Špaldový posúch se švestkami

Chutný koláč ze švestek a z kynutého těsta ze špaldové mouky.
recept,fotorecept,mouka špaldová celozrnná,droždí instantní,švestky ,skořice mletá,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 30 121 | gramů kcal | |
cukr skořicový | 0 ?? | kcal | |
droždí instantní | 6 24 | gramů kcal | |
mléko | 250 120 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
mouka špaldová celozrnná | 500 1700 | gramů kcal | |
máslo | 125 918 | gramů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
skořice mletá | 0 ?? | kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
švestky | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
mouka špaldová celozrnná 500 gramů • máslo 125 gramů • cukr krystalový 30 gramů • sůl • mléko 250 mililitrů • droždí instantní 6 gramů
Špaldovou mouku prosijeme do misky. Přidáme rozpuštěné, vychlazené máslo, cukr, špetku soli, teplé mléko a droždí.

2.
Vypracujeme těsto a necháme ho přikryté na teplém místě hodinu kynout.

3.
Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, prohněteme a rozválíme ho na velikost jednoho většího nebo dvou menších plechů (30 x 20 cm).

4.
máslo • mouka hladká • švestky • skořice mletá
Těsto přendáme do vymazaných moukou vysypaných plechů a necháme 20 minut nakynout. Na těsta poklademe poloviny švestek a posypeme skořicí.

5.
Pečeme v rozehřáté troubě při 200 °C asi 12 minut. Upečený koláč potřeme po okraji rozpuštěným máslem, aby okraje neoschly. Vychladnutý posypeme skořicovým cukrem.

Dobrou chuť!