Tvarohový koláč s višněmi

Skvělý koláč ze dvou druhů špaldové mouky, plný chutného tvarohu a oblíbených višní.
recept,fotorecept,mouka hladká špaldová T630,mouka hladká špaldová T630,mouka špaldová celozrnná,višňový kompot,tvaroh jemný měkký,tvaroh jemný hrudkový,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›Ingredience
Ingredience
cukr třtinový | 110 436 | gramů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 50 32 | mililitrů kcal | |
mouka hladká špaldová T630 | 200 180 | gramů kcal | |
mouka hladká špaldová T630 | 0 ?? | kcal | |
mouka špaldová celozrnná | 150 ?? | gramů kcal | |
máslo | 120 881 | gramů kcal | |
soda bikarbona | ½ ?? | čajové lžičky kcal | |
tvaroh jemný hrudkový | 250 255 | gramů kcal | |
tvaroh jemný měkký | 250 298 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
višňový kompot | 680 ?? | gramů kcal | |
voda | 1 34 | polévková lžíce kcal | |
škrob kukuřičný | 25 91 | gramů kcal |
Recept
1.
mouka hladká špaldová T630 200 gramů • mouka špaldová celozrnná 150 gramů • soda bikarbona ½ čajové lžičky
V míse smícháme obě špaldové mouky se sodou.

2.
cukr třtinový 60 gramů • máslo 120 gramů • vejce slepičí 2 kusy • voda 1 polévková lžíce
Třtinový cukr umeleme najemno (nejlépe v mlýnku na kávu). Cukru si umeleme více, budeme ho potřebovat i do tvarohu a na posypání. Cukr v předepsaném množství přidáme k mouce spolu s nakrájeným máslem. Začneme míchat a během hnětení přidáme trochu vody.

3.
Vypracované těsto položíme na talíř, zakryjeme a necháme při pokojové teplotě odstát půl hodinu.


5.
tvaroh jemný měkký 250 gramů • tvaroh jemný hrudkový 250 gramů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů • cukr třtinový 50 gramů • škrob kukuřičný 25 gramů
V míse rozmícháme oba tvarohy s mlékem, mletým třtinovým cukrem a kukuřičným škrobem.

6.
Těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu (22 x 32 cm). Okraje zarovnáme...

7.
... a pomocí válečku těsto přeneseme do plechu vyloženého pečicím papírem.

8.
Na těsto rozetřeme tvarohovou náplň...

9.

10.
Tak jako první polovinu těsta, rozválíme i druhou a přendáme ji na vrch koláče.

11.
Propícháme vidličkou.

12.
Pečeme 30 min. při teplotě 175 °C.

13.
Upečený koláč zakryjeme alobalem a necháme zcela vychladnout. Pod alobalem křehké těsto od višní a tvarohu jemně provlhne. Před podáváním posypeme mletým třtinovým cukrem a ostrým nožem krájíme.

Dobrou chuť!