Hruškový koláč s karamelem

Výborný koláč z rychlého tvarohového těsta a hrušek, politý slaďoučkým karamelem.
recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,hruška,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›Ingredience
Ingredience
citron | 1 ?? | kus kcal | |
cukr krystalový | 200 804 | gramů kcal | |
hruška | 250 165 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 8 | čajové lžičky kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 250 160 | mililitrů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 2 20 | polévkové lžíce kcal | |
mouka hladká | 150 521 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 150 534 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
máslo | 1 111 | polévková lžíce kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
máslo | 100 734 | gramů kcal | |
tvaroh jemný měkký | 200 238 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal |
Recept
1.
mouka polohrubá 150 gramů • mouka hladká 150 gramů • cukr krystalový 100 gramů • vejce slepičí 1 kus • tvaroh jemný měkký 200 gramů • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů • máslo 100 gramů
Máslo necháme rozpustit a vychladit. Do hlubší mísy nasypeme, vložíme a nalijeme ingredience.

2.
Těsto vyšleháme dohladka.

3.
Rozetřeme ho do koláčové formy nebo na menší plech vymazaný máslem a vysypaný moukou.



6.
Pečeme v rozehřáté troubě na 170 °C asi 50 minut.


8.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 2 polévkové lžíce • máslo 1 polévková lžíce
Přidáme mléko, máslo a dohladka rozmícháme.

9.
Karamelem polijeme hrušky a částečně i upečený koláč. Pokud máme karamel moc tuhý, před poléváním ho trochu nahřejeme.

10.
Necháme vychladnout.

Dobrou chuť!