svetvemne.cz

Bílkové řezy

     

Více než 50 let starý originální recept na skvělý Bílkový řez vhodný pro slavnostní příležitosti a posezení.

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Příprava korpusu

vaječný bílek 8 ks  ořechy vlašské mleté 150 g  cukr práškový 200 g  strouhanka 20 g  škrob kukuřičný 1 PL

Na přípravu korpusu potřebujeme tyto suroviny: 8 vaječných bílků, 200 g moučkového cukru, 150 g mletých ořechů, 20 g strouhanky a jednu polévkovou lžíci maizeny.

Příprava korpusu

2. 

Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a znovu dobře šleháme.

3. 

Do tuhého sněhu přidáme mleté ořechy, prosátou strouhanku, maizenu a zamícháme.

4. 

Plech vymažeme, vysypeme strouhankou a nalijeme na něj připravené těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 15-20 minut.

5. 

Upečené a vychladlé těsto nakrájíme na tři stejně široké pásy.

6. 

vaječný žloutek 8 ks  káva černá 2 PL  cukr práškový 120 g  tuk ztužený - margarín 200 g  cukr vanilkový 1 balení

Na přípravu náplně potřebujeme 8 žloutků, 2 polévkové lžíce černé kávy, 120 g moučkového cukru, 200 g margarínu Helia, 1 balíček vanilkového cukru.

7. 

Žloutky, černou kávu, cukr a vanilkový cukr za stálého míchání uvaříme nad párou do husta, přidáme maizenu. Směs necháme vychladnout, přidáme margarín a utřeme do pěny. Necháme ztuhnout v chladu.

8. 

povidla meruňková 200 g

Spodní plát natřeme meruňkovým džemem, na něj navrstvíme náplň, přeložíme druhým plátem a ten znovu natřeme marmeládou a náplní, přikryjeme vrchním plátem a zbytkem náplně pokryjeme celý řez i na bocích.

9. 

čokoláda

Řez můžeme vhodně ozdobit například strouhanou čokoládou, necháme ztuhnout v ledničce a po hodině můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit