RECEPTY

Lité jablečné buchty

Lité jablečné buchty

Jednoduše připravené buchty, plněné jablečnou nádivkou s rozinkami a sušenými švestkami.

recept,fotorecept,jablka,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

1 h. 15 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový180gramů
cukr krystalový1čajová lžička
cukr moučkový-
droždí čerstvé42gramů
jablka500gramů
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5%750mililitrů
mouka hladká1čajová lžička
mouka hladká375gramů
mouka polohrubá375gramů
olej slunečnicový150mililitrů
pudink vanilkový74gramů
rozinky120gramů
skořice mletá1čajová lžička
sůl1špetka
vejce slepičí2kusy
voda700mililitrů
švestky sušené20

 

Recept

1. 

rozinky 120 gramů

Rozinky opláchneme a namočíme do vody.

2. 

jablka 500 gramů  cukr krystalový 120 gramů  skořice mletá 1 čajová lžička  voda 200 mililitrů

Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a vložíme do hrnce. Zasypeme cukrem. Přidáme skořici, vodu a 5 minut povaříme.

3. 

voda 500 mililitrů  pudink vanilkový 74 gramů

Ve vodě rozmícháme pudinkový prášek.

4. 

Přilijeme ke jablkům a vaříme do zhoustnutí

5. 

Necháme vychladnout a vmícháme scezené rozinky.

6. 

mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů  mouka hladká 1 čajová lžička  cukr krystalový 1 čajová lžička  droždí čerstvé 42 gramů

V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

7. 

mouka hladká 375 gramů  mouka polohrubá 375 gramů  sůl 1 špetka  cukr krystalový 60 gramů  vejce slepičí 2 kusy  olej slunečnicový 150 mililitrů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 450 mililitrů

Do mísy nasypeme obě mouky, přidáme sůl, cukr, vejce, přilijeme olej, kvásek a mléko. Umícháme hladké řídké těsto.

8. 

Plech (42 x 38 cm) vyložíme pečicím papírem. Nalijeme do něj polovinu těsta.

9. 

švestky sušené 20 ks

Na těsto poklademe jablečnou náplň do tvaru mřížky. Do každého křížení nádivky vložíme opláchnutou sušenou švestku.

10. 

Nádivku zalijeme druhou polovinou těsta.

11. 

Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.

12. 

cukr moučkový

Posypeme prosátým moučkovým cukrem a krájíme tak, aby švestka tvořila střed buchty.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie