Česnekový chléb
![Česnekový chléb](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000041/img_cs_4x3/cesnekovy-chleb_00180.jpg)
Voňavý a zdravý česnekový chléb z domácí pekárny.
recept,fotorecept,česnek,mouka hladká,česnek sušený,Chléb,Recepty pro domácí pekárny,Sezónní recepty
Chléb
Ingredience
Ingredience
bazalka sušená | ¾ | čajové lžičky | |
cukr krystalový | 1 | polévková lžíce | |
droždí instantní | 2 | čajové lžičky | |
mouka hladká | 400 | gramů | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
pažitka sušená | 2 | čajové lžičky | |
pepř černý mletý | ¼ | čajové lžičky | |
sýr tvrdý | 3 | polévkové lžíce | |
sůl | 1.5 | čajové lžičky | |
voda | 250 | mililitrů | |
česnek | 3 | stroužky | |
česnek sušený | ¾ | čajové lžičky |
Recept
1.
voda 250 mililitrů • olej olivový 2 polévkové lžíce • cukr krystalový 1 polévková lžíce • sůl 1.5 čajové lžičky • česnek 3 stroužky • sýr tvrdý 3 polévkové lžíce • mouka hladká 400 gramů • pepř černý mletý ¼ čajové lžičky • bazalka sušená ¾ čajové lžičky • pažitka sušená 2 čajové lžičky • česnek sušený ¾ čajové lžičky • droždí instantní 2 čajové lžičky
Tekutiny (pokojové teploty) + suché ingredience (česnek prolisovaný, sýr nastrouhaný)) + droždí, vše v tomto pořadí vlijeme a vsypeme do nádoby na pečení.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000041/small/ingrediencie.jpg)
2.
Nádobu vložíme do domácí pekárny, pekárnu nastavíme a zapneme.
Program: klasický (případně jiný podobný, udávaný výrobcem).
Čas: cca 3 hodiny.
Velikost bochníku: 680 (700) g.
Barva kůrky: středně tmavá.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000041/small/cesto1.jpg)
3.
Po upečení necháme chléb pár minut vychladnout v nádobě na pečení, pak ho vyklopíme - nejlépe na mřížku a necháme vychladnout.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000041/small/bochnik-cesnakoveho-chleba.jpg)
4.
Před krájením vyndáme míchací lopatku. (Pokud program uhlídáme, je možnost vyndat míchací lopatku po posledním míchání, usnadníme si tím práci při jejím vyjímání z upečeného bochníku. Je však třeba postupovat rychle, aby už kynoucí chléb neochladl).
Dobrou chuť!