svetvemne.cz

Tvarohový dort s jahodovým želé

    

... jen se tak po něm zapráší. :)

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Jahodové želé

jahodový kompot 410 gramů  cukr krystalový 40 gramů  dortové želé červené 10 gramů

Formu na dort vyložíme potravinářskou fólií. Na fólii rozložíme rozpůlené jahody (185 g). Šťávu z jahodového kompotu (225 ml) rozmícháme s cukrem a dortovým želé, uvedeme do varu a odstavíme. Želé pomalu nalijeme na jahody a necháme v chladu ztuhnout.

Jahodové želé

2. 1. korpus

mouka hladká 150 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička  cukr práškový 50 gramů  cukr vanilkový 10 gramů  citronová kůra 2 čajové lžičky  vejce slepičí 1 kus  máslo 50 gramů

Z mouky, kypřícího prášku, obou cukrů, strouhané citronové kůry, vajíčka a rozpuštěného másla umícháme těsto.

1. korpus

3. 

Na plech položíme papír na pečení, který jsme si vystřihli do tvaru dortové formy. Na papíře rozválíme těsto, položíme na něj kruh z dortové formy a těsto dotlačíme prsty k okraji. Propícháme vidličkou a 20 minut pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C.

4. 2. korpus

vejce slepičí 2 kusy  cukr práškový 50 gramů  škrob kukuřičný 30 gramů  mouka polohrubá 30 gramů  kypřicí prášek do pečiva 7 gramů  ořechy vlašské mleté 30 gramů  kakao - prášek 1 polévková lžíce

Vajíčka utřeme s cukrem, škrobovou moučkou, moukou, kypřícím práškem, mletými ořechy a kakaem.

2. korpus

5. 

Těsto vlijeme do pečícím papírem vystlané dortové formy a při 180 °C ho 10 minut pečeme.

6. Tvarohovo-smetanová náplň

jedlá želatina 25 gramů  mléko 200 mililitrů

Želatinu rozpustíme v mléce mírným zahřátím. Při zahřívání nám je indikátorem teploty malíček ruky vložený do roztoku - nesmí nás pálit.

Tvarohovo-smetanová náplň

7. 

tvaroh měkký 750 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 500 mililitrů  cukr práškový 100 gramů

Tvaroh utřeme se smetanou a cukrem, vmícháme rozpuštěnou želatinu.

8. Dort poskládáme

lekvár jahodová

Na první korpus natřeme marmeládu a položíme na něj druhý korpus.

Dort poskládáme

9. 

jahodový kompot 820 gramů

Na druhý korpus rozložíme poloviny jahod (370 g). Na korpusy navlékneme kruh z dortové formy.

10. 

Na jahody rovnoměrně rozetřeme polovinu náplně.

11. 

Na náplň opatrně přeneseme (vyklopíme) ztuhlé jahodové želé. Zakryjeme druhou polovinou náplně a dort necháme nejméně 4 hodiny v chladu tuhnout. Pak nožem opatrně uvolníme náplň od formy a kruh stáhneme.

12. Zdobení

dortové želé červené 10 gramů

Šťávu z jahodového kompotu (225 ml) rozmícháme s dortovým želé, uvedeme do varu a odstavíme. Pomocí štětce nanášíme želatinu na boky dortu. Krátce zchladíme.

Zdobení

13. 

čokoláda 85% 50 gramů

Rozpustíme čokoládu a povrch dortu jemně dozdobíme.

14. ... mňááám...

... mňááám...

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit