svetvemne.cz

Dunajské řezy

Dunajské řezy

    

Oblíbený recept na višňové dunajské řezy s krémem a čokoládovou polevou.

Ukuchtil

Počet porcí

30

Čas přípravy

40 min.

Obtížnost

střední

 

 

1. Příprava těsta

máslo 200 gramů  cukr moučkový 200 gramů

Máslo utřeme s cukrem.

Příprava těsta

2. 

vejce slepičí 4 kusy  rum 1 polévková lžíce

Postupně přimícháme vejce, ručním mixérem rozšleháme. Přidáme rum.

3. 

mouka polohrubá 300 gramů  kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky

Do máslové směsi přisypeme mouku s práškem do pečiva.

4. 

máslo

Mícháním vznikne těsto, ze kterého polovinu natřeme na plech vymazaný máslem.

5. 

kakao - prášek 50 gramů  rum 1 polévková lžíce

Do zbývající poloviny vmícháme kakao a rum. Těsto natřeme na první vrstvu.

6. 

višně 500 gramů

Do těsta vtlačíme rozpůlené višně bez pecek. Pečeme 30 minut na 180 °C.

7. Příprava krému

pudink vanilkový 40 gramů  mléko 500 mililitrů  cukr krystalový 30 gramů  máslo 100 gramů

Z prášku, cukru a mléka uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, přimícháme máslo a pomalu natřeme na vychlazené těsto s višněmi.

Příprava krému

8. Poleva

poleva cukrářská čokoládová 100 gramů

Koláč odložíme na 30 minut do lednice, nakonec ho polijeme čokoládovou polevou.

Poleva

Dobrou chuť!

cukr krystalový30gramů
cukr moučkový200gramů
kakao - prášek50gramů
kypřicí prášek do pečiva2čajové lžičky
mléko500mililitrů
mouka polohrubá300gramů
máslo300gramů
poleva cukrářská čokoládová100gramů
pudink vanilkový40gramů
rum2polévkové lžíce
vejce slepičí4kusy
višně500gramů

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit