svetvemne.cz

Pikantní jablečné čatní s kokosem

     

Recept na jedno z mnoha oblíbených chutney z indické kuchyně. Podává se jako dochucovací, hustší omáčka k různým jídlům v indickém menu.

Ukuchtil

Počet porcí

6

Čas přípravy

30 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

jablka 300 g

Jablka oloupeme a nastrouháme na tenké plátky.

2. 

máslo 20 g  koření koriandr mletý ½ ČL  koření římský kmín mletý - jeera ½ ČL  koření fenykl semínka 1 ČL

V hrnci zahřejeme máslo, přidáme koření (fenykl můžeme umlít)...

3. 

cukr třtinový 80 g

... jablka a cukr. Promícháme a udusíme doměkka.

4. 

pomerančová šťáva 50 ml

Přilijeme pomerančovou šťávu...

5. 

skořice mletá ½ ČL  pepř chilli ½ ČL  muškátový ořech mletý ¼ ČL  kardamon mletý ¼ ČL

... a přimícháme koření.

6. 

kokos strouhaný 20 g

Nakonec vmícháme kokos.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit