RECEPTY

Chléb z podmáslí

Chléb z podmáslí

Klasický chlebík nejen ke škvarkové pomazánce. :)

recept,fotorecept,mouka hladká,podmáslí,mouka žitná chlebová,Chléb,Recepty pro domácí pekárny

Chléb

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový½čajové lžičky
droždí čerstvé20gramů
mléko100mililitrů
mouka hladká250gramů
mouka žitná chlebová125gramů
podmáslí250mililitrů
sůl1.5čajové lžičky
sůl-
voda-

 

Recept

1. 

mouka hladká 250 gramů  sůl 1.5 čajové lžičky  mouka žitná chlebová 125 gramů

Do nádoby na pečení chleba nasypeme obě mouky, přidáme sůl.

2. 

mléko 100 mililitrů  droždí čerstvé 20 gramů  cukr krystalový ½ čajové lžičky

V teplém mléce rozmícháme droždí s cukrem a necháme vzejít kvásek.

3. 

podmáslí 250 mililitrů

Kvásek a podmáslí přidáme k mouce. Nádobu vložíme do domácí pekárny, pekárnu nastavíme a zapneme.
Program: Klasický (případně jiný podobný, udávaný výrobcem).
Čas: 3 hodiny.
Velikost bochníku: 700 g.
Barva kůrky: světlá.

4. 

voda  sůl

Chlebík si můžeme upéct i v troubě. Na větší chleba můžeme dávky zdvojnásobit. Po vykynutí vytvarujeme chlebík na pomoučeném vále do tvaru bochníku. Přeložíme ho na plech, potřeme vodou, v níž rozpustíme sůl. Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 185 °C cca 20 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie