RECEPTY

Tvarohovo-jablkový štrúdl

Tvarohovo-jablkový štrúdl

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Když vás přepadne neodolatelná chuť na sladké, po dobrém nedělním obědě, připravte si tento jednoduchý a rychlá štrúdl.

recept,fotorecept,jablka strouhané,tvaroh měkký,těsto lístkové,Štrúdly

Štrúdly

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

150

603

gramů

kcal

jablka strouhané

500

305

gramů

kcal

rozinky

150

426

gramů

kcal

tvaroh měkký

300

357

gramů

kcal

těsto lístkové

300

1200

gramů

kcal

vejce slepičí

1

88

kus

kcal

 

Recept

1. 

jablka strouhané 500 gramů

Jablka očistíme a nastrouháme.

Jablka očistíme a nastrouháme....

2. 

rozinky 150 gramů  tvaroh měkký 300 gramů

Rozinky na chvíli namočíme do vody, scedíme, přidáme tvaroh a vymícháme.

Rozinky na chvíli namočíme do vody, scedíme,...

3. 

těsto lístkové 300 gramů

Listové těsto rozválíme do tvaru obdélníku na pomoučeném vále. Těsto nesmí být rozválené na hrubo, ale ani ne moc tence. Na těsto natřeme tvaroh. Na horním okraji necháme těsto cca 3-4 cm nepokryté.

Listové těsto rozválíme do tvaru obdélníku...

4. 

cukr krystalový 150 gramů

Na tvaroh rovnoměrně rozložíme vyždímaná jablka a vše posypeme cukrem.

Na tvaroh rovnoměrně rozložíme vyždímaná...

5. 

vejce slepičí 1 kus

Těsto zavineme. Nepokrytý okraj natřeme rozšlehaným vajíčkem a zavinování dokončíme.

Těsto zavineme. Nepokrytý okraj natřeme...

6. 

Štrúdl přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Natřeme ho rozšlehaným vajíčkem a propícháme špejlí.

Štrúdl přendáme na plech vyložený papírem...

7. 

Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C cca 40 minut.

Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C cca 40...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit