RECEPTY

Šlehačkový dort s tvarohovými kuličkami

Šlehačkový dort s tvarohovými kuličkami

Efektní, černobílý dort s jednoduchou přípravou.

recept,fotorecept,tvaroh jemný hrudkový,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Dorty,Zákusky

Dorty

Ukuchtil

Počet porcí

12

Čas přípravy

1 h. 20 min.

Obtížnost

střední

Kategorie

Dorty  Zákusky  

 

Ingredience

Ingredience

cukr krupice130gramů
džem višňový2polévkové lžíce
kakao - prášek1polévková lžíce
kokos strouhaný30gramů
kypřicí prášek do pečiva½balení
mouka polohrubá-
mouka polohrubá100gramů
máslo-
smetana ke šlehání (30-33% tuku)500mililitrů
tvaroh jemný hrudkový250gramů
vejce slepičí5
ztužovač šlehačky 2balení
čokoláda50gramů
čokoláda-
škrob kukuřičný20gramů

 

Recept

1. 

tvaroh jemný hrudkový 250 gramů  vejce slepičí 1 kus  kokos strouhaný 30 gramů  cukr krupice 40 gramů  škrob kukuřičný 20 gramů

Uvedené ingredience vložíme do hluboké mísy.

2. 

Vypracujeme směs z níž vytvoříme kuličky.

3. 

máslo  mouka polohrubá

Kuličky poklademe do máslem vymazané a vysypané formy. Vložíme na 30 minut do mrazničky.

4. 

vejce slepičí 4 kusy  cukr krupice 90 gramů

Vaječné žloutky utřeme s cukrem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

5. 

kakao - prášek 1 polévková lžíce  čokoláda 50 gramů

Do žloutků vmícháme kakao a rozpuštěnou, vychlazenou čokoládu.

6. 

mouka polohrubá 100 gramů  kypřicí prášek do pečiva ½ balení

Mouku smícháme s kypřicím práškem, ...

7. 

... přidáme a zamícháme do těsta. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

8. 

Těsto nalijeme na tuhé tvarohové kuličky.

9. 

Pečeme 35 min. při teplotě 180 °C.

10. 

džem višňový 2 polévkové lžíce

Ještě teplý korpus potřeme džemem a necháme vychladnout.

11. 

čokoláda

Čokoládu rozpustíme a tence rozetřeme na pečicí papír. Necháme ztuhnout v chladu.

12. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů  ztužovač šlehačky  2 balení

Ze smetany na šlehání ušleháme tuhou šlehačku.

13. 

Šlehačku navrstvíme na korpus a zarovnáme.

14. 

Do šlehačky zapícháme nalámanou čokoládu. Uložíme do chladničky na 4 hodiny, aby šlehačka pevně ztuhla.

15. 

Nakrájíme na porce a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit  • Aktualizovat předvolby souborů cookie