RECEPTY

Tvarohový koláč s višněmi

Tvarohový koláč s višněmi

Skvělý koláč ze dvou druhů špaldové mouky, plný chutného tvarohu a oblíbených višní.

recept,fotorecept,mouka hladká špaldová T630,mouka hladká špaldová T630,mouka špaldová celozrnná,višňový kompot,tvaroh jemný měkký,tvaroh jemný hrudkový,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

16

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Koláče  

 

Ingredience

Ingredience

cukr třtinový110gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%50mililitrů
mouka hladká špaldová T630200gramů
mouka hladká špaldová T630-
mouka špaldová celozrnná150gramů
máslo120gramů
soda bikarbona½čajové lžičky
tvaroh jemný hrudkový250gramů
tvaroh jemný měkký250gramů
vejce slepičí2kusy
višňový kompot680gramů
voda1polévková lžíce
škrob kukuřičný25gramů

 

Recept

1. 

mouka hladká špaldová T630 200 gramů  mouka špaldová celozrnná 150 gramů  soda bikarbona ½ čajové lžičky

V míse smícháme obě špaldové mouky se sodou.

2. 

cukr třtinový 60 gramů  máslo 120 gramů  vejce slepičí 2 kusy  voda 1 polévková lžíce

Třtinový cukr umeleme najemno (nejlépe v mlýnku na kávu). Cukru si umeleme více, budeme ho potřebovat i do tvarohu a na posypání. Cukr v předepsaném množství přidáme k mouce spolu s nakrájeným máslem. Začneme míchat a během hnětení přidáme trochu vody.

3. 

Vypracované těsto položíme na talíř, zakryjeme a necháme při pokojové teplotě odstát půl hodinu.

4. 

višňový kompot 680 gramů

Višně scedíme, pokrájíme na poloviny.

5. 

tvaroh jemný měkký 250 gramů  tvaroh jemný hrudkový 250 gramů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů  cukr třtinový 50 gramů  škrob kukuřičný 25 gramů

V míse rozmícháme oba tvarohy s mlékem, mletým třtinovým cukrem a kukuřičným škrobem.

6. 

mouka hladká špaldová T630

Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu (22 x 32 cm). Okraje zarovnáme...

7. 

... a pomocí válečku těsto přeneseme do plechu vyloženého pečicím papírem.

8. 

Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň...

9. 

10. 

Tak jako první polovinu těsta, rozválíme i druhou a přendáme ji na vrch koláče.

11. 

Propícháme vidličkou.

12. 

Pečeme 30 min. při teplotě 175 °C.

13. 

cukr třtinový

Upečený koláč zakryjeme alobalem a necháme zcela vychladnout. Pod alobalem křehké těsto od višní a tvarohu jemně provlhne. Před podáváním posypeme mletým třtinovým cukrem a ostrým nožem krájíme.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit