RECEPTY

Banánový chléb

Banánový chléb

Zdravý jemný celozrnný banánový chlebíček z domácí pekárny.

recept,fotorecept,banán,mouka hladká,Chléb,Recepty pro domácí pekárny

Chléb

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

banán100gramů
cukr vanilkový1čajová lžička
droždí instantní2čajové lžičky
med1polévková lžíce
mléko50mililitrů
mouka celozrnná100gramů
mouka hladká250gramů
máslo1polévková lžíce
olej olivový1polévková lžíce
sůl1čajová lžička
voda150mililitrů

 

Recept

1. 

voda 150 mililitrů  mléko 50 mililitrů  olej olivový 1 polévková lžíce  máslo 1 polévková lžíce  med 1 polévková lžíce  banán 100 gramů

Do nádoby na hnětení a pečení chleba nalijeme vodu, mléko (pokojové teploty) a olej. Přidáme rozpuštěné máslo, med a vidličkou rozmačkaný banán.

2. 

sůl 1 čajová lžička  cukr vanilkový 1 čajová lžička  mouka celozrnná 100 gramů  mouka hladká 250 gramů  droždí instantní 2 čajové lžičky

Na tekutou část chlebového těsta přisypeme suché ingredience. Poslední přidáme droždí.

3. 

Nádobu vložíme do domácí pekárny, pekárnu nastavíme a zapneme.
Program: Celozrnný.
Čas: cca 3,5 hodiny.
Velikost bochníku: 680 (700) g.
Barva kůrky: světlá.

4. 

Po upečení necháme chléb pár minut vychladnout v nádobě na pečení, pak ho vyklopíme - nejlépe na mřížku a necháme vychladnout. Vyndáme míchací lopatku a pokrájíme.
Chleba je jemně sladký, výborný s máslem a medem, ale i s jarní cibulkou a ředkvičkami.

5. Tip

Vybírání míchací lopatky z upečeného chleba jde poměrně těžko a po vyjmutí zůstává v chlebu menší či větší díra. Proto, pokud jsme v kuchyni a zastihneme poslední hnětení pekárny, je lepší po tomto míchání lopatku rychle zpod těsta vytáhnout a pečení může pokračovat bez ní.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie