svetvemne.cz

Adventní hruškový koláč z křehkého těsta

    

Dobrota plná šťavnatých hrušek, u které nikdo nebude mít výčitky svědomí.

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
cukr krystalový60gramů
cukr krystalový2polévkové lžíce
hruška700gramů
koření perníkové1čajová lžička
mouka hladká200gramů
máslo200gramů
ořechy vlašské mleté100gramů
vejce slepičí1kus

1. Příprava těsta

mouka hladká 200 gramů  ořechy vlašské mleté 100 gramů  máslo 200 gramů  cukr krystalový 60 gramů  vejce slepičí 1 kus

Z daných ingrediencí zpracujeme těsto. Těsto zpracujeme rychle, tuk se rychle rozouští a při pomalém zpracování se těsto lepí na ruce a trhá.

Příprava těsta

2. Těsto rozválíme

Vypracované těsto ve tvaru bochníku vložíme na hodinu do chladu. Zchlazené těsto rozdělíme na dvě části, jednu část vyválíme na moukou vysypané podložce do co největšího tvaru (těsto se začne po čase trhat). Rozválené těsto přeneseme do kruhové dortové formy nebo do kruhové formy na koláč, prsty přitlačíme a roztáhneme. Formu zpravidla není třeba vymazat tukem, těsto je dost mastné.

Těsto rozválíme

3. Náplň

hruška 700 gramů

Zatímco nám těsto chladne, oloupeme a nakrájíme na plátky hrušky (čerstvé nebo kompotované).

Náplň

4. 

cukr krystalový 2 polévkové lžíce  koření perníkové 1 čajová lžička

Na plát těsta v kulaté formě rozložíme hrušky, zasypeme cukrem smíchaným s perníkovým kořením.

5. Pečení

Přikryjeme druhým plátem těsta. Koláč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme 20-30 minut.

Pečení

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit