Chléb s arašídovým máslem

Jemný chléb s arašídovým máslem pečený v domácí pekárně.
recept,fotorecept,máslo arašídové,strouhanka,mouka hladká,Chléb,Recepty pro domácí pekárny,Bezlaktózové
Chléb
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 1 61 | polévková lžíce kcal | |
droždí instantní | 2 40 | čajové lžičky kcal | |
mouka hladká | 200 694 | gramů kcal | |
máslo arašídové | 100 648 | gramů kcal | |
strouhanka | 100 373 | gramů kcal | |
sůl | ½ 0 | čajové lžičky kcal | |
voda | 250 0 | mililitrů kcal |
Recept
1. Tekuté a polotuhé ingredience
voda 250 mililitrů • máslo arašídové 100 gramů
Do nádoby na hnětení a pečení chleba nalijeme vodu, přidáme arašídové máslo.

2. Suché ingredience
sůl ½ čajové lžičky • cukr krystalový 1 polévková lžíce • strouhanka 100 gramů • mouka hladká 200 gramů • droždí instantní 2 čajové lžičky
Přidáme sůl, cukr, strouhanku a mouku. Nakonec nasypeme droždí.

3. Mísení a pečení
Nastavíme program na domácí pekárně:
1. Klasický (nebo podobný udávaný výrobcem - cca 3 hodiny).
Velikost bochníku: cca 600-700 g. Barva kůrky: středně tmavá.
4.
Po upečení necháme chléb chvíli v nádobě, potom ho vyklopíme a necháme vychladnout, nejlépe na mřížce.

5. Tip
Vyndavání míchací lopatky z upečeného chleba jde poměrně těžko a po vyjmutí zůstává v chlebu menší či větší díra. Proto, pokud jsme v kuchyni a zastihneme poslední hnětení pekárny, je lepší po tomto míchání lopatku rychle zpod těsta vytáhnout a pečení může pokračovat bez ní.
Dobrou chuť!