Křehký tvarohový šnek
Vynikající tvarohový koláč z listového těsta s množstvím náplně.
recept,fotorecept,tvaroh hrudkový,tvaroh jemný měkký,rozinky,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 100 | gramů | |
máslo | - | ||
rozinky | 60 | gramů | |
semínka sezamová | - | ||
tvaroh hrudkový | 250 | gramů | |
tvaroh jemný měkký | 125 | gramů | |
těsto lístkové | 275 | gramů | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
2.
tvaroh hrudkový 250 gramů • tvaroh jemný měkký 125 gramů • vejce slepičí 1 kus • cukr moučkový 100 gramů
Do misky vložíme oba druhy tvarohu, přidáme scezené rozinky, vejce a cukr. Smícháme.
5.
těsto lístkové 275 gramů
Listové těsto svinuté na papíře roztočíme a po délce překrojíme na třetiny.
6.
Do středu každého pásu rozdělíme nádivku, okraje potřeme vajíčkem.
7.
První pás spojíme a uložíme do tvaru šneka do formy. Ukládáme spojem dolů, pokud vám nádivka sem-tam vytéká, nevadí při upečení se vše spojí.
8.
Za prvním pásem položíme druhý a třetí pás do tvaru šneka.
10.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.
Dobrou chuť!