RECEPTY

Jemný tvarohový dort

Jemný tvarohový dort

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Jednoduchý, poměrně rychlý dort ve tvaru srdce se svěží chutí jemného tvarohu. Do dvou hodin od začátku přípravy je na slavnostním stole.

recept,fotorecept,tvaroh jemný měkký,kompotované ovoce,kompotová šťáva,Dorty,Valentýnské

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

1 h. 30 min.

Obtížnost

vysoká

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový

200

776

gramů

kcal

cukr vanilkový

1

19

čajová lžička

kcal

jedlá želatina

20

??

gramů

kcal

jedlá želatina

2

??

čajové lžičky

kcal

kakao - prášek

1

31

polévková lžíce

kcal

kompotované ovoce

150

??

gramů

kcal

kompotová šťáva

150

??

mililitrů

kcal

kypřicí prášek do pečiva

1

4

čajová lžička

kcal

mléko

200

96

mililitrů

kcal

mouka polohrubá

100

356

gramů

kcal

mouka polohrubá

0

??

kcal

máslo

0

??

kcal

tvaroh jemný měkký

500

595

gramů

kcal

vaječný bílek

4

68

kusy

kcal

vaječný žloutek

4

228

kusy

kcal

voda

4

133

polévkové lžíce

kcal

šlehačka

0

??

kcal

 

Recept

1. Korpus

vaječný žloutek 4 kusy  cukr moučkový 100 gramů  cukr vanilkový 1 čajová lžička

Zapneme troubu a předehřejeme ji. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem.

Zapneme troubu a předehřejeme ji. Žloutky...

2. 

vaječný bílek 4 kusy  kakao - prášek 1 polévková lžíce  voda 4 polévkové lžíce  mouka polohrubá 100 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. K žloutkům vmícháme kakao a vodu. Pak přimícháme mouku s kypřícím práškem ...

Z bílků vyšleháme tuhý sníh. K žloutkům...

3. 

... nakonec přimícháme sníh z bílků.

... nakonec přimícháme sníh z bílků....

4. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy.

Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané...

5. 

Pečeme na středním stupni v troubě po dobu 20 minut. Pak korpus necháme 10 minut ve formě vychladnout, vyklopíme ho a překrojíme na polovinu.

Pečeme na středním stupni v troubě po dobu 20...

6. Tvarohový krém

jedlá želatina 20 gramů  mléko 100 mililitrů

Během pečení korpusu si připravíme krém. Želatinu rozpustíme v mléce mírným zahřátím. Při zahřívání jako indikátor teploty použijeme malíček ruky vložený do roztoku - nesmí nás pálit.

Během pečení korpusu si připravíme krém....

7. 

tvaroh jemný měkký 500 gramů  mléko 100 mililitrů  cukr moučkový 100 gramů

Tvaroh utřeme s mlékem a cukrem. Pár lžic rozmíchaného tvarohu vložíme do rozpuštěné želatiny a rozmícháme. Následně želatinu s tvarohem vlijeme zpět k ostatnímu tvarohu a zamícháme. Nádivku uložíme na 20-30 minut do ledničky. Musí trochu, ale ne úplně ztuhnout. Občas ji promícháme.

Tvaroh utřeme s mlékem a cukrem. Pár lžic...

8. Dort poskládáme a ozdobíme

Krém navrstvíme na polovinu korpusu, opatrně rozetřeme ...

Krém navrstvíme na polovinu korpusu, opatrně...

9. 

... a přikryjeme druhou polovinou korpusu.

... a přikryjeme druhou polovinou korpusu....

10. 

kompotované ovoce 150 gramů  kompotová šťáva 150 mililitrů  jedlá želatina 2 čajové lžičky

Kompotované ovoce scedíme a poklademe ho na dort. V teplé kompotové šťávě rozpustíme želatinu a polijeme jí naskládané ovoce. Dort necháme v chladu 30 minut ztuhnout, nebo pokud nás čas netlačí i déle.

Kompotované ovoce scedíme a poklademe ho na...

11. 

šlehačka

Před podáváním ozdobíme šlehačkou.

Před podáváním ozdobíme šlehačkou....

12. 

Můžeme podávat ... opravdu mňam. :)

Můžeme podávat ... opravdu mňam. :)...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit