RECEPTY

Banánový chléb

Banánový chléb

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Zdravý jemný celozrnný banánový chlebíček z domácí pekárny.

recept,fotorecept,banán,mouka hladká,Chléb,Recepty pro domácí pekárny

Chléb

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

banán

100

95

gramů

kcal

cukr vanilkový

1

19

čajová lžička

kcal

droždí instantní

2

40

čajové lžičky

kcal

med

1

50

polévková lžíce

kcal

mléko

50

24

mililitrů

kcal

mouka celozrnná

100

335

gramů

kcal

mouka hladká

250

868

gramů

kcal

máslo

1

111

polévková lžíce

kcal

olej olivový

1

132

polévková lžíce

kcal

sůl

1

0

čajová lžička

kcal

voda

150

0

mililitrů

kcal

 

Recept

1. 

voda 150 mililitrů  mléko 50 mililitrů  olej olivový 1 polévková lžíce  máslo 1 polévková lžíce  med 1 polévková lžíce  banán 100 gramů

Do nádoby na hnětení a pečení chleba nalijeme vodu, mléko (pokojové teploty) a olej. Přidáme rozpuštěné máslo, med a vidličkou rozmačkaný banán.

Do nádoby na hnětení a pečení chleba nalijeme...

2. 

sůl 1 čajová lžička  cukr vanilkový 1 čajová lžička  mouka celozrnná 100 gramů  mouka hladká 250 gramů  droždí instantní 2 čajové lžičky

Na tekutou část chlebového těsta přisypeme suché ingredience. Poslední přidáme droždí.

Na tekutou část chlebového těsta přisypeme...

3. 

Nádobu vložíme do domácí pekárny, pekárnu nastavíme a zapneme.
Program: Celozrnný.
Čas: cca 3,5 hodiny.
Velikost bochníku: 680 (700) g.
Barva kůrky: světlá.

4. 

Po upečení necháme chléb pár minut vychladnout v nádobě na pečení, pak ho vyklopíme - nejlépe na mřížku a necháme vychladnout. Vyndáme míchací lopatku a pokrájíme.
Chleba je jemně sladký, výborný s máslem a medem, ale i s jarní cibulkou a ředkvičkami.

Po upečení necháme chléb pár minut...

5. Tip

Vybírání míchací lopatky z upečeného chleba jde poměrně těžko a po vyjmutí zůstává v chlebu menší či větší díra. Proto, pokud jsme v kuchyni a zastihneme poslední hnětení pekárny, je lepší po tomto míchání lopatku rychle zpod těsta vytáhnout a pečení může pokračovat bez ní.

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit