Ořechové srdce

Nejen Valentýnský dort plný ořechů.
recept,fotorecept,ořechy vlašské mleté,ořechy vlašské mleté,ořechy vlašské mleté,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Dorty,Valentýnské
Dorty
Ingredience
Ingredience
| cukr krystalový | 20 81 | gramů kcal | |
| cukr moučkový | 180 699 | gramů kcal | |
| kypřicí prášek do pečiva | 1.5 6 | čajové lžičky kcal | |
| mléko | 300 144 | mililitrů kcal | |
| mouka polohrubá | 100 356 | gramů kcal | |
| mouka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
| máslo | 0 ?? | kcal | |
| máslo | 180 1322 | gramů kcal | |
| ořechy vlašské mleté | 180 1214 | gramů kcal | |
| rozinky v čokoládě | 0 ?? | kcal | |
| rum | 25 60 | mililitrů kcal | |
| smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 200 622 | mililitrů kcal | |
| vaječný bílek | 6 101 | kcal | |
| vaječný žloutek | 6 342 | kcal | |
| voda | 20 0 | mililitrů kcal | |
| ztužovač šlehačky | 7 25 | gramů kcal | |
| čokoláda | 25 129 | gramů kcal | |
| čokoláda | 0 ?? | kcal | |
| škrob kukuřičný | 40 145 | gramů kcal |
Recept
1.
vaječný žloutek 6 ks • cukr moučkový 100 gramů • voda 20 mililitrů • ořechy vlašské mleté 50 gramů
Žloutky utřeme s cukrem a vodou. Vmícháme ořechy.

2.
mouka polohrubá 100 gramů • kypřicí prášek do pečiva 1.5 čajové lžičky • vaječný bílek 6 ks
Mouku smícháme s kypřícím práškem, z bílků ušleháme tuhý sníh.

3.
Mouku a sníh z bílků střídavě přimícháme ke žloutkům.


5.
Pečeme 25 min. při teplotě 180 °C.

6.
mléko 300 mililitrů • cukr krystalový 20 gramů • škrob kukuřičný 40 gramů
Z mléka, cukru a kukuřičného škrobu uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout.





11.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 200 mililitrů • ztužovač šlehačky 7 gramů
Nakonec do krému zamícháme ušlehanou smetanu se ztužovačem.

12.
Upečený korpus příčně překrojíme na polovinu. Vrchní část odebereme a na spodní natřeme asi 2/3 krému. Na krém položíme vrchní část.

13.
Celé srdce potřeme zbylým krémem (i po bocích).


15.
Rozpustíme čokoládu a dort ozdobíme. Do čokolády v hrnku můžeme vmíchat rozinky v čokoládě a také je použít na ozdobení.

Dobrou chuť!























