RECEPTY

Palačinky s jablky

Palačinky s jablky

Jemné syté palačinky se sladkokyselou chutí jablek. Podáváme posypané moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.

recept,fotorecept,jablka strouhané,Palačinky

Palačinky

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

brambory120gramů
cukr krystalový30gramů
jablka strouhané300gramů
kypřicí prášek do pečiva½čajové lžičky
mléko400mililitrů
mouka hladká400gramů
olej olivový1čajová lžička
sůl-
vejce slepičí3kusy
voda minerální 300mililitrů

 

Recept

1. 

brambory 120 gramů

Brambory očistíme a uvaříme doměkka.

2. 

jablka strouhané 300 gramů

Jablka očistíme a nastrouháme nahrubo.

3. 

mouka hladká 400 gramů  cukr krystalový 30 gramů  sůl  voda minerální  300 mililitrů  mléko 400 mililitrů  vejce slepičí 3 kusy

Z mouky, cukru, špetky soli, minerálky, mléka, vajec a prolisovaných brambor vymícháme hladké těsto.

4. 

kypřicí prášek do pečiva ½ čajové lžičky

Přimícháme jablka a kypřící prášek.

5. 

olej olivový 1 čajová lžička

Z těsta pečeme palačinky. Při pečení první palačinky si pánev jemně potřeme olejem, pak už pečeme bez oleje. Těsto při nabírání vždy promícháme, aby nám jablka neklesla na dno.

6. 

Na jednu palačinku použijeme asi 100 ml těsta. Pečeme na středním plameni z každé strany asi 2 minuty.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie