Jemné syté palačinky se sladkokyselou chutí jablek. Podáváme posypané moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.
recept,fotorecept,jablka strouhané,Palačinky,Sezónní recepty
Palačinky
Ukuchtil
Počet porcí
12
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední
3.
mouka hladká 400 gramů • cukr krystalový 30 gramů • sůl • voda minerální 300 mililitrů • mléko 400 mililitrů • vejce slepičí 3 kusy
Z mouky, cukru, špetky soli, minerálky, mléka, vajec a prolisovaných brambor vymícháme hladké těsto.
5.
olej olivový 1 čajová lžička
Z těsta pečeme palačinky. Při pečení první palačinky si pánev jemně potřeme olejem, pak už pečeme bez oleje. Těsto při nabírání vždy promícháme, aby nám jablka neklesla na dno.
6.
Na jednu palačinku použijeme asi 100 ml těsta. Pečeme na středním plameni z každé strany asi 2 minuty.
Dobrou chuť!
brambory | 120 | gramů | |
cukr krystalový | 30 | gramů | |
jablka strouhané | 300 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | ½ | čajové lžičky | |
mléko | 400 | mililitrů | |
mouka hladká | 400 | gramů | |
olej olivový | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 3 | kusy | |
voda minerální | 300 | mililitrů |