svetvemne.cz

Banánový chléb

     

Zdravý jemný celozrnný banánový chlebíček z domácí pekárny.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Banán100gramů
Cukr vanilkový1čajová lžička
Droždí instantní2čajové lžičky
Med1polévková lžíce
Mléko50mililitrů
Mouka celozrnná100gramů
Mouka hladká250gramů
Máslo1polévková lžíce
Olej olivový1polévková lžíce
Sůl1čajová lžička
Voda150mililitrů

1. 

voda 150 ml  mléko 50 ml  olej olivový 1 PL  máslo 1 PL  med 1 PL  banán 100 g

Do nádoby na hnětení a pečení chleba nalijeme vodu, mléko (pokojové teploty) a olej. Přidáme rozpuštěné máslo, med a vidličkou rozmačkaný banán.

2. 

sůl 1 ČL  cukr vanilkový 1 ČL  mouka celozrnná 100 g  mouka hladká 250 g  droždí instantní 2 ČL

Na tekutou část chlebového těsta přisypeme suché ingredience. Poslední přidáme droždí.

3. 

Nádobu vložíme do domácí pekárny, pekárnu nastavíme a zapneme.
Program: Celozrnný.
Čas: cca 3,5 hodiny.
Velikost bochníku: 680 (700) g.
Barva kůrky: světlá.

4. 

Po upečení necháme chléb pár minut vychladnout v nádobě na pečení, pak ho vyklopíme - nejlépe na mřížku a necháme vychladnout. Vyndáme míchací lopatku a pokrájíme.
Chleba je jemně sladký, výborný s máslem a medem, ale i s jarní cibulkou a ředkvičkami.

5. Tip

Vybírání míchací lopatky z upečeného chleba jde poměrně těžko a po vyjmutí zůstává v chlebu menší či větší díra. Proto, pokud jsme v kuchyni a zastihneme poslední hnětení pekárny, je lepší po tomto míchání lopatku rychle zpod těsta vytáhnout a pečení může pokračovat bez ní.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit