RECEPTY

Valentýnský vanilkovo-jahodový dort

Valentýnský vanilkovo-jahodový dort

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Překvapte svého miláčka na Valentýna jednoduchým a skvělým vanilkovo-jahodovým dortíkem. Zvládne jej udělat i začátečník. :)

recept,fotorecept,jahodový kompot,mléko,pudink vanilkový,Dorty,Valentýnské

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

8

483

polévkových lžic

kcal

cukr moučkový

7

272

polévkových lžic

kcal

cukr moučkový

100

388

gramů

kcal

cukr vanilkový

2

145

kusy

kcal

jahodový kompot

200

148

gramů

kcal

kypřicí prášek do pečiva

2

8

čajové lžičky

kcal

lekvár jahodová

100

197

gramů

kcal

mléko

350

169

mililitrů

kcal

mléko sušené

100

360

gramů

kcal

mouka polohrubá

10

534

polévkových lžic

kcal

máslo

200

1468

gramů

kcal

olej slunečnicový

1

135

polévková lžíce

kcal

poleva cukrářská čokoládová

0

??

kcal

pudink vanilkový

40

142

gramů

kcal

tuk ztužený - margarín

100

864

gramů

kcal

vejce slepičí

6

528

kcal

voda

9

0

polévkových lžic

kcal

 

Recept

1. Příprava korpusu

vejce slepičí 6 ks  cukr krystalový 8 polévkových lžic  cukr vanilkový 1 kus  olej slunečnicový 1 polévková lžíce  voda 9 polévkových lžic  mouka polohrubá 10 polévkových lžic  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky

Oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům přidáme cukr a utřeme do pěny. Postupně přidáme olej a vodu. Přimícháme ušlehaný sníh z bílků, mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům...

2. 

Těsto vylijeme do kulaté dortové formy vystlané pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 °C asi 15-20 minut.

Těsto vylijeme do kulaté dortové formy...

3. 

Vychladlý korpus překrojíme podélně na dvě poloviny.

Vychladlý korpus překrojíme podélně na dvě...

4. 

lekvár jahodová 100 gramů  jahodový kompot 200 gramů

Natřeme ho jahodovou marmeládou a rozložíme na něj pokrájené jahody.

Natřeme ho jahodovou marmeládou a rozložíme na...

5. Příprava krému

mléko 350 mililitrů  pudink vanilkový 40 gramů  cukr vanilkový 1 kus  máslo 200 gramů  cukr moučkový 7 polévkových lžic

V troše studeného mléka rozmícháme pudink "Zlatý klas" s cukrem, vylijeme do zbylého vroucího mléka a uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout. Postupně zašleháme změklé máslo. Vyšleháme hladký krém.

V troše studeného mléka rozmícháme pudink...

6. Plnění

Na korpus potřený marmeládou s jahodami natřeme krém a zarovnáme. Přikryjeme druhou polovinou korpusu.

Na korpus potřený marmeládou s jahodami...

7. 

Dort potřeme zbylým krémem a uhladíme povrch i boky.

Dort potřeme zbylým krémem a uhladíme povrch i...

8. Příprava bílé hmoty

tuk ztužený - margarín 100 gramů  cukr moučkový 100 gramů  mléko sušené 100 gramů

Ztužený tuk, cukr a sušené mléko spolu smícháme. Na pocukrovaném mikrotenovém sáčku rozválíme přibližně na velikost dortu a pomocí válečku přeneseme na dort. Kraje odřízneme.

Ztužený tuk, cukr a sušené mléko spolu...

9. Dozdobení

poleva cukrářská čokoládová

Z odřezků můžeme vykrojit srdíčka, která položíme na dort. Podle vkusu dozdobíme čokoládovou polevou.

Z odřezků můžeme vykrojit srdíčka, která...

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit