Prošívaná deka

Jednoduchý, jemný, tvarohový koláč k čaji nebo kávě ke snídani.
recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 225 905 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 12 44 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 2 62 | polévkové lžíce kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 10 8 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 400 1424 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
olej slunečnicový | 150 1349 | mililitrů kcal | |
tvaroh jemný měkký | 500 595 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 4 352 | kusy kcal | |
voda | 200 0 | mililitrů kcal |
Recept
1.
mouka polohrubá 400 gramů • cukr krystalový 125 gramů • voda 200 mililitrů • olej slunečnicový 150 mililitrů • vejce slepičí 3 kusy • kakao - prášek 2 polévkové lžíce • kypřicí prášek do pečiva 10 gramů
Mouku, cukr, vodu, olej, vajíčka, kakao a kypřící prášek utřeme do pěny.

2.
tvaroh jemný měkký 500 gramů • vejce slepičí 1 kus • cukr vanilkový 12 gramů • cukr krystalový 100 gramů
Tvaroh utřeme s vajíčkem, oběma cukry a vložíme ho do hrubšího igelitového (případně cukrářského) sáčku.

3.
Kakaové těsto vylijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Na sáčku s tvarohem odstřihneme roh asi 1 cm.

4.
Tvarohovou náplň vytlačujeme na těsto křížem a vytvoříme mřížku. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě asi 190-200 °C asi 25-30 minut.

5.
Během pečení se tvarohová náplň částečně propadne do těsta. Zda je koláč upečený zjistíme pomocí špejle, kterou zapíchneme do tmavé části upečeného koláče - po vyjmutí na konci zůstane suchá bez přilepeného neupečeného cesta.

6.
Koláč necháme dobře vychladnout. Během chladnutí se tvaroh dále prořepadává do kakaového těsta a tuhne.

Dobrou chuť!