Banánové palačinky
Inovativní verze klasické dobroty, která neurazí ani nejnáročnějšího gurmána. Na obrázku je plněná marmeládou a posypaná cukrem a skořicí.
recept,fotorecept,banán,mléko,mouka hladká,Palačinky
Palačinky
Kategorie
Palačinky ›
Ingredience
Ingredience
banán | 2 | kusy | |
cukr moučkový | 1 | polévková lžíce | |
mléko | 500 | mililitrů | |
mouka hladká | 400 | gramů | |
olej slunečnicový | - | ||
skořice mletá | ½ | čajové lžičky | |
sůl | ¼ | čajové lžičky | |
vejce slepičí | 2 | kusy |
Recept
1.
banán 2 kusy • mléko 500 mililitrů • vejce slepičí 2 kusy • cukr moučkový 1 polévková lžíce • skořice mletá ½ čajové lžičky • sůl ¼ čajové lžičky • mouka hladká 400 gramů
Nakrájené banány, mléko, vejce, cukr, skořici a sůl rozmixujeme. Postupně přimixujeme mouku, dokud těsto přiměřeně nezhoustne. Směs by měla být pouze tak hustá, aby po usmažení palačinka držela pohromadě. Pokud se při oobracení palačinky trhají, přimixujte ještě mouku do těsta.
2.
Na rozpálenou pánev nalijeme naběračku těsta a pomůžeme mu rozložit se po celém povrchu dna nakláněním pánve. Když těsto přiměřeně zhnědne na spodní straně a po okrajích, přilijeme trochu oleje po okraji, aby se palačinka uvolnila. Po chvíli obrátíme a usmažíme i z druhé strany do zlatohněda.
3.
Při servírování palačinek se nekladou meze fantazii. Od nejjednoduššího posypání cukrem, grankem nebo skořicí, přes potírání džemem, nutelou nebo plnění čerstvým ovocem až po zdobení šlehačkou a strouhanou čokoládou se můžete realizovat podle chuti.
Dobrou chuť!