Banánové palačinky

Inovativní verze klasické dobroty, která neurazí ani nejnáročnějšího gurmána. Na obrázku je plněná marmeládou a posypaná cukrem a skořicí.
recept,fotorecept,banán,mléko,mouka hladká,Palačinky
Palačinky
Ukuchtil
Počet porcí
12
Hmotnost porce
103 g
Energie porce
188 kcal
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
nízká
Kategorie
Palačinky ›Ingredience
Ingredience
banán | 2 171 | kusy kcal | |
cukr moučkový | 1 39 | polévková lžíce kcal | |
mléko | 500 240 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 400 1388 | gramů kcal | |
olej slunečnicový | 26 234 | mililitrů kcal | |
skořice mletá | ½ 7 | čajové lžičky kcal | |
sůl | ¼ 0 | čajové lžičky kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1.
banán 2 kusy • mléko 500 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy • cukr moučkový 1 polévková lžíce • skořice mletá ½ čajové lžičky • sůl ¼ čajové lžičky • mouka hladká 400 gramů
Nakrájené banány, mléko, vejce, cukr, skořici a sůl rozmixujeme. Postupně přimixujeme mouku, dokud těsto přiměřeně nezhoustne. Směs by měla být pouze tak hustá, aby po usmažení palačinka držela pohromadě. Pokud se při oobracení palačinky trhají, přimixujte ještě mouku do těsta.

2.
olej slunečnicový 26 mililitrů
Na rozpálenou pánev nalijeme naběračku těsta a pomůžeme mu rozložit se po celém povrchu dna nakláněním pánve. Když těsto přiměřeně zhnědne na spodní straně a po okrajích, přilijeme trochu oleje po okraji, aby se palačinka uvolnila. Po chvíli obrátíme a usmažíme i z druhé strany do zlatohněda.

3.
Při servírování palačinek se nekladou meze fantazii. Od nejjednoduššího posypání cukrem, grankem nebo skořicí, přes potírání džemem, nutelou nebo plnění čerstvým ovocem až po zdobení šlehačkou a strouhanou čokoládou se můžete realizovat podle chuti.

Dobrou chuť!