Tvarohovo medový koláč s jablky
Šťavnatý koláč plný sladkého tvarohu s jablky, na tenkém špaldovém těstě s máslem.
recept,fotorecept,med,med,med,tvaroh jemný měkký,jablka,Koláče,Zdravé koláčky,Sezónní recepty
Koláče
Kategorie
Koláče › Zdravé koláčky › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) › Jablkové koláče ›
Ingredience
Ingredience
citronová šťáva | 3 | polévkové lžíce | |
jablka | 350 | gramů | |
med | 6 | polévkových lžic | |
mouka hladká špaldová T630 | 170 | gramů | |
máslo | 150 | gramů | |
rozinky | 40 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
tvaroh jemný měkký | 250 | gramů | |
vaječný bílek | 3 | kusy | |
vaječný žloutek | 3 | kusy | |
vejce slepičí | 1 | kus | |
škrob bramborový | 25 | gramů |
Recept
1.
mouka hladká špaldová T630 170 gramů • máslo 80 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička • med 1 polévková lžíce • vejce slepičí 1 kus
Do mísy nasypeme mouku, přidáme máslo, vejce, skořici a med. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu 30 minut odpočinout.
3.
tvaroh jemný měkký 250 gramů • škrob bramborový 25 gramů • máslo 40 gramů • med 3 polévkové lžíce • vaječný žloutek 3 kusy • citronová šťáva 3 polévkové lžíce
Nádivku připravíme smícháním tvarohu s medem, rozpuštěným a vychlazeným máslem, škrobem, vaječnými žloutky a citronovou šťávou. Přidáme rozinky a zamícháme.
7.
Těsto rozválíme na papíře na pečení a přeneseme do vymazané formy tak, aby bylo i po bocích formy.
8.
Do formy vlijeme tvarohovou náplň.
9.
Zakryjeme opečenými jablky a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30 minut.
Dobrou chuť!