Bílkové řezy

Více než 50 let starý originální recept na skvělý Bílkový řez vhodný pro slavnostní příležitosti a posezení.
recept,fotorecept,ořechy vlašské mleté,cukr moučkový,cukr moučkový,tuk ztužený - margarín,povidla meruňková,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče ›Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 320 1242 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 1 73 | balení kcal | |
káva černá | 2 2 | polévkové lžíce kcal | |
ořechy vlašské mleté | 150 1011 | gramů kcal | |
povidla meruňková | 200 390 | gramů kcal | |
strouhanka | 20 75 | gramů kcal | |
tuk ztužený - margarín | 200 1727 | gramů kcal | |
vaječný bílek | 8 135 | kcal | |
vaječný žloutek | 8 456 | kcal | |
čokoláda | 0 ?? | kcal | |
škrob kukuřičný | 1 55 | polévková lžíce kcal |
Recept
1. Příprava korpusu
vaječný bílek 8 ks • ořechy vlašské mleté 150 gramů • cukr moučkový 200 gramů • strouhanka 20 gramů • škrob kukuřičný 1 polévková lžíce
Na přípravu korpusu potřebujeme tyto suroviny: 8 vaječných bílků, 200 g moučkového cukru, 150 g mletých ořechů, 20 g strouhanky a jednu polévkovou lžíci maizeny.

2.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a znovu dobře šleháme.

3.
Do tuhého sněhu přidáme mleté ořechy, prosátou strouhanku, maizenu a zamícháme.

4.
Plech vymažeme, vysypeme strouhankou a nalijeme na něj připravené těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 15-20 minut.

5.
Upečené a vychladlé těsto nakrájíme na tři stejně široké pásy.

6.
vaječný žloutek 8 ks • káva černá 2 polévkové lžíce • cukr moučkový 120 gramů • tuk ztužený - margarín 200 gramů • cukr vanilkový 1 balení
Na přípravu náplně potřebujeme 8 žloutků, 2 polévkové lžíce černé kávy, 120 g moučkového cukru, 200 g margarínu Helia, 1 balíček vanilkového cukru.

7.
Žloutky, černou kávu, cukr a vanilkový cukr za stálého míchání uvaříme nad párou do husta, přidáme maizenu. Směs necháme vychladnout, přidáme margarín a utřeme do pěny. Necháme ztuhnout v chladu.

8.
povidla meruňková 200 gramů
Spodní plát natřeme meruňkovým džemem, na něj navrstvíme náplň, přeložíme druhým plátem a ten znovu natřeme marmeládou a náplní, přikryjeme vrchním plátem a zbytkem náplně pokryjeme celý řez i na bocích.

9.
Řez můžeme vhodně ozdobit například strouhanou čokoládou, necháme ztuhnout v ledničce a po hodině můžeme servírovat.

Dobrou chuť!