Sacher dort

Přestože vůbec není jednoduché přiblížit se k originálnímu Sacher dortu, tento dort je k nerozeznání od pravého.
recept,fotorecept,čokoláda 85%,povidla meruňková,Dorty
Dorty
Kategorie
Dorty ›Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 110 443 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 110 427 | gramů kcal | |
cukr vanilkový | 20 73 | gramů kcal | |
mouka hladká | 140 486 | gramů kcal | |
máslo | 140 1028 | gramů kcal | |
poleva cukrářská čokoládová | 0 ?? | kcal | |
povidla meruňková | 200 390 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 6 528 | kcal | |
čokoláda 85% | 130 780 | gramů kcal |
Recept
1.
vejce slepičí 6 ks • cukr moučkový 110 gramů • máslo 140 gramů • cukr vanilkový 20 gramů
V misce utřeme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme žloutky. Vše spolu promícháme.


3. Příprava těsta
Trošku vychlazenou čokoládu vlijeme do máslovo-žloutkové směsi.

4. Pečení korpusu
cukr krystalový 110 gramů • mouka hladká 140 gramů
Přidáme mouku a z bílků ušlehaný sníh s cukrem. Tuto směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané kulaté formy. Pečeme na 180 °C cca 20 minut.

5.
povidla meruňková 200 gramů
V menším hrnci krátce zahřejeme meruňkovou marmeládu. Upečený a vychlazený korpus podélně překrojíme. Obě části i boky dortu potřeme marmeládou.

6.
Vychlazený dort potřeme čokoládovou polevou a necháme v lednici 2 hodiny chladit.

Dobrou chuť!