Palačinky s jablky
Jemné syté palačinky se sladkokyselou chutí jablek. Podáváme posypané moučkovým cukrem smíchaným se skořicí.
recept,fotorecept,jablka strouhané,Palačinky,Sezónní recepty
Palačinky
Kategorie
Palačinky › Sezónní recepty › Dezerty z jablek › Sezona - Jablka (zima) › Sezona - Jablka (podzim) ›
Ingredience
Ingredience
brambory | 120 | gramů | |
cukr krystalový | 30 | gramů | |
jablka strouhané | 300 | gramů | |
kypřicí prášek do pečiva | ½ | čajové lžičky | |
mléko | 400 | mililitrů | |
mouka hladká | 400 | gramů | |
olej olivový | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
vejce slepičí | 3 | kusy | |
voda minerální | 300 | mililitrů |
Recept
3.
mouka hladká 400 gramů • cukr krystalový 30 gramů • sůl • voda minerální 300 mililitrů • mléko 400 mililitrů • vejce slepičí 3 kusy
Z mouky, cukru, špetky soli, minerálky, mléka, vajec a prolisovaných brambor vymícháme hladké těsto.
5.
olej olivový 1 čajová lžička
Z těsta pečeme palačinky. Při pečení první palačinky si pánev jemně potřeme olejem, pak už pečeme bez oleje. Těsto při nabírání vždy promícháme, aby nám jablka neklesla na dno.
6.
Na jednu palačinku použijeme asi 100 ml těsta. Pečeme na středním plameni z každé strany asi 2 minuty.
Dobrou chuť!