svetvemne.cz

Dort Pavlova

     

Jednoduchý recept na výborný dort s pěnovým základem, nazvaný podle ruské baletní tanečnice Anny Pavlovové. Má křupavý povrch a uvnitř je jemný a lehký.

Ukuchtil

Počet porcí

10

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

 

Kategorie:    

 

 
 
Borůvky100gramů
Cukr krystalový210gramů
Cukr práškový½polévkové lžíce
Cukr vanilkový40gramů
Jahody100gramů
Ocet jablečný1polévková lžíce
Smetana ke šlehání (30-33% tuku)250mililitrů
Vaječný bílek4kusy
Ztužovač šlehačky 1kus
Škrob kukuřičný1polévková lžíce

1. 

vaječný bílek 4 ks

Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

2. 

cukr krystalový 210 g  cukr vanilkový 40 g  ocet jablečný 1 PL  škrob kukuřičný 1 PL

Do sněhu přišleháme cukr, ocet a následně kukuřičný škrob.

3. 

Krém rozetřeme na pečící papír do kruhu, tak aby byly okraje vyšší než středová část.

4. 

Pečeme při 100 °C přibližně hodinu a 30 minut. Troubu neotevřeme, ale necháme korpus vychladnout spolu s troubou (cca 2 hodiny).

5. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 250 ml  ztužovač šlehačky  1 ks  cukr práškový ½ PL

Vyšleháme silnou šlehačku se ztužovačem a trochou cukru.

6. 

borůvky 100 g  jahody 100 g

Na korpus rozetřeme šlehačku a na vrch naskládáme borůvky a nadrobno nakrájené jahody.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit