Lité jablečné buchty
![Lité jablečné buchty](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001905/img_cs_4x3/lite-jablecne-buchty_00180.jpg)
Jednoduše připravené buchty, plněné jablečnou nádivkou s rozinkami a sušenými švestkami.
recept,fotorecept,jablka,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 180 | gramů | |
cukr krystalový | 1 | čajová lžička | |
cukr moučkový | - | ||
droždí čerstvé | 42 | gramů | |
jablka | 500 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 750 | mililitrů | |
mouka hladká | 1 | čajová lžička | |
mouka hladká | 375 | gramů | |
mouka polohrubá | 375 | gramů | |
olej slunečnicový | 150 | mililitrů | |
pudink vanilkový | 74 | gramů | |
rozinky | 120 | gramů | |
skořice mletá | 1 | čajová lžička | |
sůl | 1 | špetka | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
voda | 700 | mililitrů | |
švestky sušené | 20 |
Recept
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001905/small/IMG_2746.jpg)
2.
jablka 500 gramů • cukr krystalový 120 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička • voda 200 mililitrů
Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a vložíme do hrnce. Zasypeme cukrem. Přidáme skořici, vodu a 5 minut povaříme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001905/small/IMG_2744.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001905/small/IMG_2748.jpg)
4.
Přilijeme ke jablkům a vaříme do zhoustnutí
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001905/small/IMG_2751.jpg)
5.
Necháme vychladnout a vmícháme scezené rozinky.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001905/small/IMG_2753.jpg)
6.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů • mouka hladká 1 čajová lžička • cukr krystalový 1 čajová lžička • droždí čerstvé 42 gramů
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001905/small/IMG_2760.jpg)
7.
mouka hladká 375 gramů • mouka polohrubá 375 gramů • sůl 1 špetka • cukr krystalový 60 gramů • vejce slepičí 2 kusy • olej slunečnicový 150 mililitrů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 450 mililitrů
Do mísy nasypeme obě mouky, přidáme sůl, cukr, vejce, přilijeme olej, kvásek a mléko. Umícháme hladké řídké těsto.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001905/small/IMG_2762.jpg)
8.
Plech (42 x 38 cm) vyložíme pečicím papírem. Nalijeme do něj polovinu těsta.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001905/small/IMG_2764.jpg)
9.
švestky sušené 20 ks
Na těsto poklademe jablečnou náplň do tvaru mřížky. Do každého křížení nádivky vložíme opláchnutou sušenou švestku.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001905/small/IMG_2769.jpg)
10.
Nádivku zalijeme druhou polovinou těsta.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001905/small/IMG_2770.jpg)
11.
Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001905/small/IMG_2772.jpg)
12.
Posypeme prosátým moučkovým cukrem a krájíme tak, aby švestka tvořila střed buchty.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00001905/small/IMG_2774.jpg)
Dobrou chuť!