RECEPTY

Krtkův kaštanový dort

Krtkův kaštanový dort

Vynikající dort s křupavým mandlovým korpusem, plný šlehačky s kousky čokolády.

recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),čokoláda,kaštanové pyré,Dorty

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

Obtížnost

vysoká

Kategorie

Dorty  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový60gramů
cukrářské zdobení - čokoládové-
jedlá želatina10gramů
kakao - prášek2polévkové lžíce
kaštanové pyré500gramů
mandle100gramů
mouka polohrubá-
máslo-
smetana ke šlehání (30-33% tuku)400mililitrů
vaječný bílek3kusy
vaječný žloutek3kusy
voda100mililitrů
čokoláda100gramů

 

Recept

1. 

vaječný žloutek 3 kusy  cukr krystalový 60 gramů  kakao - prášek 2 polévkové lžíce

Žloutky s cukrem utřeme a vmícháme kakao.

2. 

mandle 100 gramů

Mandle nasekáme v elektrickém sekáčku nadrobno, přidáme je do těsta a promícháme.

3. 

vaječný bílek 3 kusy

Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho zamícháme do těsta.

4. 

máslo  mouka polohrubá

Těsto vylijeme do vymazané, moukou vysypané dortové formy o průměru 22 cm.

5. 

Pečeme při teplotě 200 °C asi 15 minut.

6. Šlehačková náplň

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 400 mililitrů  jedlá želatina 10 gramů  voda 100 mililitrů

Šlehačku dotuha vyšleháme. V hrnku rozpustíme ve vodě želatinu a mírně ji zahřejeme. Lžíci šlehačky vložíme do hrnku se želatinou, zamícháme a obsah hrnku vylijeme do šlehačky. Rovnoměrně rozmícháme.

7. 

čokoláda 100 gramů

Čokoládu nasekáme nadrobno a vmícháme ji do šlehačky.

8. Dort poskládáme

kaštanové pyré 500 gramů

Plastovou misku s průměrem 22 cm a výškou asi 9 cm vyložíme potravinářskou fólií. Do misky rovnoměrně rozmačkáme rozmrazené kaštanové pyré tak, abychom celou misku pokryli zevnitř.

9. 

Kaštanovou misku naplníme šlehačkovou náplní.

10. 

Navrch položíme upečený korpus. Přečnívající pyré na okrajích jemně zatlačíme po obvodu korpusu. Dort uložíme do lednice na nejméně 4 hodiny, nejlépe na noc.

11. 

Na misku s dortem položíme talíř, obrátíme a odstraníme fólii.

12. 

cukrářské zdobení - čokoládové

Ozdobíme čokoládovými cukrárenskými ozdobami. Jemně je rukama vtlačíme do kaštanového pyré.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie