Tvarohovo-jablkový štrúdl
Když vás přepadne neodolatelná chuť na sladké, po dobrém nedělním obědě, připravte si tento jednoduchý a rychlá štrúdl.
recept,fotorecept,jablka strouhané,tvaroh měkký,těsto lístkové,Štrúdly
Štrúdly
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 150 | gramů | |
jablka strouhané | 500 | gramů | |
rozinky | 150 | gramů | |
tvaroh měkký | 300 | gramů | |
těsto lístkové | 300 | gramů | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
2.
rozinky 150 gramů • tvaroh měkký 300 gramů
Rozinky na chvíli namočíme do vody, scedíme, přidáme tvaroh a vymícháme.
3.
těsto lístkové 300 gramů
Listové těsto rozválíme do tvaru obdélníku na pomoučeném vále. Těsto nesmí být rozválené na hrubo, ale ani ne moc tence. Na těsto natřeme tvaroh. Na horním okraji necháme těsto cca 3-4 cm nepokryté.
5.
vejce slepičí 1 kus
Těsto zavineme. Nepokrytý okraj natřeme rozšlehaným vajíčkem a zavinování dokončíme.
6.
Štrúdl přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Natřeme ho rozšlehaným vajíčkem a propícháme špejlí.
7.
Pečeme v rozehřáté troubě na 200 °C cca 40 minut.
Dobrou chuť!