RECEPTY

Tvarohovo-jablkový štrúdl

Tvarohovo-jablkový štrúdl

Když vás přepadne neodolatelná chuť na sladké, po dobrém nedělním obědě, připravte si tento jednoduchý a rychlá štrúdl.

recept,fotorecept,jablka strouhané,tvaroh měkký,těsto lístkové,Štrúdly

Štrúdly

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový150gramů
jablka strouhané500gramů
rozinky150gramů
tvaroh měkký300gramů
těsto lístkové300gramů
vejce slepičí1kus

 

Recept

1. 

jablka strouhané 500 gramů

Jablka očistíme a nastrouháme.

2. 

rozinky 150 gramů  tvaroh měkký 300 gramů

Rozinky na chvíli namočíme do vody, scedíme, přidáme tvaroh a vymícháme.

3. 

těsto lístkové 300 gramů

Listové těsto rozválíme do tvaru obdélníku na pomoučeném vále. Těsto nesmí být rozválené na hrubo, ale ani ne moc tence. Na těsto natřeme tvaroh. Na horním okraji necháme těsto cca 3-4 cm nepokryté.

4. 

cukr krystalový 150 gramů

Na tvaroh rovnoměrně rozložíme vyždímaná jablka a vše posypeme cukrem.

5. 

vejce slepičí 1 kus

Těsto zavineme. Nepokrytý okraj natřeme rozšlehaným vajíčkem a zavinování dokončíme.

6. 

Štrúdl přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Natřeme ho rozšlehaným vajíčkem a propícháme špejlí.

7. 

Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C cca 40 minut.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie