RECEPTY

Lité jablečné buchty

Lité jablečné buchty

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Jednoduše připravené buchty, plněné jablečnou nádivkou s rozinkami a sušenými švestkami.

recept,fotorecept,jablka,Koláče,Sezónní recepty

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

180

724

gramů

kcal

cukr krystalový

1

21

čajová lžička

kcal

cukr moučkový

0

??

kcal

droždí čerstvé

42

43

gramů

kcal

jablka

500

305

gramů

kcal

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%

750

480

mililitrů

kcal

mouka hladká

1

18

čajová lžička

kcal

mouka hladká

375

1302

gramů

kcal

mouka polohrubá

375

1335

gramů

kcal

olej slunečnicový

150

1349

mililitrů

kcal

pudink vanilkový

74

??

gramů

kcal

rozinky

120

341

gramů

kcal

skořice mletá

1

9

čajová lžička

kcal

sůl

1

0

špetka

kcal

vejce slepičí

2

176

kusy

kcal

voda

700

1548

mililitrů

kcal

švestky sušené

20

??

kcal

 

Recept

1. 

rozinky 120 gramů

Rozinky opláchneme a namočíme do vody.

Rozinky opláchneme a namočíme do vody....

2. 

jablka 500 gramů  cukr krystalový 120 gramů  skořice mletá 1 čajová lžička  voda 200 mililitrů

Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a vložíme do hrnce. Zasypeme cukrem. Přidáme skořici, vodu a 5 minut povaříme.

Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a vložíme...

3. 

voda 500 mililitrů  pudink vanilkový 74 gramů

Ve vodě rozmícháme pudinkový prášek.

Ve vodě rozmícháme pudinkový prášek....

4. 

Přilijeme ke jablkům a vaříme do zhoustnutí

Přilijeme ke jablkům a vaříme do zhoustnutí...

5. 

Necháme vychladnout a vmícháme scezené rozinky.

Necháme vychladnout a vmícháme scezené...

6. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů  mouka hladká 1 čajová lžička  cukr krystalový 1 čajová lžička  droždí čerstvé 42 gramů

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s...

7. 

mouka hladká 375 gramů  mouka polohrubá 375 gramů  sůl 1 špetka  cukr krystalový 60 gramů  vejce slepičí 2 kusy  olej slunečnicový 150 mililitrů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 450 mililitrů

Do mísy nasypeme obě mouky, přidáme sůl, cukr, vejce, přilijeme olej, kvásek a mléko. Umícháme hladké řídké těsto.

Do mísy nasypeme obě mouky, přidáme sůl,...

8. 

Plech (42 x 38 cm) vyložíme pečicím papírem. Nalijeme do něj polovinu těsta.

Plech (42 x 38 cm) vyložíme pečicím papírem....

9. 

švestky sušené 20 ks

Na těsto poklademe jablečnou náplň do tvaru mřížky. Do každého křížení nádivky vložíme opláchnutou sušenou švestku.

Na těsto poklademe jablečnou náplň do tvaru...

10. 

Nádivku zalijeme druhou polovinou těsta.

Nádivku zalijeme druhou polovinou těsta....

11. 

Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.

Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C....

12. 

cukr moučkový

Posypeme prosátým moučkovým cukrem a krájíme tak, aby švestka tvořila střed buchty.

Posypeme prosátým moučkovým cukrem a krájíme...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit