Pikantní jablečné čatní s kokosem

Recept na jedno z mnoha oblíbených chutney z indické kuchyně. Podává se jako dochucovací, hustší omáčka k různým jídlům v indickém menu.
recept,fotorecept,jablka,kokos strouhaný,Omáčky a prívarky,Recepty indické kuchyně
Omáčky a prívarky
Recepty indické kuchyně
Kategorie
Omáčky a prívarky › Recepty indické kuchyně › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) › Asijská kuchyně ›Ingredience
Ingredience
kardamon mletý | ¼ 5 | čajové lžičky kcal | |
koření koriandr mletý | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
koření římský kmín mletý - jeera | ½ 10 | čajové lžičky kcal | |
Basmati rýže - základní recept na přípravu recept | 0 ?? | kcal | |
Indické chlebové placky Čapátí recept | 0 ?? | kcal | |
Kofty z červené řepy recept | 0 ?? | kcal | |
Pórkový salát s jogurtem recept | 0 ?? | kcal | |
cukr třtinový | 80 317 | gramů kcal | |
jablka | 300 183 | gramů kcal | |
kokos strouhaný | 20 139 | gramů kcal | |
koření fenykl semínka | 1 18 | čajová lžička kcal | |
muškátový ořech mletý | ¼ 7 | čajové lžičky kcal | |
máslo | 20 147 | gramů kcal | |
pepř chilli | ½ 8 | čajové lžičky kcal | |
pomerančová šťáva | 50 23 | mililitrů kcal | |
skořice mletá | ½ 7 | čajové lžičky kcal | |
Červená čočka se špenátem recept | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
máslo 20 gramů • koření koriandr mletý ½ čajové lžičky • koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky • koření fenykl semínka 1 čajová lžička
V hrnci zahřejeme máslo, přidáme koření (fenykl můžeme umlít)...



5.
skořice mletá ½ čajové lžičky • pepř chilli ½ čajové lžičky • muškátový ořech mletý ¼ čajové lžičky • kardamon mletý ¼ čajové lžičky
... a přimícháme koření.


7.
Basmati rýže - základní recept na přípravu recept • Červená čočka se špenátem recept • Kofty z červené řepy recept • Pórkový salát s jogurtem recept • Indické chlebové placky Čapátí recept
Servírování v tradičním indickém stylu.

Dobrou chuť!