeným máslem. Začneme míchat a během hnětení přidáme trochu vody.

3. 

Vypracované těsto položíme na talíř, zakryjeme a necháme při pokojové teplotě odstát půl hodinu.

4. 

višňový kompot 680 gramů

Višně scedíme, pokrájíme na poloviny.

5. 

tvaroh jemný měkký 250 gramů  tvaroh jemný hrudkový 250 gramů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů  cukr třtinový 50 gramů  škrob kukuřičný 25 gramů

V míse rozmícháme oba tvarohy s mlékem, mletým třtinovým cukrem a kukuřičným škrobem.

6. 

mouka hladká špaldová T630

Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu (22 x 32 cm). Okraje zarovnáme...

7. 

... a pomocí válečku těsto přeneseme do plechu vyloženého pečicím papírem.

8. 

Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň...

9. 

10. 

Tak jako první polovinu těsta, rozválíme i druhou a přendáme ji na vrch koláče.

11. 

Propícháme vidličkou.

12. 

Pečeme 30 min. při teplotě 175 °C.

13. 

cukr třtinový

Upečený koláč zakryjeme alobalem a necháme zcela vychladnout. Pod alobalem křehké těsto od višní a tvarohu jemně provlhne. Před podáváním posypeme mletým třtinovým cukrem a ostrým nožem krájíme.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit