Pečená jablka v listovém těstě

Rychlá, sladká chuťovka, která ihned zmizí z talířů.
recept,fotorecept,jablka,těsto lístkové,Koláče,Sezónní recepty
Koláče
Kategorie
Koláče › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) › Jablkové koláče ›Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 0 ?? | kcal | |
cukr třtinový | 0 ?? | kcal | |
džem ovocný | 0 ?? | kcal | |
jablka | 6 549 | kcal | |
ořechy vlašské | 0 ?? | kcal | |
skořice mletá | 0 ?? | kcal | |
těsto lístkové | 275 ?? | gramů kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal |
Recept

2.
... překrojíme na poloviny a odstraníme jádřince.

3.
Jablka poklademe na plech vyložený pečicím papírem, posypeme cukrem a skořicí.

4.
Pečeme 20 minut při teplotě 220 °C. Necháme vychladnout a do každého jablka vložíme trochu džemu.

5.
těsto lístkové 275 gramů • vejce slepičí 1 kus • ořechy vlašské
Listové těsto svinuté na papíře rozvineme a položíme na plech tak, aby byla na něm polovina těsta. Na část těsta na plechu poklademe jablka. Zakryjeme druhou polovinou cesta, kterou jemně natáhneme a jemně kolem jablek přitlačíme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nasekanými ořechy.

6.
Pečeme 20 min. při teplotě 180 °C.


Dobrou chuť!