svetvemne.cz

Sacher dort

Sacher dort

    

Přestože vůbec není jednoduché přiblížit se k originálnímu Sacher dortu, tento dort je k nerozeznání od pravého.

Ukuchtil

Počet porcí

15

Čas přípravy

Obtížnost

střední

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

vejce slepičí 6 ks  cukr moučkový 110 gramů  máslo 140 gramů  cukr vanilkový 20 gramů

V misce utřeme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme žloutky. Vše spolu promícháme.

2. 

čokoláda 85% 130 gramů

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.

3. Příprava těsta

Trošku vychlazenou čokoládu vlijeme do máslovo-žloutkové směsi.

Příprava těsta

4. Pečení korpusu

cukr krystalový 110 gramů  mouka hladká 140 gramů

Přidáme mouku a z bílků ušlehaný sníh s cukrem. Tuto směs vlijeme do vymazané a moukou vysypané kulaté formy. Pečeme na 180 °C cca 20 minut.

Pečení korpusu

5. 

povidla meruňková 200 gramů

V menším hrnci krátce zahřejeme meruňkovou marmeládu. Upečený a vychlazený korpus podélně překrojíme. Obě části i boky dortu potřeme marmeládou.

6. 

poleva cukrářská čokoládová

Vychlazený dort potřeme čokoládovou polevou a necháme v lednici 2 hodiny chladit.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit