RECEPTY

Kaštanovo-tvarohová šarlota

Kaštanovo-tvarohová šarlota

Dort plný chutí.

recept,fotorecept,kaštanové pyré,tvaroh jemný nízkotučný,Dorty

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Dorty  

 

Ingredience

Ingredience

cukr moučkový275gramů
cukr moučkový1čajová lžička
cukr vanilkový28gramů
jedlá želatina30gramů
kaštanové pyré400gramů
krupice160gramů
kypřicí prášek do pečiva12gramů
káva černá instantní1čajová lžička
mléko300mililitrů
máslo125gramů
ořechy vlašské100gramů
ořechy vlašské mleté30gramů
pudink vanilkový37gramů
smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
smetana kyselá (14-18% tuku)200mililitrů
tvaroh jemný nízkotučný250gramů
vaječný bílek4kusy
vaječný žloutek4kusy
voda200mililitrů
voda6polévkových lžic

 

Recept

1. Kaštanová nádivka

mléko 300 mililitrů  cukr vanilkový 8 gramů  pudink vanilkový 37 gramů  máslo 125 gramů  cukr moučkový 125 gramů  kaštanové pyré 400 gramů

Z mléka, vanilkového a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Máslo utřeme s cukrem, přidáme kaštanové pyré. Vmícháme pudink a nádivku odložíme do chladu.

2. Ořechovo-kávový korpus

káva černá instantní 1 čajová lžička  voda 6 polévkových lžic  vaječný bílek 4 kusy  cukr moučkový 1 čajová lžička  krupice 160 gramů  kypřicí prášek do pečiva 12 gramů  vaječný žloutek 4 kusy  cukr moučkový 120 gramů  ořechy vlašské 100 gramů

Kávu rozpustíme ve vodě. Z bílků a špetky moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kypřícím práškem. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme kávu, mleté ořechy. Postupně vmícháme mouku a sníh z bílků.

3. 

Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C 25 minut.

4. 

Upečený korpus přendáme na mokrou utěrku a svineme do tvaru rolády. Po vychladnutí rozvineme a přitom uvolníme papír na pečení. Korpus je křehký, pracujeme s ním opatrně.

5. 

Na korpus natřeme kaštanovou nádivku a opět zavineme. V chladu necháme ztuhnout.

6. Tvarohovo- smetanová nádivka

tvaroh jemný nízkotučný 250 gramů  cukr vanilkový 20 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů

Tvaroh rozmícháme se smetanou a cukrem.

7. 

jedlá želatina 30 gramů  voda 200 mililitrů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  cukr moučkový 30 gramů

Želatinu rozpustíme ve vodě mírným zahřátím. Při zahřívání nám je indikátorem teploty malíček ruky vložený do roztoku - nesmí nás pálit. Ze smetany na šlehání a cukru vyšleháme šlehačku.

8. 

Pár lžic rozmíchaného tvarohu vložíme do rozpuštěné želatiny a rozmícháme. Následně želatinu s tvarohem vlijeme zpět k ostatnímu tvarohu a zamícháme. Nakonec vmícháme šlehačku. Na pár minut, než si nakrájíme korpus na rovnoměrné plátky, vložíme tvarohovo-smetanovou nádivku do ledničky.

9. Dort poskládáme

Hlubší mísu (průměr 28 cm, hloubka 15 cm) vyložíme potravinářskou fólií. Na dno a celý obvod ukládáme nakrájenou roládu.

10. 

Do misky z rolád naložíme tvarohovou nádivku. Na nádivku rozložíme zbytek roládových plátů a odřezky z okrajů, které převyšují nádivku. Zlehka přimáčkeme.

11. 

ořechy vlašské mleté 30 gramů

Celý poskládaný dort posypeme mletými ořechy a překryjeme přečnívající fólií. Necháme v chladu ztuhnout nejméně 4 hodiny.

12. 

Před podáváním odkryjeme fólii. Na dort položíme dortový podnos. Dort obrátíme a vyklopíme. Odstraníme zbylou fólii. Dort podle fantazie a příležitosti vyzdobíme.

13. 

Mňááááámmmm ..........

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie