RECEPTY

Tvarohový dort s jahodovým želé

Tvarohový dort s jahodovým želé

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

... jen se tak po něm zapráší. :)

recept,fotorecept,jahodový kompot,jahodový kompot,dortové želé červené,dortové želé červené,tvaroh měkký,lekvár jahodová,Dorty

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Dorty  

Ingredience

Ingredience

citronová kůra

2

8

čajové lžičky

kcal

cukr krystalový

40

161

gramů

kcal

cukr moučkový

200

776

gramů

kcal

cukr vanilkový

10

37

gramů

kcal

dortové želé červené

20

70

gramů

kcal

jahodový kompot

1230

911

gramů

kcal

jedlá želatina

25

89

gramů

kcal

kakao - prášek

1

31

polévková lžíce

kcal

kypřicí prášek do pečiva

1

4

čajová lžička

kcal

kypřicí prášek do pečiva

7

6

gramů

kcal

lekvár jahodová

0

??

kcal

mléko

200

96

mililitrů

kcal

mouka hladká

150

521

gramů

kcal

mouka polohrubá

30

107

gramů

kcal

máslo

50

367

gramů

kcal

ořechy vlašské mleté

30

203

gramů

kcal

smetana kyselá (14-18% tuku)

500

800

mililitrů

kcal

tvaroh měkký

750

893

gramů

kcal

vejce slepičí

3

264

kusy

kcal

čokoláda 85%

50

300

gramů

kcal

škrob kukuřičný

30

109

gramů

kcal

 

Recept

1. Jahodové želé

jahodový kompot 410 gramů  cukr krystalový 40 gramů  dortové želé červené 10 gramů

Formu na dort vyložíme potravinářskou fólií. Na fólii rozložíme rozpůlené jahody (185 g). Šťávu z jahodového kompotu (225 ml) rozmícháme s cukrem a dortovým želé, uvedeme do varu a odstavíme. Želé pomalu nalijeme na jahody a necháme v chladu ztuhnout.

Formu na dort vyložíme potravinářskou fólií....

2. 1. korpus

mouka hladká 150 gramů  kypřicí prášek do pečiva 1 čajová lžička  cukr moučkový 50 gramů  cukr vanilkový 10 gramů  citronová kůra 2 čajové lžičky  vejce slepičí 1 kus  máslo 50 gramů

Z mouky, kypřícího prášku, obou cukrů, strouhané citronové kůry, vajíčka a rozpuštěného másla umícháme těsto.

Z mouky, kypřícího prášku, obou cukrů,...

3. 

Na plech položíme papír na pečení, který jsme si vystřihli do tvaru dortové formy. Na papíře rozválíme těsto, položíme na něj kruh z dortové formy a těsto dotlačíme prsty k okraji. Propícháme vidličkou a 20 minut pečeme v rozehřáté troubě při 180 °C.

Na plech položíme papír na pečení, který...

4. 2. korpus

vejce slepičí 2 kusy  cukr moučkový 50 gramů  škrob kukuřičný 30 gramů  mouka polohrubá 30 gramů  kypřicí prášek do pečiva 7 gramů  ořechy vlašské mleté 30 gramů  kakao - prášek 1 polévková lžíce

Vajíčka utřeme s cukrem, škrobovou moučkou, moukou, kypřícím práškem, mletými ořechy a kakaem.

Vajíčka utřeme s cukrem, škrobovou moučkou,...

5. 

Těsto vlijeme do pečícím papírem vystlané dortové formy a při 180 °C ho 10 minut pečeme.

Těsto vlijeme do pečícím papírem vystlané...

6. Tvarohovo-smetanová náplň

jedlá želatina 25 gramů  mléko 200 mililitrů

Želatinu rozpustíme v mléce mírným zahřátím. Při zahřívání nám je indikátorem teploty malíček ruky vložený do roztoku - nesmí nás pálit.

Želatinu rozpustíme v mléce mírným...

7. 

tvaroh měkký 750 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 500 mililitrů  cukr moučkový 100 gramů

Tvaroh utřeme se smetanou a cukrem, vmícháme rozpuštěnou želatinu.

Tvaroh utřeme se smetanou a cukrem, vmícháme...

8. Dort poskládáme

lekvár jahodová

Na první korpus natřeme marmeládu a položíme na něj druhý korpus.

Na první korpus natřeme marmeládu a položíme...

9. 

jahodový kompot 820 gramů

Na druhý korpus rozložíme poloviny jahod (370 g). Na korpusy navlékneme kruh z dortové formy.

Na druhý korpus rozložíme poloviny jahod (370...

10. 

Na jahody rovnoměrně rozetřeme polovinu náplně.

Na jahody rovnoměrně rozetřeme polovinu...

11. 

Na náplň opatrně přeneseme (vyklopíme) ztuhlé jahodové želé. Zakryjeme druhou polovinou náplně a dort necháme nejméně 4 hodiny v chladu tuhnout. Pak nožem opatrně uvolníme náplň od formy a kruh stáhneme.

Na náplň opatrně přeneseme (vyklopíme)...

12. Zdobení

dortové želé červené 10 gramů

Šťávu z jahodového kompotu (225 ml) rozmícháme s dortovým želé, uvedeme do varu a odstavíme. Pomocí štětce nanášíme želatinu na boky dortu. Krátce zchladíme.

Šťávu z jahodového kompotu (225 ml)...

13. 

čokoláda 85% 50 gramů

Rozpustíme čokoládu a povrch dortu jemně dozdobíme.

Rozpustíme čokoládu a povrch dortu jemně...

14. ... mňááám...

...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit