Tvarohový koláč s višněmi
Skvělý koláč ze dvou druhů špaldové mouky, plný chutného tvarohu a oblíbených višní.
recept,fotorecept,mouka hladká špaldová T630,mouka hladká špaldová T630,mouka špaldová celozrnná,višňový kompot,tvaroh jemný měkký,tvaroh jemný hrudkový,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr třtinový | 110 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 50 | mililitrů | |
mouka hladká špaldová T630 | 200 | gramů | |
mouka hladká špaldová T630 | - | ||
mouka špaldová celozrnná | 150 | gramů | |
máslo | 120 | gramů | |
soda bikarbona | ½ | čajové lžičky | |
tvaroh jemný hrudkový | 250 | gramů | |
tvaroh jemný měkký | 250 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
višňový kompot | 680 | gramů | |
voda | 1 | polévková lžíce | |
škrob kukuřičný | 25 | gramů |
Recept
1.
mouka hladká špaldová T630 200 gramů • mouka špaldová celozrnná 150 gramů • soda bikarbona ½ čajové lžičky
V míse smícháme obě špaldové mouky se sodou.
2.
cukr třtinový 60 gramů • máslo 120 gramů • vejce slepičí 2 kusy • voda 1 polévková lžíce
Třtinový cukr umeleme najemno (nejlépe v mlýnku na kávu). Cukru si umeleme více, budeme ho potřebovat i do tvarohu a na posypání. Cukr v předepsaném množství přidáme k mouce spolu s nakrájeným máslem. Začneme míchat a během hnětení přidáme trochu vody.
3.
Vypracované těsto položíme na talíř, zakryjeme a necháme při pokojové teplotě odstát půl hodinu.
5.
tvaroh jemný měkký 250 gramů • tvaroh jemný hrudkový 250 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů • cukr třtinový 50 gramů • škrob kukuřičný 25 gramů
V míse rozmícháme oba tvarohy s mlékem, mletým třtinovým cukrem a kukuřičným škrobem.
6.
Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu (22 x 32 cm). Okraje zarovnáme...
7.
... a pomocí válečku těsto přeneseme do plechu vyloženého pečicím papírem.
8.
Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň...
9.
10.
Tak jako první polovinu těsta, rozválíme i druhou a přendáme ji na vrch koláče.
11.
Propícháme vidličkou.
12.
Pečeme 30 min. při teplotě 175 °C.
13.
Upečený koláč zakryjeme alobalem a necháme zcela vychladnout. Pod alobalem křehké těsto od višní a tvarohu jemně provlhne. Před podáváním posypeme mletým třtinovým cukrem a ostrým nožem krájíme.
Dobrou chuť!