svetvemne.cz

Kaštanovo-tvarohová šarlota

    

Dort plný chutí.

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

vysoká

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Kaštanová nádivka

mléko 300 mililitrů  cukr vanilkový 8 gramů  pudink vanilkový 37 gramů  máslo 125 gramů  cukr moučkový 125 gramů  kaštanové pyré 400 gramů

Z mléka, vanilkového a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Máslo utřeme s cukrem, přidáme kaštanové pyré. Vmícháme pudink a nádivku odložíme do chladu.

Kaštanová nádivka

2. Ořechovo-kávový korpus

káva černá instantní 1 čajová lžička  voda 6 polévkových lžic  vaječný bílek 4 kusy  cukr moučkový 1 čajová lžička  krupice 160 gramů  kypřicí prášek do pečiva 12 gramů  vaječný žloutek 4 kusy  cukr moučkový 120 gramů  ořechy vlašské 100 gramů

Kávu rozpustíme ve vodě. Z bílků a špetky moučkového cukru vyšleháme tuhý sníh. Mouku smícháme s kypřícím práškem. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme kávu, mleté ořechy. Postupně vmícháme mouku a sníh z bílků.

Ořechovo-kávový korpus

3. 

Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C 25 minut.

4. 

Upečený korpus přendáme na mokrou utěrku a svineme do tvaru rolády. Po vychladnutí rozvineme a přitom uvolníme papír na pečení. Korpus je křehký, pracujeme s ním opatrně.

5. 

Na korpus natřeme kaštanovou nádivku a opět zavineme. V chladu necháme ztuhnout.

6. Tvarohovo- smetanová nádivka

tvaroh jemný nízkotučný 250 gramů  cukr vanilkový 20 gramů  smetana kyselá (14-18% tuku) 200 mililitrů

Tvaroh rozmícháme se smetanou a cukrem.

Tvarohovo- smetanová nádivka

7. 

jedlá želatina 30 gramů  voda 200 mililitrů  smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 mililitrů  cukr moučkový 30 gramů

Želatinu rozpustíme ve vodě mírným zahřátím. Při zahřívání nám je indikátorem teploty malíček ruky vložený do roztoku - nesmí nás pálit. Ze smetany na šlehání a cukru vyšleháme šlehačku.

8. 

Pár lžic rozmíchaného tvarohu vložíme do rozpuštěné želatiny a rozmícháme. Následně želatinu s tvarohem vlijeme zpět k ostatnímu tvarohu a zamícháme. Nakonec vmícháme šlehačku. Na pár minut, než si nakrájíme korpus na rovnoměrné plátky, vložíme tvarohovo-smetanovou nádivku do ledničky.

9. Dort poskládáme

Hlubší mísu (průměr 28 cm, hloubka 15 cm) vyložíme potravinářskou fólií. Na dno a celý obvod ukládáme nakrájenou roládu.

Dort poskládáme

10. 

Do misky z rolád naložíme tvarohovou nádivku. Na nádivku rozložíme zbytek roládových plátů a odřezky z okrajů, které převyšují nádivku. Zlehka přimáčkeme.

11. 

ořechy vlašské mleté 30 gramů

Celý poskládaný dort posypeme mletými ořechy a překryjeme přečnívající fólií. Necháme v chladu ztuhnout nejméně 4 hodiny.

12. 

Před podáváním odkryjeme fólii. Na dort položíme dortový podnos. Dort obrátíme a vyklopíme. Odstraníme zbylou fólii. Dort podle fantazie a příležitosti vyzdobíme.

13. 

Mňááááámmmm ..........

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit