Tvarohovo-jablkový štrúdl

Když vás přepadne neodolatelná chuť na sladké, po dobrém nedělním obědě, připravte si tento jednoduchý a rychlá štrúdl.
recept,fotorecept,jablka strouhané,tvaroh měkký,těsto lístkové,Štrúdly
Štrúdly
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 150 603 | gramů kcal | |
jablka strouhané | 500 305 | gramů kcal | |
rozinky | 150 426 | gramů kcal | |
tvaroh měkký | 300 357 | gramů kcal | |
těsto lístkové | 300 1200 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 1 88 | kus kcal |
Recept

2.
rozinky 150 gramů • tvaroh měkký 300 gramů
Rozinky na chvíli namočíme do vody, scedíme, přidáme tvaroh a vymícháme.

3.
těsto lístkové 300 gramů
Listové těsto rozválíme do tvaru obdélníku na pomoučeném vále. Těsto nesmí být rozválené na hrubo, ale ani ne moc tence. Na těsto natřeme tvaroh. Na horním okraji necháme těsto cca 3-4 cm nepokryté.


5.
vejce slepičí 1 kus
Těsto zavineme. Nepokrytý okraj natřeme rozšlehaným vajíčkem a zavinování dokončíme.

6.
Štrúdl přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Natřeme ho rozšlehaným vajíčkem a propícháme špejlí.

7.
Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C cca 40 minut.

Dobrou chuť!