svetvemne.cz

Jemný celozrnný chléb

     

Celozrnný jednoduchý chléb z domácí pekárny

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
Droždí instantní2čajové lžičky
Kmín drcený½čajové lžičky
Med1polévková lžíce
Mouka celozrnná200gramů
Mouka hladká250gramů
Olej olivový1.5polévkové lžíce
Sůl1.5čajové lžičky
Voda250mililitrů

1. 

voda 250 ml  olej olivový 1.5 PL  med 1 PL  sůl 1.5 ČL  kmín drcený ½ ČL  mouka celozrnná 200 g  mouka hladká 250 g  droždí instantní 2 ČL

Do nádoby na pečení chleba vlijeme vodu, přidáme olej, med, sůl, kmín a obě mouky. Poslední vsypeme droždí. Nádobu vložíme do domácí pekárny, nastavíme program a pekárnu zapneme.
Program: Klasický (případně jiný podobný, udávaný výrobcem).
Čas: cca 3 hodiny.
Velikost bochníku: 680 (700) g.
Barva kůrky: středně tmavá.

2. 

Po upečení necháme chléb pár minut vychladnout v nádobě na pečení, pak ho vyklopíme -- nejlépe na mřížku a necháme vychladnout.

3. 

Před krájením vyndáme míchací lopatku. (Pokud program uhlídáme, je možnost vyndat míchací lopatku po posledním míchání, usnadníme si tím práci při jejím vyndavání z upečeného bochníku. Je však třeba postupovat rychle, aby už kynoucí chléb neochladl.)

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit