RECEPTY

Bílý chléb

Bílý chléb

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Jemný a nadýchaný chléb připravený v domácí pekárně.

recept,fotorecept,voda,mouka hladká,droždí instantní,Chléb,Recepty pro domácí pekárny,Bezlaktózové

Chléb

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

3 h.

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

BIO třtinová melasa

10

29

gramů

kcal

droždí instantní

2

40

čajové lžičky

kcal

mouka hladká

400

1388

gramů

kcal

olej dýňový

1

122

polévková lžíce

kcal

sůl mořská

1

0

čajová lžička

kcal

voda

250

0

mililitrů

kcal

 

Recept

1. 

voda 250 mililitrů  BIO třtinová melasa 10 gramů  olej dýňový 1 polévková lžíce  mouka hladká 400 gramů  sůl mořská 1 čajová lžička  droždí instantní 2 čajové lžičky

Do míchací nádoby domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme melasu, kterou mícháním vařečkou rozpustíme, přilijeme olej. Přisypeme mouku, sůl a droždí. Míchací nádobu vložíme do domácí pekárny a nastavíme program.
Program: Klasický (případně jiný podobný udávaný výrobcem).
Čas: 3 hodiny.
Velikost bochníku: 700 g.
Barva kůrky: středně tmavá.

Do míchací nádoby domácí pekárny nalijeme...

2. 

Po upečení nádobu s chlebem vyndáme ze zařízení a pár minut necháme vychladnout. Pak chléb z nádoby vyklopíme a zabalíme ho do čisté utěrky. Po úplném vychladnutí vyndáme míchací lopatku a chléb nakrájíme.

3. Tip

Vyndavání míchací lopatky z upečeného chleba jde poměrně těžko a po vyjmutí zůstává v chlebu menší či větší díra. Proto, pokud jsme v kuchyni a zastihneme poslední hnětení pekárny, je lepší po tomto míchání lopatku rychle zpod těsta vytáhnout a pečení může pokračovat bez ní.

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit