Lité jablečné buchty

Jednoduše připravené buchty, plněné jablečnou nádivkou s rozinkami a sušenými švestkami.
recept,fotorecept,jablka,Koláče,Sezónní recepty
Koláče
Kategorie
Koláče › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) › Jablkové koláče ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 180 724 | gramů kcal | |
cukr krystalový | 1 21 | čajová lžička kcal | |
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
droždí čerstvé | 42 43 | gramů kcal | |
jablka | 500 305 | gramů kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 750 480 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 1 18 | čajová lžička kcal | |
mouka hladká | 375 1302 | gramů kcal | |
mouka polohrubá | 375 1335 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 150 1349 | mililitrů kcal | |
pudink vanilkový | 74 ?? | gramů kcal | |
rozinky | 120 341 | gramů kcal | |
skořice mletá | 1 9 | čajová lžička kcal | |
sůl | 1 0 | špetka kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal | |
voda | 700 1548 | mililitrů kcal | |
švestky sušené | 20 ?? | kcal |
Recept

2.
jablka 500 gramů • cukr krystalový 120 gramů • skořice mletá 1 čajová lžička • voda 200 mililitrů
Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme a vložíme do hrnce. Zasypeme cukrem. Přidáme skořici, vodu a 5 minut povaříme.


4.
Přilijeme ke jablkům a vaříme do zhoustnutí

5.
Necháme vychladnout a vmícháme scezené rozinky.

6.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 300 mililitrů • mouka hladká 1 čajová lžička • cukr krystalový 1 čajová lžička • droždí čerstvé 42 gramů
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.

7.
mouka hladká 375 gramů • mouka polohrubá 375 gramů • sůl 1 špetka • cukr krystalový 60 gramů • vejce slepičí 2 kusy • olej slunečnicový 150 mililitrů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 450 mililitrů
Do mísy nasypeme obě mouky, přidáme sůl, cukr, vejce, přilijeme olej, kvásek a mléko. Umícháme hladké řídké těsto.

8.
Plech (42 x 38 cm) vyložíme pečicím papírem. Nalijeme do něj polovinu těsta.

9.
švestky sušené 20 ks
Na těsto poklademe jablečnou náplň do tvaru mřížky. Do každého křížení nádivky vložíme opláchnutou sušenou švestku.

10.
Nádivku zalijeme druhou polovinou těsta.

11.
Pečeme 40 min. při teplotě 180 °C.

12.
Posypeme prosátým moučkovým cukrem a krájíme tak, aby švestka tvořila střed buchty.

Dobrou chuť!