svetvemne.cz

Kapusta na smetaně

    

Základní recept na kapustu na smetaně. Podle vlastních preferencí si jej můžete vylepšit přidáním česneku, smažené cibulky, nebo posypat slunečnicovými či sezamovými semínky.

Ukuchtil

Počet porcí

2

Čas přípravy

35 min.

Obtížnost

nízká

 

 

 
 
kapusta400gramů
muškátový ořech mletý¼čajové lžičky
pepř černý mletý¼čajové lžičky
smetana ke šlehání (30-33% tuku)100mililitrů
sůl¼čajové lžičky

1. 

kapusta 400 gramů

Z kapusty olámeme listy a omyjeme ve studené vodě.

2. 

Z listů vykrojíme tuhou středovou část.

3. 

Listy nakrájíme na menší kousky.

4. 

sůl ¼ čajové lžičky  pepř černý mletý ¼ čajové lžičky  muškátový ořech mletý ¼ čajové lžičky

Kapustu podusíme přikrytou ve woku (nebo v hrnci) s trochou vody. Dusíme jen 10 minut, aby si listy částečně zachovaly svoji křupavost. Dochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

5. 

smetana ke šlehání (30-33% tuku) 100 mililitrů

Přidáme smetanu a ještě 5 minut spolu povaříme za občasného promíchání.

Dobrou chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 8 • Přihlásit