Krtkův kaštanový dort
![Krtkův kaštanový dort](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000954/img_cs_4x3/krtkuv-kastanovy-dort_00180.jpg)
Vynikající dort s křupavým mandlovým korpusem, plný šlehačky s kousky čokolády.
recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),čokoláda,kaštanové pyré,Dorty
Dorty
Kategorie
Dorty
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 60 | gramů | |
cukrářské zdobení - čokoládové | - | ||
jedlá želatina | 10 | gramů | |
kakao - prášek | 2 | polévkové lžíce | |
kaštanové pyré | 500 | gramů | |
mandle | 100 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | - | ||
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 400 | mililitrů | |
vaječný bílek | 3 | kusy | |
vaječný žloutek | 3 | kusy | |
voda | 100 | mililitrů | |
čokoláda | 100 | gramů |
Recept
1.
vaječný žloutek 3 kusy • cukr krystalový 60 gramů • kakao - prášek 2 polévkové lžíce
Žloutky s cukrem utřeme a vmícháme kakao.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/vymiesame%20cukor%20s%20vajcami%20a%20kakaom.jpg)
2.
mandle 100 gramů
Mandle nasekáme v elektrickém sekáčku nadrobno, přidáme je do těsta a promícháme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/pridame%20orechy.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/vyslahany%20sneh.jpg)
4.
Těsto vylijeme do vymazané, moukou vysypané dortové formy o průměru 22 cm.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/cesto%20vylejeme.jpg)
5.
Pečeme při teplotě 200 °C asi 15 minut.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/upeceny%20korpus.jpg)
6. Šlehačková náplň
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 400 mililitrů • jedlá želatina 10 gramů • voda 100 mililitrů
Šlehačku dotuha vyšleháme. V hrnku rozpustíme ve vodě želatinu a mírně ji zahřejeme. Lžíci šlehačky vložíme do hrnku se želatinou, zamícháme a obsah hrnku vylijeme do šlehačky. Rovnoměrně rozmícháme.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/pripava%20zelatinovej%20slahacky.jpg)
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/slahacka%20s%20cokoladou.jpg)
8. Dort poskládáme
kaštanové pyré 500 gramů
Plastovou misku s průměrem 22 cm a výškou asi 9 cm vyložíme potravinářskou fólií. Do misky rovnoměrně rozmačkáme rozmrazené kaštanové pyré tak, abychom celou misku pokryli zevnitř.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/vyložime%20s%20gastanovym%20pyre.jpg)
9.
Kaštanovou misku naplníme šlehačkovou náplní.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/naplnime%20slahackou.jpg)
10.
Navrch položíme upečený korpus. Přečnívající pyré na okrajích jemně zatlačíme po obvodu korpusu. Dort uložíme do lednice na nejméně 4 hodiny, nejlépe na noc.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/na%20vrch%20polozime%20korpus.jpg)
11.
Na misku s dortem položíme talíř, obrátíme a odstraníme fólii.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/IMG_5016w.jpg)
12.
cukrářské zdobení - čokoládové
Ozdobíme čokoládovými cukrárenskými ozdobami. Jemně je rukama vtlačíme do kaštanového pyré.
![](https://www.svetvemne.cz/_site_media/com_photogallery/recipe/00000954/small/IMG_5017w.jpg)
Dobrou chuť!