Francouzský jablkový koláč

Francouzský jablkový koláč se ideálně hodí k sychravému podzimnímu odpoledni u kávy.
recept,fotorecept,jablka,Koláče
Koláče
Kategorie
Koláče › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (podzim) › Sezona - Jablka (zima) › Jablkové koláče ›Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 100 388 | gramů kcal | |
cukr skořicový | 20 76 | gramů kcal | |
jablka | 370 226 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 15 12 | gramů kcal | |
mléko | 100 48 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 150 521 | gramů kcal | |
máslo | 80 588 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 3 405 | polévkové lžíce kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal | |
vejce slepičí | 3 264 | kusy kcal |
Recept

2.
sůl • mouka hladká 150 gramů • kypřicí prášek do pečiva 15 gramů
Přidáme špetku soli, postupně přimícháme mouku a prášek do pečiva.

3.
olej slunečnicový 3 polévkové lžíce • mléko 100 mililitrů
Nakonec přidáme olej a mléko. Všechno spolu pořádně promícháme.

4.
Polovinu těsta vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný kruhový plech o průměru 25 cm.


6.
Zalijeme druhou polovinou těsta.

7.
Koláč pečeme 30 minut na 180 °C. Během pečení si připravíme polevu.

8.
máslo 80 gramů • cukr skořicový 20 gramů • vejce slepičí 1 kus
Polevu připravíme rozpuštěním másla, přidáním skořicového cukru a vajíčka. Vylijeme ji na upečený koláč a pečeme ještě 20 minut.

Dobrou chuť!