Medovo-jablečný koláč s višněmi
Šťavnatý, medovo-jablečný koláč s cukrem jen v drobence. Podáváme mírně teplý, posypaný cukrem a pokapaný medem.
recept,fotorecept,jablka,med,Koláče
Koláče
Ingredience
Ingredience
citron | ½ | kusu | |
jablka | 300 | gramů | |
jogurt bílý 3,5% tuku | 250 | gramů | |
med | 100 | gramů | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 50 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 280 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
olej slunečnicový | 100 | mililitrů | |
vejce slepičí | 2 | kusy | |
višně | 200 | gramů |
Recept
2.
jablka 300 gramů • citron ½ kusu
Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na plátky. Pokapeme šťávou z citronu.
3.
mouka polohrubá 280 gramů • jogurt bílý 3,5% tuku 250 gramů • vejce slepičí 2 kusy • med 100 gramů • olej slunečnicový 100 mililitrů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů
Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy.
4.
Vymícháme do hladka.
6.
Na těsto poklademe jablka a višně. Nepravidelně pokryjeme zbytkem těsta.
7.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.
8.
Vychlazený koláč rozkrájíme na porce a posypeme cukrem.
Dobrou chuť!