RECEPTY

Jemný celozrnný chléb

Jemný celozrnný chléb

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Celozrnný jednoduchý chléb z domácí pekárny

recept,fotorecept,mouka celozrnná,Chléb,Recepty pro domácí pekárny,Bezlaktózové

Chléb

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

Ingredience

Ingredience

droždí instantní

2

40

čajové lžičky

kcal

kmín drcený

½

9

čajové lžičky

kcal

med

1

50

polévková lžíce

kcal

mouka celozrnná

200

670

gramů

kcal

mouka hladká

250

868

gramů

kcal

olej olivový

1.5

198

polévkové lžíce

kcal

sůl

1.5

0

čajové lžičky

kcal

voda

250

0

mililitrů

kcal

 

Recept

1. 

voda 250 mililitrů  olej olivový 1.5 polévkové lžíce  med 1 polévková lžíce  sůl 1.5 čajové lžičky  kmín drcený ½ čajové lžičky  mouka celozrnná 200 gramů  mouka hladká 250 gramů  droždí instantní 2 čajové lžičky

Do nádoby na pečení chleba vlijeme vodu, přidáme olej, med, sůl, kmín a obě mouky. Poslední vsypeme droždí. Nádobu vložíme do domácí pekárny, nastavíme program a pekárnu zapneme.
Program: Klasický (případně jiný podobný, udávaný výrobcem).
Čas: cca 3 hodiny.
Velikost bochníku: 680 (700) g.
Barva kůrky: středně tmavá.

Do nádoby na pečení chleba vlijeme vodu,...

2. 

Po upečení necháme chléb pár minut vychladnout v nádobě na pečení, pak ho vyklopíme -- nejlépe na mřížku a necháme vychladnout.

Po upečení necháme chléb pár minut...

3. 

Před krájením vyndáme míchací lopatku. (Pokud program uhlídáme, je možnost vyndat míchací lopatku po posledním míchání, usnadníme si tím práci při jejím vyndavání z upečeného bochníku. Je však třeba postupovat rychle, aby už kynoucí chléb neochladl.)

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit