svetvemne.cz

Hrnkový koláč z domácí pekárny

    

Jednoduchý koláč měřený na hrnky, s možností různých obměn příchutí, vhodný na pečení v pekárně na chléb.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 10 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

vejce slepičí 2 kusy  cukr krystalový ¾ hrnku  olej slunečnicový ¼ hrnku  mléko 1 hrnek  cukr vanilkový 1 balení  mouka polohrubá 2 hrnky  kypřicí prášek do pečiva ½ balení

Vajíčka utřeme s cukrem. Přimícháme olej, mléko a vanilkový cukr. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva.

2. 

Z nádoby na pečení chleba pro domácí pekárnu vyndáme míchací lopatku. Do nádoby vlijeme těsto.

3. 

Koláč může mít různé obměny, kterých docílíme přidáváním kousků nalámané čokolády, kokosu, rozinek nebo jiného předem namočeného sušeného ovoce, máku, mletých ořechů, kakaa ...

4. 

Nastavíme program: Pečení a pekárnu zapneme. Po upečení koláč necháme chvíli v nádobě vychladnout, potom ho vyklopíme, necháme úplně vychladnout.

5. Nabízená možnost

Tato možnost nám sice ušetří jednu špinavou misku a vařečku navíc, ale neušetří nám čas a elektrickou energii. Všechny ingredience vložíme do nádoby na pečení, necháme vloženou lopatku na hnětení, nastavíme: Rychlý program, nebo jiný podobný udávaný výrobcem. Po upečení a vychladnutí koláče, opatrně vyjmeme míchací lopatku

6. Rychlý zákusek - tip na servírování.

džem ovocný  banán

Plátky koláče natřeme džemem a položíme na ně na kolečka nakrájené banány.

Rychlý zákusek - tip na servírování.

7. 

mléko  pudink vanilkový  cukr krystalový

Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustší pudink. Pudink opatrně lžící navrstvíme na banány. Necháme vychladnout.

8. 

šlehačka

Ozdobíme šlehačkou.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit