RECEPTY

Pikantní jablečné čatní s kokosem

Pikantní jablečné čatní s kokosem

Recept na jedno z mnoha oblíbených chutney z indické kuchyně. Podává se jako dochucovací, hustší omáčka k různým jídlům v indickém menu.

recept,fotorecept,jablka,kokos strouhaný,Omáčky a prívarky,Recepty indické kuchyně

Omáčky a prívarky

Recepty indické kuchyně

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

kardamon mletý¼čajové lžičky
koření koriandr mletý½čajové lžičky
koření římský kmín mletý - jeera½čajové lžičky
Basmati rýže - základní recept na přípravu recept-
Indické chlebové placky Čapátí recept-
Kofty z červené řepy recept-
Pórkový salát s jogurtem recept-
cukr třtinový80gramů
jablka300gramů
kokos strouhaný20gramů
koření fenykl semínka1čajová lžička
muškátový ořech mletý¼čajové lžičky
máslo20gramů
pepř chilli½čajové lžičky
pomerančová šťáva50mililitrů
skořice mletá½čajové lžičky
Červená čočka se špenátem recept-

 

Recept

1. 

jablka 300 gramů

Jablka oloupeme a nastrouháme na tenké plátky.

2. 

máslo 20 gramů  koření koriandr mletý ½ čajové lžičky  koření římský kmín mletý - jeera ½ čajové lžičky  koření fenykl semínka 1 čajová lžička

V hrnci zahřejeme máslo, přidáme koření (fenykl můžeme umlít)...

3. 

cukr třtinový 80 gramů

... jablka a cukr. Promícháme a udusíme doměkka.

4. 

pomerančová šťáva 50 mililitrů

Přilijeme pomerančovou šťávu...

5. 

skořice mletá ½ čajové lžičky  pepř chilli ½ čajové lžičky  muškátový ořech mletý ¼ čajové lžičky  kardamon mletý ¼ čajové lžičky

... a přimícháme koření.

6. 

kokos strouhaný 20 gramů

Nakonec vmícháme kokos.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit