RECEPTY

Tvarohový velikonoční mazanec

Tvarohový velikonoční mazanec

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Jemný chutný koláč vhodný na pečení kdykoli během roku, nejen na svátky.

recept,fotorecept,kandované ovoce mix,mouka polohrubá,tvaroh jemný měkký,Koláče,Velikonoční recepty

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

4

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový

80

311

gramů

kcal

cukr vanilkový

0

??

kcal

kandované ovoce mix

50

155

gramů

kcal

kypřicí prášek do pečiva

1

??

balení

kcal

mandlové lupínky

2

187

polévkové lžíce

kcal

mouka polohrubá

250

890

gramů

kcal

máslo

80

588

gramů

kcal

rozinky

50

142

gramů

kcal

rum

2

72

polévkové lžíce

kcal

tvaroh jemný měkký

250

298

gramů

kcal

vejce slepičí

2

176

kusy

kcal

 

Recept

1. 

máslo 80 gramů  tvaroh jemný měkký 250 gramů

Změklé máslo utřeme s tvarohem.

Změklé máslo utřeme s tvarohem....

2. 

vejce slepičí 2 kusy

Přidáme 2/3 rozšlehaných vajec. 1/3 si necháme na potření. Vejce dohladka vmícháme do tvarohu.

Přidáme 2/3 rozšlehaných vajec. 1/3 si...

3. 

cukr moučkový 80 gramů  mouka polohrubá 250 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 balení

Přisypeme cukr, mouku s práškem do pečiva a vypracujeme tužší těsto.

Přisypeme cukr, mouku s práškem do pečiva a...

4. 

rozinky 50 gramů  kandované ovoce mix 50 gramů  rum 2 polévkové lžíce

Přidáme umyté, ve vodě předem namočené a scezené rozinky a nadrobno nakrájené kandované ovoce. Dobře promícháme a vytvoříme bochník. Rozinky můžeme podle chuti namočit i do rumu.

Přidáme umyté, ve vodě předem namočené a...

5. 

Bochník položíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ho 15-20 minut odpočívat.

Bochník položíme na plech vyložený papírem...

6. 

mandlové lupínky 2 polévkové lžíce

Pak bochník potřeme odloženým vajíčkem, posypeme mandlemi a uprostřed do kříže jemně nařízneme.

Pak bochník potřeme odloženým vajíčkem,...

7. 

Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C 50-60 minut. Asi po 40 minutách pečení ho přikryjeme alobalem, aby nám příliš rychle netmavnul.

Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180...

8. 

cukr vanilkový

Upečený můžeme přes střed jemně pocukrovat a necháme ho dobře vychladnout.

Upečený můžeme přes střed jemně pocukrovat...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit