RECEPTY

Jemný celozrnný chléb

Jemný celozrnný chléb

Celozrnný jednoduchý chléb z domácí pekárny

recept,fotorecept,mouka celozrnná,Chléb,Recepty pro domácí pekárny,Bezlaktózové

Chléb

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

droždí instantní2čajové lžičky
kmín drcený½čajové lžičky
med1polévková lžíce
mouka celozrnná200gramů
mouka hladká250gramů
olej olivový1.5polévkové lžíce
sůl1.5čajové lžičky
voda250mililitrů

 

Recept

1. 

voda 250 mililitrů  olej olivový 1.5 polévkové lžíce  med 1 polévková lžíce  sůl 1.5 čajové lžičky  kmín drcený ½ čajové lžičky  mouka celozrnná 200 gramů  mouka hladká 250 gramů  droždí instantní 2 čajové lžičky

Do nádoby na pečení chleba vlijeme vodu, přidáme olej, med, sůl, kmín a obě mouky. Poslední vsypeme droždí. Nádobu vložíme do domácí pekárny, nastavíme program a pekárnu zapneme.
Program: Klasický (případně jiný podobný, udávaný výrobcem).
Čas: cca 3 hodiny.
Velikost bochníku: 680 (700) g.
Barva kůrky: středně tmavá.

2. 

Po upečení necháme chléb pár minut vychladnout v nádobě na pečení, pak ho vyklopíme -- nejlépe na mřížku a necháme vychladnout.

3. 

Před krájením vyndáme míchací lopatku. (Pokud program uhlídáme, je možnost vyndat míchací lopatku po posledním míchání, usnadníme si tím práci při jejím vyndavání z upečeného bochníku. Je však třeba postupovat rychle, aby už kynoucí chléb neochladl.)

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit