svetvemne.cz

Cuketový jablečník

     

Vynikající koláč z jablek a cukety zachutná malým i velkým.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Kategorie:   

 

 
 
Cuketa400gramů
Cukr krystalový2polévkové lžíce
Cukr práškový200gramů
Cukr vanilkový20gramů
Jablka1kilogram
Kypřicí prášek do pečiva13gramů
Mouka polohrubá350gramů
Máslo10gramů
Olej slunečnicový100mililitrů
Skořice mletá2čajové lžičky
Strouhanka2polévkové lžíce
Vejce slepičí4kusy
Vločky ovesné50gramů
Voda100mililitrů

1. Příprava jablek a cukety

jablka 1 kg  cuketa 400 g

Jablka oloupeme, překrojíme na čtvrtky a zbavíme jadřinců. Jednotlivé čtvrtky nakrájíme na 3 - 4 měsíčky. Cuketu oloupeme a nastrouháme.

Příprava jablek a cukety

2. 

máslo 10 g  strouhanka 2 PL  cukr krystalový 2 PL  skořice mletá 2 ČL

Plech na pečení vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Rovnoměrně rozložíme jablka, posypeme je krystalovým cukrem a skořicí.

3. 

vejce slepičí 4 ks  cukr práškový 200 g  cukr vanilkový 20 g  olej slunečnicový 100 ml  voda 100 ml  mouka polohrubá 350 g  vločky ovesné 50 g  kypřicí prášek do pečiva 13 g

Žloutky utřeme s práškovým a vanilkovým cukrem. Přidáme olej a vodu a znovu utřeme. V mouce rozmícháme ovesné vločky a kypřící prášek, přidáme k žloutkům a po zamíchání vmícháme nastrouhanou cuketu. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který do těsta nakonec lehce vmícháme.

4. 

Připravené těsto vylijeme na jablka a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme v rozehřáté troubě, pomalu, na nižším až středním stupni přibližně 1 hodinu.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit