RECEPTY

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Jednoduchý, jemný, tvarohový koláč k čaji nebo kávě ke snídani.

recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Koláče  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový225gramů
cukr vanilkový12gramů
kakao - prášek2polévkové lžíce
kypřicí prášek do pečiva10gramů
mouka polohrubá400gramů
mouka polohrubá-
máslo-
olej slunečnicový150mililitrů
tvaroh jemný měkký500gramů
vejce slepičí4kusy
voda200mililitrů

 

Recept

1. 

mouka polohrubá 400 gramů  cukr krystalový 125 gramů  voda 200 mililitrů  olej slunečnicový 150 mililitrů  vejce slepičí 3 kusy  kakao - prášek 2 polévkové lžíce  kypřicí prášek do pečiva 10 gramů

Mouku, cukr, vodu, olej, vajíčka, kakao a kypřící prášek utřeme do pěny.

2. 

tvaroh jemný měkký 500 gramů  vejce slepičí 1 kus  cukr vanilkový 12 gramů  cukr krystalový 100 gramů

Tvaroh utřeme s vajíčkem, oběma cukry a vložíme ho do hrubšího igelitového (případně cukrářského) sáčku.

3. 

máslo  mouka polohrubá

Kakaové těsto vylijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Na sáčku s tvarohem odstřihneme roh asi 1 cm.

4. 

Tvarohovou náplň vytlačujeme na těsto křížem a vytvoříme mřížku. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě asi 190-200 °C asi 25-30 minut.

5. 

Během pečení se tvarohová náplň částečně propadne do těsta. Zda je koláč upečený zjistíme pomocí špejle, kterou zapíchneme do tmavé části upečeného koláče - po vyjmutí na konci zůstane suchá bez přilepeného neupečeného cesta.

6. 

Koláč necháme dobře vychladnout. Během chladnutí se tvaroh dále prořepadává do kakaového těsta a tuhne.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie