RECEPTY

Prošívaná deka

Prošívaná deka

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Jednoduchý, jemný, tvarohový koláč k čaji nebo kávě ke snídani.

recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Koláče  

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

225

905

gramů

kcal

cukr vanilkový

12

44

gramů

kcal

kakao - prášek

2

62

polévkové lžíce

kcal

kypřicí prášek do pečiva

10

8

gramů

kcal

mouka polohrubá

400

1424

gramů

kcal

mouka polohrubá

0

??

kcal

máslo

0

??

kcal

olej slunečnicový

150

1349

mililitrů

kcal

tvaroh jemný měkký

500

595

gramů

kcal

vejce slepičí

4

352

kusy

kcal

voda

200

0

mililitrů

kcal

 

Recept

1. 

mouka polohrubá 400 gramů  cukr krystalový 125 gramů  voda 200 mililitrů  olej slunečnicový 150 mililitrů  vejce slepičí 3 kusy  kakao - prášek 2 polévkové lžíce  kypřicí prášek do pečiva 10 gramů

Mouku, cukr, vodu, olej, vajíčka, kakao a kypřící prášek utřeme do pěny.

Mouku, cukr, vodu, olej, vajíčka, kakao a...

2. 

tvaroh jemný měkký 500 gramů  vejce slepičí 1 kus  cukr vanilkový 12 gramů  cukr krystalový 100 gramů

Tvaroh utřeme s vajíčkem, oběma cukry a vložíme ho do hrubšího igelitového (případně cukrářského) sáčku.

Tvaroh utřeme s vajíčkem, oběma cukry a...

3. 

máslo  mouka polohrubá

Kakaové těsto vylijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Na sáčku s tvarohem odstřihneme roh asi 1 cm.

Kakaové těsto vylijeme na předem vymazaný a...

4. 

Tvarohovou náplň vytlačujeme na těsto křížem a vytvoříme mřížku. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě asi 190-200 °C asi 25-30 minut.

Tvarohovou náplň vytlačujeme na těsto...

5. 

Během pečení se tvarohová náplň částečně propadne do těsta. Zda je koláč upečený zjistíme pomocí špejle, kterou zapíchneme do tmavé části upečeného koláče - po vyjmutí na konci zůstane suchá bez přilepeného neupečeného cesta.

Během pečení se tvarohová náplň částečně...

6. 

Koláč necháme dobře vychladnout. Během chladnutí se tvaroh dále prořepadává do kakaového těsta a tuhne.

Koláč necháme dobře vychladnout. Během...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit