svetvemne.cz

Medovo-jablečný koláč s višněmi

     

Šťavnatý, medovo-jablečný koláč s cukrem jen v drobence. Podáváme mírně teplý, posypaný cukrem a pokapaný medem.

Ukuchtil

Počet porcí

8

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

 

 
 

1. 

višně 200 gramů

Višně omyjeme, vypeckujeme, nebo si připravíme vypeckované višně z kompotu.

2. 

jablka 300 gramů  citron ½ kusu

Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na plátky. Pokapeme šťávou z citronu.

3. 

mouka polohrubá 280 gramů  jogurt bílý 3,5% tuku 250 gramů  vejce slepičí 2 kusy  med 100 gramů  olej slunečnicový 100 mililitrů  mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 50 mililitrů

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy.

4. 

Vymícháme do hladka.

5. 

máslo  mouka polohrubá

2/3 těsta nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou.

6. 

Na těsto poklademe jablka a višně. Nepravidelně pokryjeme zbytkem těsta.

7. 

Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

8. 

Vychlazený koláč rozkrájíme na porce a posypeme cukrem.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit