svetvemne.cz

Francouzský jablkový koláč

Francouzský jablkový koláč

    

Francouzský jablkový koláč se ideálně hodí k sychravému podzimnímu odpoledni u kávy.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

50 min.

Obtížnost

střední

 

 

1. 

cukr moučkový 100 gramů  vejce slepičí 2 kusy

V míse do pěny vyšleháme cukr a vajíčka.

2. 

sůl  mouka hladká 150 gramů  kypřicí prášek do pečiva 15 gramů

Přidáme špetku soli, postupně přimícháme mouku a prášek do pečiva.

3. 

olej slunečnicový 3 polévkové lžíce  mléko 100 mililitrů

Nakonec přidáme olej a mléko. Všechno spolu pořádně promícháme.

4. 

Polovinu těsta vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný kruhový plech o průměru 25 cm.

5. 

jablka 370 gramů

Na těsto poklademe na tenčí plátky nakrájená jablka.

6. 

Zalijeme druhou polovinou těsta.

7. 

Koláč pečeme 30 minut na 180 °C. Během pečení si připravíme polevu.

8. 

máslo 80 gramů  cukr skořicový 20 gramů  vejce slepičí 1 kus

Polevu připravíme rozpuštěním másla, přidáním skořicového cukru a vajíčka. Vylijeme ji na upečený koláč a pečeme ještě 20 minut.

Dobrou chuť!

cukr moučkový100gramů
cukr skořicový20gramů
jablka370gramů
kypřicí prášek do pečiva15gramů
mléko100mililitrů
mouka hladká150gramů
máslo80gramů
olej slunečnicový3polévkové lžíce
sůl-
vejce slepičí3kusy

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit