RECEPTY

Česnekový chléb

Česnekový chléb

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Voňavý a zdravý česnekový chléb z domácí pekárny.

recept,fotorecept,česnek,mouka hladká,česnek sušený,Chléb,Recepty pro domácí pekárny

Chléb

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

bazalka sušená¾čajové lžičky
cukr krystalový1polévková lžíce
droždí instantní2čajové lžičky
mouka hladká400gramů
olej olivový2polévkové lžíce
pažitka sušená2čajové lžičky
pepř černý mletý¼čajové lžičky
sýr tvrdý3polévkové lžíce
sůl1.5čajové lžičky
voda250mililitrů
česnek3stroužky
česnek sušený¾čajové lžičky

 

Recept

1. 

voda 250 mililitrů  olej olivový 2 polévkové lžíce  cukr krystalový 1 polévková lžíce  sůl 1.5 čajové lžičky  česnek 3 stroužky  sýr tvrdý 3 polévkové lžíce  mouka hladká 400 gramů  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  bazalka sušená ¾ čajové lžičky  pažitka sušená 2 čajové lžičky  česnek sušený ¾ čajové lžičky  droždí instantní 2 čajové lžičky

Tekutiny (pokojové teploty) + suché ingredience (česnek prolisovaný, sýr nastrouhaný)) + droždí, vše v tomto pořadí vlijeme a vsypeme do nádoby na pečení.

Tekutiny (pokojové teploty) + suché ingredience...

2. 

Nádobu vložíme do domácí pekárny, pekárnu nastavíme a zapneme.
Program: klasický (případně jiný podobný, udávaný výrobcem).
Čas: cca 3 hodiny.
Velikost bochníku: 680 (700) g.
Barva kůrky: středně tmavá.

Nádobu vložíme do domácí pekárny, pekárnu...

3. 

Po upečení necháme chléb pár minut vychladnout v nádobě na pečení, pak ho vyklopíme - nejlépe na mřížku a necháme vychladnout.

Po upečení necháme chléb pár minut...

4. 

Před krájením vyndáme míchací lopatku. (Pokud program uhlídáme, je možnost vyndat míchací lopatku po posledním míchání, usnadníme si tím práci při jejím vyjímání z upečeného bochníku. Je však třeba postupovat rychle, aby už kynoucí chléb neochladl).

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit