svetvemne.cz

Valentýnský vanilkovo-jahodový dort

     

Překvapte svého miláčka na Valentýna jednoduchým a skvělým vanilkovo-jahodovým dortíkem. Zvládne jej udělat i začátečník. :)

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

60 min.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 
Cukr krystalový8polévkových lžic
Cukr práškový7polévkových lžic
Cukr práškový100gramů
Cukr vanilkový2kusy
Jahodový kompot200gramů
Kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
Lekvár jahodová100gramů
Mléko350mililitrů
Mléko sušené100gramů
Mouka polohrubá10polévkových lžic
Máslo200gramů
Olej slunečnicový1polévková lžíce
Poleva cukrářská čokoládová
Pudink vanilkový40gramů
Tuk ztužený - margarín100gramů
Vejce slepičí6ks
Voda9polévkových lžic

1. Příprava korpusu

vejce slepičí 6 ks  cukr krystalový 8 PL  cukr vanilkový 1 ks  olej slunečnicový 1 PL  voda 9 PL  mouka polohrubá 10 PL  kypřicí prášek do pečiva 2 ČL

Oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům přidáme cukr a utřeme do pěny. Postupně přidáme olej a vodu. Přimícháme ušlehaný sníh z bílků, mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Příprava korpusu

2. 

Těsto vylijeme do kulaté dortové formy vystlané pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 °C asi 15-20 minut.

3. 

Vychladlý korpus překrojíme podélně na dvě poloviny.

4. 

lekvár jahodová 100 g  jahodový kompot 200 g

Natřeme ho jahodovou marmeládou a rozložíme na něj pokrájené jahody.

5. Příprava krému

mléko 350 ml  pudink vanilkový 40 g  cukr vanilkový 1 ks  máslo 200 g  cukr práškový 7 PL

V troše studeného mléka rozmícháme pudink "Zlatý klas" s cukrem, vylijeme do zbylého vroucího mléka a uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout. Postupně zašleháme změklé máslo. Vyšleháme hladký krém.

Příprava krému

6. Plnění

Na korpus potřený marmeládou s jahodami natřeme krém a zarovnáme. Přikryjeme druhou polovinou korpusu.

Plnění

7. 

Dort potřeme zbylým krémem a uhladíme povrch i boky.

8. Příprava bílé hmoty

tuk ztužený - margarín 100 g  cukr práškový 100 g  mléko sušené 100 g

Ztužený tuk, cukr a sušené mléko spolu smícháme. Na pocukrovaném mikrotenovém sáčku rozválíme přibližně na velikost dortu a pomocí válečku přeneseme na dort. Kraje odřízneme.

Příprava bílé hmoty

9. Dozdobení

poleva cukrářská čokoládová

Z odřezků můžeme vykrojit srdíčka, která položíme na dort. Podle vkusu dozdobíme čokoládovou polevou.

Dozdobení

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit