Jablkový dort

Rychlý jablečný moučník s chutí podzimu.
recept,fotorecept,jablka strouhané,Dorty
Dorty
Ingredience
Ingredience
cukr moučkový | 120 466 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 20 73 | gramů kcal | |
jablka strouhané | 400 244 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 3 12 | čajové lžičky kcal | |
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 150 96 | mililitrů kcal | |
mouka hladká | 0 ?? | kcal | |
mouka polohrubá | 350 1246 | gramů kcal | |
máslo | 0 ?? | kcal | |
olej slunečnicový | 100 899 | mililitrů kcal | |
ořechy vlašské mleté | 100 674 | gramů kcal | |
rozinky | 3 128 | polévkové lžíce kcal | |
rum | 2 72 | polévkové lžíce kcal | |
skořice mletá | 1 38 | polévková lžíce kcal | |
vejce slepičí | 2 176 | kusy kcal |
Recept
1. Příprava těsta
vejce slepičí 2 kusy • jablka strouhané 400 gramů • cukr moučkový 120 gramů • olej slunečnicový 100 mililitrů • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 150 mililitrů • rum 2 polévkové lžíce
V míse smícháme vejce, cukr, olej, mléko, rum, oloupaná a nastrouhaná jablka. Vše dobře promícháme.

2.
ořechy vlašské mleté 100 gramů • rozinky 3 polévkové lžíce • skořice mletá 1 polévková lžíce • cukr vanilkový 20 gramů • kypřicí prášek do pečiva 3 čajové lžičky • mouka polohrubá 350 gramů
Do směsi přidáme mleté ořechy, rozinky, skořici, mouku, vanilkový cukr a prášek do pečiva.

3. Pečeme
Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Troubu vyhřejeme na 170 °C a pečeme cca 40 minut.

Dobrou chuť!