Bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta

Křehké oblíbené pečivo bez kynutí těsta.
recept,fotorecept,ořechy vlašské mleté,mák mletý,Koláče
Koláče
Ukuchtil
Počet porcí
20
Hmotnost porce
48 g
Energie porce
257 kcal
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední
Kategorie
Koláče ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 2 121 | polévkové lžíce kcal | |
cukr krystalový | 70 282 | gramů kcal | |
mouka hladká | 350 1215 | gramů kcal | |
mák mletý | 100 541 | gramů kcal | |
ořechy vlašské mleté | 100 674 | gramů kcal | |
smetana kyselá (14-18% tuku) | 1 24 | polévková lžíce kcal | |
sůl | ¼ 0 | čajové lžičky kcal | |
tuk ztužený - margarín | 250 2158 | gramů kcal | |
vaječný žloutek | 2 114 | kusy kcal | |
voda | 0.005 0 | litru kcal |
Recept
1. Příprava těsta
tuk ztužený - margarín 250 gramů • mouka hladká 350 gramů • vaječný žloutek 2 kusy • smetana kyselá (14-18% tuku) 1 polévková lžíce • cukr krystalový 2 polévkové lžíce • sůl ¼ čajové lžičky
Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto.

2.
Těsto vyválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 1/2 cm.

3.
Z těsta vykrajujeme malé čtverečky, na každý položíme trochu nádivky.

4.
Ze čtverečků s nádivkou tvarujeme malé rohlíčky.

5. Pečení
Rohlíčky potřeme rozpuštěným máslem a pak žloutkem, aby byly pěkné a zlatavé. Pečeme na vymaštěném plechu v rozehřáté troubě 10 minut.

6. Příprava náplně
ořechy vlašské mleté 100 gramů • mák mletý 100 gramů • cukr krystalový 70 gramů • voda 0.005 litru
Do hrnku dáme vodu s cukrem, přivedeme k varu a přidáme mleté ořechy, nebo mák a jednu lžíci povidel. Můžeme plnit i tvarohovou náplní s rozinkami.

7.
Rohlíčky pocukrujeme a můžeme podávat.

Dobrou chuť!