RECEPTY

Cuketový jablečník

Cuketový jablečník

Vynikající koláč z jablek a cukety zachutná malým i velkým.

recept,fotorecept,jablka,cuketa,Koláče

Koláče

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

nízká

 

Ingredience

Ingredience

cuketa400gramů
cukr krystalový2polévkové lžíce
cukr moučkový200gramů
cukr vanilkový20gramů
jablka1kilogram
kypřicí prášek do pečiva13gramů
mouka polohrubá350gramů
máslo10gramů
olej slunečnicový100mililitrů
skořice mletá2čajové lžičky
strouhanka2polévkové lžíce
vejce slepičí4kusy
vločky ovesné50gramů
voda100mililitrů

 

Recept

1. Příprava jablek a cukety

jablka 1 kilogram  cuketa 400 gramů

Jablka oloupeme, překrojíme na čtvrtky a zbavíme jadřinců. Jednotlivé čtvrtky nakrájíme na 3 - 4 měsíčky. Cuketu oloupeme a nastrouháme.

2. 

máslo 10 gramů  strouhanka 2 polévkové lžíce  cukr krystalový 2 polévkové lžíce  skořice mletá 2 čajové lžičky

Plech na pečení vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Rovnoměrně rozložíme jablka, posypeme je krystalovým cukrem a skořicí.

3. 

vejce slepičí 4 kusy  cukr moučkový 200 gramů  cukr vanilkový 20 gramů  olej slunečnicový 100 mililitrů  voda 100 mililitrů  mouka polohrubá 350 gramů  vločky ovesné 50 gramů  kypřicí prášek do pečiva 13 gramů

Žloutky utřeme s práškovým a vanilkovým cukrem. Přidáme olej a vodu a znovu utřeme. V mouce rozmícháme ovesné vločky a kypřící prášek, přidáme k žloutkům a po zamíchání vmícháme nastrouhanou cuketu. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který do těsta nakonec lehce vmícháme.

4. 

Připravené těsto vylijeme na jablka a rovnoměrně rozetřeme. Pečeme v rozehřáté troubě, pomalu, na nižším až středním stupni přibližně 1 hodinu.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie