Dunajské řezy

Oblíbený recept na višňové dunajské řezy s krémem a čokoládovou polevou.
recept,fotorecept,višně,Koláče,Sezónní recepty
Koláče
Ukuchtil
Počet porcí
30
Hmotnost porce
76 g
Energie porce
199 kcal
Čas přípravy
40 min.
Obtížnost
střední
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 30 121 | gramů kcal | |
cukr moučkový | 200 776 | gramů kcal | |
kakao - prášek | 50 153 | gramů kcal | |
kypřicí prášek do pečiva | 2 8 | čajové lžičky kcal | |
mléko | 500 240 | mililitrů kcal | |
mouka polohrubá | 300 1068 | gramů kcal | |
máslo | 300 2202 | gramů kcal | |
poleva cukrářská čokoládová | 100 587 | gramů kcal | |
pudink vanilkový | 40 142 | gramů kcal | |
rum | 2 72 | polévkové lžíce kcal | |
vejce slepičí | 4 352 | kusy kcal | |
višně | 500 250 | gramů kcal |
Recept

2.
vejce slepičí 4 kusy • rum 1 polévková lžíce
Postupně přimícháme vejce, ručním mixérem rozšleháme. Přidáme rum.

3.
mouka polohrubá 300 gramů • kypřicí prášek do pečiva 2 čajové lžičky
Do máslové směsi přisypeme mouku s práškem do pečiva.


5.
kakao - prášek 50 gramů • rum 1 polévková lžíce
Do zbývající poloviny vmícháme kakao a rum. Těsto natřeme na první vrstvu.


7. Příprava krému
pudink vanilkový 40 gramů • mléko 500 mililitrů • cukr krystalový 30 gramů • máslo 100 gramů
Z prášku, cukru a mléka uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, přimícháme máslo a pomalu natřeme na vychlazené těsto s višněmi.

8. Poleva
poleva cukrářská čokoládová 100 gramů
Koláč odložíme na 30 minut do lednice, nakonec ho polijeme čokoládovou polevou.

Dobrou chuť!