RECEPTY

Tvarohový dort s jahodovým želé

Tvarohový dort s jahodovým želé

... jen se tak po něm zapráší. :)

recept,fotorecept,jahodový kompot,jahodový kompot,dortové želé červené,dortové želé červené,tvaroh měkký,lekvár jahodová,Dorty

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Dorty  

 

Ingredience

Ingredience

citronová kůra2čajové lžičky
cukr krystalový40gramů
cukr moučkový200gramů
cukr vanilkový10gramů
dortové želé červené20gramů
jahodový kompot1230gramů
jedlá želatina25gramů
kakao - prášek1polévková lžíce
kypřicí prášek do pečiva1čajová lžička
kypřicí prášek do pečiva7gramů
lekvár jahodová-
mléko200mililitrů
mouka hladká150gramů
mouka polohrubá30gramů
máslo50gramů
ořechy vlašské mleté30gramů
smetana kyselá (14-18% tuku)500mililitrů
tvaroh měkký750gramů
vejce slepičí3kusy
čokoláda 85%50gramů
škrob kukuřičný30gramů

 

Recept

1. Jahodové želé

jahodový kompot 410 gramů  cukr krystalový 40 gramů  dortové želé červené 10 gramů

Formu na dort vyložíme potravinářskou fólií. Na fólii rozložíme rozpůlené jahody (185 g). Šťávu z jahodového kompotu (225 ml) rozmícháme s cukrem a dortovým želé, uvedeme do varu a odstavíme. Želé pomalu nalijeme na jahody a necháme v chladu ztuhnout.

2. 1. korpus

mouka hladká 150 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička  cukr moučkový 50 gramů  cukr vanilkový 10 gramů  citronová kůra 2 čajové lžičky  vejce slepičí 1 kus  máslo 50 gramů

Z mouky, kypřícího prášku, obou cukrů, strouhané citronové kůry, vajíčka a rozpuštěného másla umícháme těsto.

3. 

Na plech položíme papír na pečení, který jsme si vystřihli do tvaru dortové formy. Na papíře rozválíme těsto, položíme na něj kruh z dortové formy a těsto dotlačíme prsty k okraji. Propícháme vidličkou a 20 minut pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C.

4. 2. korpus

vejce slepičí 2 kusy  cukr moučkový 50 gramů  škrob kukuřičný 30 gramů  mouka polohrubá 30 gramů  kypřicí prášek do pečiva 7 gramů  ořechy vlašské mleté 30 gramů  kakao - prášek 1 polévková lžíce

Vajíčka utřeme s cukrem, škrobovou moučkou, moukou, kypřícím práškem, mletými ořechy a kakaem.

5. 

Těsto vlijeme do pečícím papírem vystlané dortové formy a při 180 °C ho 10 minut pečeme.

6. Tvarohovo-smetanová náplň

jedlá želatina 25 gramů  mléko 200 mililitrů

Želatinu rozpustíme v mléce mírným zahřátím. Při zahřívání nám je indikátorem teploty malíček ruky vložený do roztoku - nesmí nás pálit.

7. 

tvaroh měkký 750 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 500 mililitrů  cukr moučkový 100 gramů

Tvaroh utřeme se smetanou a cukrem, vmícháme rozpuštěnou želatinu.

8. Dort poskládáme

lekvár jahodová

Na první korpus natřeme marmeládu a položíme na něj druhý korpus.

9. 

jahodový kompot 820 gramů

Na druhý korpus rozložíme poloviny jahod (370 g). Na korpusy navlékneme kruh z dortové formy.

10. 

Na jahody rovnoměrně rozetřeme polovinu náplně.

11. 

Na náplň opatrně přeneseme (vyklopíme) ztuhlé jahodové želé. Zakryjeme druhou polovinou náplně a dort necháme nejméně 4 hodiny v chladu tuhnout. Pak nožem opatrně uvolníme náplň od formy a kruh stáhneme.

12. Zdobení

dortové želé červené 10 gramů

Šťávu z jahodového kompotu (225 ml) rozmícháme s dortovým želé, uvedeme do varu a odstavíme. Pomocí štětce nanášíme želatinu na boky dortu. Krátce zchladíme.

13. 

čokoláda 85% 50 gramů

Rozpustíme čokoládu a povrch dortu jemně dozdobíme.

14. ... mňááám...

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie