Chléb z podmáslí
Klasický chlebík nejen ke škvarkové pomazánce. :)
recept,fotorecept,mouka hladká,podmáslí,mouka žitná chlebová,Chléb,Recepty pro domácí pekárny
Chléb
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | ½ | čajové lžičky | |
droždí čerstvé | 20 | gramů | |
mléko | 100 | mililitrů | |
mouka hladká | 250 | gramů | |
mouka žitná chlebová | 125 | gramů | |
podmáslí | 250 | mililitrů | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
sůl | - | ||
voda | - |
Recept
1.
mouka hladká 250 gramů • sůl 1.5 čajové lžičky • mouka žitná chlebová 125 gramů
Do nádoby na pečení chleba nasypeme obě mouky, přidáme sůl.
2.
mléko 100 mililitrů • droždí čerstvé 20 gramů • cukr krystalový ½ čajové lžičky
V teplém mléce rozmícháme droždí s cukrem a necháme vzejít kvásek.
3.
podmáslí 250 mililitrů
Kvásek a podmáslí přidáme k mouce. Nádobu vložíme do domácí pekárny, pekárnu nastavíme a zapneme.
Program: Klasický (případně jiný podobný, udávaný výrobcem).
Čas: 3 hodiny.
Velikost bochníku: 700 g.
Barva kůrky: světlá.
Dobrou chuť!