Jahodový sypaný koláč

Osvěžující šťavnatý sypaný koláč s tvarohem a jahodami.
recept,fotorecept,tvaroh jemný 20% tuku,jahody,Koláče
Koláče
Ukuchtil
Počet porcí
16
Hmotnost porce
174 g
Energie porce
305 kcal
Čas přípravy
60 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 2 121 | polévkové lžíce kcal | |
cukr moučkový | 160 621 | gramů kcal | |
jahody | 500 215 | gramů kcal | |
krupice | 400 1396 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 8 6 | gramů kcal | |
mléko | 500 240 | mililitrů kcal | |
máslo | 70 514 | gramů kcal | |
ořechy vlašské mleté | 70 472 | gramů kcal | |
rozinky | 70 199 | gramů kcal | |
tvaroh jemný 20% tuku | 750 735 | gramů kcal | |
vejce slepičí | 4 352 | kusy kcal |
Recept
1. Příprava sypké směsi
krupice 400 gramů • cukr moučkový 160 gramů • kypřicí prášek do pečiva 8 gramů
V míse smícháme mouku s cukrem a práškem do pečiva. Dvě třetiny této sypké směsi rovnoměrně rozložíme na plech vyložený papírem na pečení.

2. Příprava mokré směsi
vejce slepičí 4 kusy • mléko 500 mililitrů • tvaroh jemný 20% tuku 750 gramů • cukr krystalový 2 polévkové lžíce • rozinky 70 gramů
Mokrou směs připravíme smícháním vajec s tvarohem, mlékem a cukrem. Do směsi přidáme rozinky.

3.
Mokrou směs nalijeme opatrně na plech se sypkým základem.

4.
jahody 500 gramů • ořechy vlašské mleté 70 gramů
Poklademe kousky jahod a zasypeme sekanými ořechy.

5.
máslo 70 gramů
Nakonec celý koláč opatrně posypeme zbylou třetinou sypké směsi. Navrch koláče rozmístíme plátky másla.

6.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 50 minut. Koláč na plechu necháme vychladnout a nakrájíme.

Dobrou chuť!